koronavirus-nasveti-preventiva

NASVETI GLEDE KORONAVIRUSA

13 Mar 2020 AUDIO BM

Kaj je novi korona virus?

Koronavirusi so velika družina virusov, ki povzročajo bolezen, ki se lahko kaže kot navaden prehlad, lahko pa tudi kot resna bolezen. COVID-19 je nalezljiva bolezen, ki jo povzroča novi koronavirus (SARS-CoV-2).

Koronavirus je nova bolezen. Imenuje se tudi koronavirusna bolezen. Zdravniki mu rečejo tudi COVID-19. Koronavirus je zelo nalezljiv. Nevaren je predvsem za: starejše in ljudi, ki imajo še druge bolezni. Tudi mi lahko pomagamo, da se ne okužimo. Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi. Ne rokujemo se z ljudmi. Ne hodimo na obiske, ne družimo se in upoštevajmo vsa druga priporočila, ki nam jih posredujejo strokovnjaki.

Kako se virus širi?

Človek s koronavirusom lahko zlahka okuži druge ljudi. Ljudje se lahko okužijo z vdihavanjem drobnih kapljic od okužene osebe, ki kašlja ali kiha. Potreben je tesnejši stik z bolnikom na razdalji manj kot 1,5 metrov. Ljudje se lahko okužijo tudi, če se dotaknejo onesnaženih površin, potem pa še svojega nosu, ust ali oči. Torej, zaradi dotikanja površin se lahko okužimo tudi mi, čeprav je nekdo zakašljal ali kihnil oziroma se dotikal površin že pred časom in mi tega sploh nismo videli.  

Kako za higieno skrbimo v AUDIO BM slušnih centrih?

V AUDIO BM slušnih centrih v skrbi za zdravje naših strank in zaposlenih dosledno upoštevamo vsa priporočila, ki so med drugim: izogibanje tesnejšim stikom in redna uporaba razkužil. Že ob prihodu vas bomo prosili, da si razkužite roke. V kolikor sumite, da ste morda okuženi vas prosimo za odgovorno ravnanje za zaščito sebe, bližnjih in najbolj ranljivih skupin.

Kam se obrnem za več informacij?

Za več informacij glede koronavirusa lahko med 8:00 in 20:00 uro pokličite na telefon 080 1404.

Osebe z okvaro sluha se za kontakt z izbranim zdravnikom lahko obrnejo na Klicni center za osebe z okvaro sluha, ki sprejema SMS-e registriranih uporabnikov na številko 031777600. Če se še niste, se registrirajte na kc.tolmaci.si.

AUDIO BM priporočilo glede gibanja v času razglašene epidemije

Ravnajte skrajno odgovorno, ostanite doma. Za kakršnekoli informacije glede nabave baterij in slušnih aparatov pokličite vašega slušnega akustika. Vsi telefonski kontakti so navedeni med kontaktnimi podatki slušnih centrov.

Nakup baterij od doma

Vabimo vas, da nakupe baterij in potrošnega materiala za slušne aparate  (za katerekoli blagovne znamke slušnih aparatov) opravite v AUDIO BM spletni trgovini, kjer vam je na razpolago največja ponudba baterij za slušne aparate pod najugodnješimi pogoji in tudi najnižjimi cenami.

Informacije o koronavirusu v slovenskem znakovnem jeziku

Portal dostopno. si je v sodelovanju z Zavodom RISA in CUDV Črna objavil prispevek o koronavirusu v lahko berljivi obliki. Ker utegne biti zanimiv še za koga, vam ga na spodnji povezavi posredujemo v slovenskem znakovnem jeziku.

O koronavirusu v slovenskem znakovnem jeziku >>

Nakup baterij za slušne aparate preko spletne trgovine >>

Iskanje

+
0