Roman-Demir-tolmac-slovenskega-znakovnega-jezika-slusni-akustik-v-AUDIO-BM-slusni-aparati-jabolko-navdiha-Borut-Pahor.

JABOLKO NAVDIHA PREJEL ROMAN DEMIR

V AUDIO BM slušnih centrih smo ponosni, da je prejemnik Jabolka navdiha tudi naš sodelavec Roman Demir, ki je poleg usposobljenega slušnega akustika tudi certificiran tolmač slovenskega znakovnega jezika. Formalno znanje slovenskega znakovnega jezika je pridobil na Zavodu združenje tolmačev za slovenski znakovni jezik, kjer je opravil začetni in nadaljevalni tečaj znakovnega jezika, kasneje pa še pripravljalni program za tolmača slovenskega znakovnega jezika.

Predsednik republike Borut Pahor je ob prihajajočem mednarodnem dnevu gluhih vročil repliko Jabolka navdiha tolmačicam in tolmačem slovenskega znakovnega jezika. V času epidemije novega koronavirusa so namreč gluhim zagotavljali pravico do pravočasne obveščenosti o epidemij in ključnih ukrepih.

Tokratni prejemniki priznanja so s svojim prizadevnim in požrtvovalnim delom poskrbeli, da je Slovenija ena izmed držav članic EU, ki je tudi v času težkih razmer dosledno upoštevala konvencijo o pravicah invalidov, so zapisali v uradu predsednika republike Slovenije. Z odgovornim zavedanjem, da je zagotavljanje pravice do tolmačenja gluhim posebej v razmerah širjenja novega koronavirusa ključno, pomagajo k temu, da smo lahko vsi skupaj odgovorni do sebe in drugih, so izpostavili.

Več o Romanu Demirju in vseh ostalih zaposlenih v AUDIO BM slušnih centrih >>

Iskanje

+
0