Roman Demir - akustik za slušne aparate

ROMAN DEMIR

akustik za slušne aparate Ljubljana

Imam dolgoletne izkušnje na področju dela z gluhimi in naglušnimi osebami. Dobro poznam njihovo problematiko in pomembnost verbalnega sporazumevanja v današnjem svetu. Poleg tega tudi obvladam slovenski znakovni jezik in verjamem, da bomo v podjetju AUDIO BM dobro poskrbeli tudi za tiste uporabnike slušnih aparatov in drugih tehničnih pripomočkov, ki pri sporazumevanju uporabljajo znakovni jezik.

Imam CERTIFIKAT o nacionalni poklicni kvalifikaciji, da sem usposobljen za tolmača slovenskega znakovnega jezika.
Izvleček iz certifikata.
Poglejte še na mojo spletno stran: www.znakovnijezik.si

Email: r.demir@audiobm.si

Telefon: 059 044 055

 


Moja pot v življenju je bila vedno povezana s komunikacijo. Kot otrok gluhih staršev, sem bil v otroštvu postavljen med dva svetova: svet slišečih in svet gluhih. Ker prihajam iz dvojezične družine, kjer sem doma uporabljal izključno znakovni jezik, vsepovsod drugje pa govorjeni jezik, se dobro zavedam vpliva komunikacije v našem življenju. Kot otrok sem pogosto spremljal starše v Društvo gluhih in naglušnih. Zaradi tega, ker sem bil deležen tega vpogleda v svet brez zvoka nimam predsodkov, ki se pojavljajo v družbi v povezavi z naglušnostjo ali gluhoto. Trudim se tudi razbijati napačne predsodke o gluhoti in naglušnosti. Iz lastnih izkušenj vem, da lahko osebe z izgubo sluha živijo polna in srečna življenja. Ker sem se v mladosti rad ukvarjal s tehnologijo in področjem računalništva ter zaradi mojega znanja znakovnega jezika in veselja do dela z ljudmi, so me moja znanja vodila v to smer, da sem si izbral poklic na tem področju. Za seboj imam že več kot šest let izkušenj na področju dela z gluhimi in naglušnimi osebami. Razumem potrebe gluhih in naglušnih ljudi in vedno prisluhnem njihovim željam in potrebam. Stremim k temu, da se pri sporazumevanju z ljudmi prilagodim na njim razumljiv način. Načela, ki se jih držim pri delu s strankami so: natančnost, prijaznost ter strokovnost.

 

Sluh je dragocen in opažam, da mu v današnjem času posvečamo premalo pozornosti. V povprečju mine sedem let za osebo z izgubo sluha, da opravi prve korake na poti do boljšega sluha. To je čas, v katerem se ta oseba sreča z nekaterimi znaki poslabšanja sluha, kot so: televizor je na višji jakosti kot običajno, govor svojcev je nerazumljiv, ne sliši telefonskega zvonenja ali hišnega zvonca, ter težko ugotovi, iz katere smeri prihaja zvok. Če opazite katerega od teh znakov, vam priporočam, da obiščete vašega specialista za sluh. Kot certificirani avdiometrist in slušni akustik v AUDIO BM vam lahko opravim brezplačen test sluha, na podlagi katerega ugotovimo, ali je potrebna nadaljnja usmeritev k specialistu. V prijaznem in diskretnem okolju vam bom svetoval in pomagal pri tem, da boste zopet v svetu prijetnih zvokov. Tehnologija slušnih aparatov in pripomočkov za boljše poslušanje napreduje vedno hitreje. Predsodek, da je slušni aparat velika stvar, ki tišči za ušesom in spušča neprijeten piskajoč zvok, počasi tone v pozabo, saj so moderni slušni aparati lahko zelo diskretni, neopazni in prijetni za poslušanje. Tako bi še enkrat izkoristil priložnost in pozval vse tiste osebe, ki imajo katerega od zgoraj navedenih znakov poslabšanja sluha, pa tudi tiste osebe, ki so še mnenja, da zaenkrat ne potrebujejo pomoči, naj nas obiščejo, kjer se bomo lahko pogovorili o možnostih za kakovostnejše življenje. Z našo pomočjo boste lahko naredili prve korake na poti do boljšega sluha.