059 044 055


info@audiobm.si

Spremljajte nas

Google iskanje...

 

 

Prva stran  O nas  Ponudba  Sluh  Novice  Kontakt

     
UŠESNO MASLO

Cerumen čisti, vlaži in maže kožo zunanjega sluhovoda, ter preprečuje vdor vodotopnih škodljivih snovi in mikrobov v kožo. Normalno izločanje cerumna omogoča pravilno delovanje (zunanjega) ušesa.

Včasih pa so zaradi cerumna težave ...


Odinell sprej za uho

 


 

   
     
     
     

Odinell sprej priporočamo:

za redno higieno in čiščenje ušes, še posebej tistim, ki se jim ušesno maslo pogosto strdi

osebam z večjo poraščenostjo v sluhovodu

uporabnikom slušnih aparatov

za mehčanje strjenih zamaškov, ki jih kasneje odstrani zdravnik


Če v ušesu čutite neudobje, bolečino, zamašenost, ali če lasten glas zveni spremenjeno in odmeva, oz. delno izgubite sluh, je morda razlog v nastanku ušesnih zamaškov.

Zelo pogosto se težave pojavijo po kopanju. Voda prodre v uho in zastane v sluhovodu. Tam povzroči nabrekanje cerumna. Če je tega dovolj, lahko nastane ušesni zamašek. Zamašitev sluhovoda lahko nastane nenadoma.

Najboljši način za izogibanje težavam je skrb za higieno. Z uporabo Odinell spreja boste cerumen raztopili, preden lahko iz njega nastane ušesni zamašek. Odinell sprej je na voljo brez recepta v AUDIO BM slušnih centrih.

 
     
     
     
     
     
 
Ušesno maslo

Ušesno maslo (ali cerumen) je izloček ceruminalnih žlez, pomešan z odluščenimi poroženelimi površinskimi celicami kože sluhovoda. Cerumen je rumenkast izloček, je netopen v vodi, na zraku pa se sčasoma strdi in oksidira. Praviloma se zaradi svoje židkosti iz sluhovoda izloča sam, izločanje pospešuje žvečenje. Sestavljajo ga glikopeptidi, maščobe, hialuronska kislina, encimi, lizosomi in imunoglobulini.
Cerumen čisti, vlaži in maže kožo zunanjega sluhovoda, ter preprečuje vdor vodotopnih škodljivih snovi in mikrobov v kožo. Normalno izločanje cerumna omogoča pravilno delovanje (zunanjega) ušesa.

 
     
     
     
     
     
 
Ceruminalni ali ušesni zamaški

Ceruminalni zamaški nastanejo zaradi čezmernega izločanja cerumna, npr. zaradi uporabe slušnih aparatov ali v prašnem okolju, ali pa je moten ceruminalni odtok iz sluhovoda, npr. zaradi poraščenosti ali anatomskih nepravilnosti sluhovoda. Pogost vzrok za nastanek ušesnih zamaškov je tudi nepravilno čiščenje sluhovodov z vatiranimi palčkami, s katerimi ušesno maslo navadno le potisnemo globlje v sluhovod. Ob stiku z vodo, npr. pri kopanju, lahko ušesno maslo ali zamašek nabrekne in zamaši sluhovod.

 

Težave in zapleti, ki jih povzročajo ušesni zamaški
Ceruminalni zamaški povzročajo poslabšanje ali izgubo sluha, pritisk, srbenje in bolečine v sluhovodih in šumenje v ušesih. Možni zapleti zaradi ceruminalnih zamaškov so vnetja zunanjega sluhovoda in srednjega ušesa s predrtjem bobniča in vrtoglavica.
 
     
     
     
     
     
 

Statistika

Ceruminalni zamaški so vzrok za slab sluh pri 30 % starejših ljudi z naglušnostjo.

Težave, povezane z ušesnimi zamaški, so vzrok za 10 % nujnih obiskov pri specialistih ORL.

Pri presejalnih testih sluha se je pokazalo, da 20-25 % dojenčkov, starih od 6 do 8 tednov, potrebuje čiščenje zunanjega sluhovoda.

Študija je pokazala, da ima 6 % osnovnošolcev zamaške iz ušesnega masla v obeh sluhovodih.

Klinične študije so pokazale, da je pri 70 % otrok z vnetjem zunanjega sluhovoda vzrok težavam čiščenje sluhovodov z vatiranimi palčkami.

 

 
     
 

 

Priporočamo:
Odinell sprej za uho

Več informacij >>

Nakup v AUDIO BM spletni trgovini >>


Odinell sprej za uho je vendno na voljo tudi v AUDIO BM slušnih centrih.

 
     
     
     
     

Prva stran       10 Razlogov         Ponudba        Slušni aparati         Novice         Povezave        Kontakt        Spletna trgovina

 
 
 

© Vse pravice pridržane, 2015