AUDIO BM v medijih.

Na tej strani objavljamo povzetke objav v medijih.

OBJAVE

Aktivni-in-zdravi-Delo-Slovenske-novice-AUDIO-BM

17. 10. 2020

S SLUŠNIMI APARATI BOMO SPET SLIŠALI

Okvara sluha vpliva na razumevanje, pridobivanje in izmenjavo informacij. Zmanjšuje posameznikovo učinkovitost za delo in kakovost življenja. Zato je smiselno, da ob motnjah sluha obiščemo strokovnjake in skupaj z njimi odpravimo težave.

Izvleček

Dlje trajajoča nerehabilitirana naglušnost pomeni, da možgane vsak dan prikrajšamo za številne naloge in informacije, ki do njih pridejo po slušni poti. Zaradi neaktivnosti se učinkovitost prepoznavanja slušnih dražljajev zmanjšuje. Dlje ko traja naglušnost, težje se je pozneje spet privaditi na svet zvokov, pravijo specialisti za ušesne bolezni. Dejstvo je, da če v primeru naglušnosti ne ukrepamo, ima to lahko številne negativne vplive v komunikaciji ter tudi na socialnem in čustvenem področju. Prav tako pa je nerehabilitirana naglušnost v srednjih letih povezana z večjimi možnostmi zmanjšanja kognitivnih sposobnosti in demenco v poznejših letih.


VPRAŠAJMO STROKOVNJAKA

Slušni aparati danes marsikomu, ki ima težave s sluhom, omogočijo, da normalno sliši. Prav tako mu precej pomagajo premagati težave, ki jih ima zaradi slabega sluha. V Sloveniji ima zavarovana oseba pravico do slušnih aparatov za eno ali obe ušesi, odvisno, če gre za enostransko ali obojestransko naglušnost, ki je z zdravljenjem ni mogoče izboljšati in če se z uporabo slušnih aparatov doseže zadovoljivo izboljšanje.

Vsekakor je za pravilen pristop k reševanju težav s sluhom potrebna strokovna obravnava, pravi Franci Urankar, direktor AUDIO BM slušni centri. »Slušne aparate izbirajte izključno v slušnih centrih, kjer delajo strokovnjaki, slušni akustiki, usposobljeni za slušne aparate. Z napotnico osebnega zdravnika obiščite specialista otorinolaringologa, ker boste opravili vse potrebne preiskave sluha. Če so izpolnjene indikacije, vam bo specialist ORL izdal ustrezno naročilnico za slušne aparate, s katero boste obiskali dobavitelja. Prosta izbira dobavitelja slušnih aparatov je vaša pravica, zato se sami odločite, katerega boste obiskali. Nič ne bo narobe, če jih obiščete več in se odločite za tistega, ki je najbolj strokoven in si je pripravljen vzeti čim več časa za vas, » pove sogovornik in opozori, da je pri tem treba biti pozoren tudi na ceno, servis, način izdelave ušesnih vložkov po meri in možnost brezplačnega testiranja. »Če vam prodajalec tega ni pripravljen omogočiti, išče izgovore ali vas poskuša prepričati za določen model, ne da bi ga prej imeli na brezplačnem preizkusu, pojdite drugam. Za optimalno izbiro in nastavitev slušnih aparatov boste morda morali slušnega akustika obiskati večkrat, zato je pomembno, da so lokacije slušnih centrov dostopne in čim bliže vašemu domu.«


CENE SLUŠNIH APARATOV

V Sloveniji je do brezplačnega standardnega slušnega aparata upravičen vsak, ki ima urejeno osnovno in prostovoljno zdravstveno zavarovanje. Kot pravi sogovornik, so slušni aparati danes dostopnejši, kot bi lahko mislili. »Slušnih aparatov, ki ne presegajo cenovnega standarda, ki znaša približno 300 evrov za en oziroma 600 evrov za dva slušna aparata, ni potrebno doplačati,« pojasni Urankar in dodaja, da je cena slušnih aparatov odvisna predvsem od tehnološke izpopolnjenosti in funkcij posameznega modela.

Ne glede na to, da je pri nas cenovni standard za slušne aparate nespremenjen že več kot 15 let in ne zadošča za pokritje vseh stroškov zmogljivejših izvedb, so vseeno dostopni, saj so njihove cene v Sloveniji precej nižje, kot za enake modele veljajo v tujini, pove sogovornik in svetuje, da ponudbo in pogoje financiranja preverimo pri več dobaviteljih.

»Če izberete slušne aparate z doplačilom, doplačate razliko med cenovnim standardom do polne cene. Pri dobaviteljih, ki zagotavljajo več blagovnih znamk, je praviloma na voljo večja izbira standardnih in nadstandardnih slušnih aparatov,« pravi Urankar.

Slušni aparati so danes že tako tehnološko napredni in prijazni do uporabnika, da ga lahko vsak, ki ga potrebuje, tudi brez težav uporablja. Danes najmanjši slušni aparat ni večji od kavnega zrna. Večina slušnih aparatov deluje samodejno, programirani pa so za vsakega uporabnika posebej, zato je tudi ravnanje z njimi enostavno. Slušni aparat je namreč miniaturni ojačevalec zvoka, ki ga v osnovi sestavljajo mikrofon, zvočnik in ojačevalec, ki ga napaja majhna baterija ali akumulator. Sodobna digitalna tehnika slušnega aparata omogoča kakovostno zaznavanje zvoka in razumevanje govora tudi v hrupnem okolju celo pri težji okvari sluha. Prav tako slušni aparat izboljša komunikacijo naglušnega in s tem tudi njegovo kakovost življenja.

DOLGOROČNA ODLOČITEV

Sluh je preveč pomembno čutilo, da bi ga zanemarili, pravi sogovornik. »Če opažate, da slabše slišite, obiščite osebnega zdravnika in prosite za obravnavo pri specialistu otorinolaringologu. Informativno vam sluh lahko izmerijo tudi v nekaterih slušnih centrih. Težav s sluhom ne rešujte sami in predvsem ne posegajte po pripomočkih in čudežnih kapljicah iz katalogov, supermarketov ali spletnih trgovin. Vsako izgubo sluha je treba obravnavati strokovno, kajti le tako se lahko poišče ustrezna rešitev. Bodite previdni, ko se odločate, kam po slušne aparate. Pred odločitvijo preverite ponudnika, reference, vprašajte strokovnjake … Preverite, kako je s prisotnostjo usposobljenih slušnih akustikov. So tam vsak dan? Pri nekaterih ponudnikih usposobljeni slušni akustiki niso vedno na voljo oz. jih nadomeščajo neusposobljene osebe. Tako nista zagotovljena oskrba in reševanje težav, ki se lahko pripetijo kadarkoli,« pravi Franci Urankar in dodaja, da je izbira slušnih aparatov dolgoročna odločitev, zato se dobro prepričajte, da izbire pozneje ne boste obžalovali. Dejstvo je namreč, da če smo naglušni in bomo (pre)dolgo odlašali z odločitvijo za preizkus sluha in uporabo slušnih aparatov, se nam bo sluh še dodatno poslabšal, ker se bodo možgani odvadili poslušanja in razločevanja besed.

Članek je bil oktobra 2020 objavljen v AKTIVNI & ZDRAVI, prilogi Dela in Slovenskih novic,

Si21-novice-portal-audio-bm-slusni-aparati

18. 3. 2020

SLUŠNI APARAT NAJ SE PRILEGA ŽIVLJENJSKEM SLOGU POSAMEZNIKA

V AUDIO BM zagotavljamo garancije, ki presegajo vaša pričakovanja.

Izvleček

Današnji pametni digitalni slušni aparati zagotavljajo, da so tihi zvoki slišni, vendar obenem tudi skrbijo, da zvoki niso preglasni in neudobni.

Franci-Urankar-direktor-audio-bm-slusni-centri-Slovenija-aparati-svetovanje-zascita-sluha»Poleg modela je zelo pomembna ustrezna nastavitev oz. programiranje slušnega aparata. Lahko si predstavljamo, da je slušni aparat računalnik, ki je brez ustreznega programa neuporaben. Naloga slušnega akustika je, da ga nastavi tako, da se čim bolj prilega karakteristikam vašega sluha, vašim preferencam in življenjskem slogu. Še tako dovršen in drag slušni aparat ne zagotavlja zadovoljstva, če ni pravilno nastavljen. Za optimalno nastavitev slušnega aparata boste morda morali slušnega akustika obiskati večkrat, zato je pomembno, da so lokacije slušnih centrov dostopne in čim bliže vašemu domu,« je pojasnil Franci Urankar.

15. 3. 2020

INTERVJU S FRANCIJEM URANKARJEM
Običajno se pomena sluha zavemo šele, ko imamo težave pri poslušanju sogovornikov

Izvleček

Sodobni slušni aparati so pomembni za kakovostno delo in življenje nasploh. Tega se dobro zaveda Franci Urankar, direktor podjetja AUDIO BM, kjer strankam z osebnim pristopom, strokovnostjo in natančnostjo predstavijo možnosti izboljšave sluha. Urankar je mnenja, da slušni aparati niso tabu, saj skrbijo za nemoteno komunikacijo, v svetu in Sloveniji pa jih vidno uporablja vse več znanih ljudi.

 

V Sloveniji živi več kot tisoč gluhih in več kot 70 tisoč uporabnikov slušnega aparata. Je izguba sluha najpogostejši spremljevalec staranja?

Res je. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je izgubi sluha podvržen vsak drugi starostnik. Starostna naglušnost je napredujoča zaznavna naglušnost na obeh ušesih. Do odmiranja čutnic, ki so odgovorne za zaznavanje tonov zelo visokih frekvenc, pride že pri 20-ih letih starosti. Običajno se pomena sluha zavemo šele, ko imamo težave pri poslušanju sogovornikov, gledanju televizije in spremljanju radijskega programa. Po nekaterih informacijah pa naj bi vsaka peta odrasla oseba imela težave s sluhom, ki niso posledica staranja, temveč je do njih prišlo zaradi dela v hrupnem okolju, glasnega poslušanja glasbe iz slušalk, obiskovanja glasnih koncertov ter poškodb pri športnih dejavnostih.

 

Ali je pri naglušnosti najpomembnejša pravilna izbira slušnega aparata, kjer se kakovostnejša obdelava zvočnih signalov izkaže s povečanim udobjem pri poslušanju?

Od vrste in stopnje naglušnosti je odvisna optimalna izbira slušnega aparata. Pravilno izbran in kakovosten slušni aparat prav tako pripomore k …

Reporter-audio-bm-slusni-aparati

25. 2. 2020

Polžev vsadek uporablja že več kot 150.000 Evropejcev

Izvleček

Polžev vsadek nadomesti nedelujoči del ušesa in omogoča, da lahko tudi gluhi ponovno slišijo.

Polžev vsadek je elektronska naprava, ki spremeni vsakodnevne zvoke v kodirane električne impulze in neposredno dovede električni signal v slušni živec. Mikrofon lovi zvoke okolja in jih posreduje v govorni procesor. Ta jih analizira in digitalizira v kodirane signale, ki se prenesejo do oddajnika in v notranje uho. Polžev vsadek prej gluhim posameznikom omogoča, da se precej dobro in brez večjih slušnih težav znajdejo v svojem okolju, podobno kot oseba, ki ji je sluh začel nekoliko pešati,” je ob mednarodnem dnevu polževega vsadka, ki ga obeležujemo danes, povedal Franci Urankar, direktor podjetja AUDIO BM, kjer omogočajo brezplačno informativno testiranje sluha in preizkus sodobnih slušnih aparatov.

 

Polzev-vsadek-cochlear-implant_audio-bm-slusni-centri-informacije

Polžev vsadek nadomesti nedelujoči del ušesa in omogoča, da lahko tudi gluhi ponovno slišijo.

 

Uporabniki v povprečju dosegajo 80-odstotno razumevanje stavkov, kar jim zagotavlja precej nemoteno komunikacijo, pogovarjajo pa se lahko tudi po telefonu. Prav tako lahko v glasnem okolju izločijo zanje pomembne glasove in aktivno sodelujejo v pogovorih.

Za polžev vsadek so primerne gluhe osebe in posamezniki z zelo težko zaznavno okvaro sluha, katerim slušni aparat ne predstavlja več primerne rešitve, ne glede na njihovo starost. Po vseh opravljenih pregledih se takšno osebo uvrsti na seznam za operacijo. Danes polžev vsadek uporablja že več kot 150.000 Evropejcev, približno 60 odstotkov je odraslih uporabnikov, 40 odstotkov pa je otrok.

17. 2. 2020

Odložim ga samo ponoči, med spanjem,” je nad slušnim aparatom, ki ga uporablja, navdušen pevec in voditelj Boris Kopitar

Izvleček

Priljubljeni Boris Kopitar, ki ga poznamo po zimzeleni uspešnici Žametne vrtnice in ki nas je s svojo pozitivno energijo navduševal v šovu Zvezde plešejo, je povedal, da ima, kot pravi sam, novi modni dodatek, ki pa ga odloži samo med spanjem. In za kaj gre?

»Zdravstveno dokazano dejstvo je, da sem naglušen, zato je prav, da si po desetletjih odrskega prepevanja pred kar nekaj kilovatnimi zvočniki, kjer sem stal, to tudi priznam. Slušni akustiki so mi natančno in zelo razumljivo pojasnili delovanje slušnih aparatov. Prav navdušen nad svojim ”novim modnim dodatkom”, ki se ga sploh ne opazi. Odložim ga samo ponoči, med spanjem,« je nad slušnim aparatom, ki ga uporablja, navdušen pevec in voditelj Boris Kopitar, ki se je izkazal tudi kot dober poznavalec tehnologije.

 

direktor-podjetja-audio-bm-franci-urankar-in-pevec-boris-kopitar

 

”Dokler tega ne preizkusiš, si težko predstavljaš, kako natančni in tehnološko dovršeni so sodobni slušni aparati. Res so majhni in skoraj nevidni. Direktor Franci Urankar in slušni akustiki so mi prijazno in strokovno pojasnili vse, kar moram vedeti za enostavno in pravilno uporabo slušnih aparatov”, je strnil Kopitar.

GTV-Gorenjska-televizija-AUDIO-BM-slusni-aparati

12. 2. 2020

TV ODDAJA: Skrbimo za zdravje – Skrb za sluh

Izvleček

Povabljeni smo bili v oddajo na Gorenjski TV (GTV). V prijetnem klepetu s TV voditeljico Žano Leskovar Vidmar je direktor slušnih centrov AUDIO BM Franci Urankar razkrival zanimivosti o delovanju sluha in slušnih aparatov.

Ste vedeli zakaj ni dobro, če ob naglušnosti ne ukrepamo? Kateri so najpogostejši znaki za naglušnost? Kaj storiti, če opažamo, da slišimo, ampak ne razumemo? Si predstavljate, kako različne izvedbe slušnih aparatov izgledajo v ušesih? Kakšne so razlike med slušnimi aparati nekoč in danes? Kako zavarovati sluh pred premočnim hrupom?

Na ta in številna druga vprašanja boste dobili odgovore ob ogledu TV oddaje.

Franci-Urankar-direktor-AUDIO-BM-slusni-aparati-G-TV-00
Zana-Leskovar-Vidmar-Franci-Urankar-direktor-AUDIO-BM-slusni-aparati-G-TV-cepki-za-uho-zascita-sluha
Franci-Urankar-direktor-AUDIO-BM-slusni-aparati-G-TV-11
Franci-Urankar-direktor-AUDIO-BM-slusni-aparati-G-TV-13
Franci-Urankar-direktor-AUDIO-BM-slusni-aparati-G-TV-16
Franci-Urankar-direktor-AUDIO-BM-slusni-aparati-G-TV-21
Franci-Urankar-direktor-AUDIO-BM-slusni-aparati-G-TV-cepki-za-uho-zascita-sluha-14
Franci-Urankar-direktor-AUDIO-BM-slusni-aparati-G-TV-10
Franci-Urankar-direktor-AUDIO-BM-slusni-aparati-G-TV-28
Savus-AUDIO-BM-slusni-center-Trbovlje-za-Zasavje

22. 1. 2020

Težave s sluhom ima že vsaka peta odrasla oseba

Izvleček

»V Sloveniji živi več kot tisoč gluhih in več kot 70 tisoč uporabnikov slušnega aparata. Najpogostejši spremljevalec staranja je izguba sluha, čemur je po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije podvržen vsak drugi starostnik.

Tezave-s-sluhom-ima-vsaka-peta-odrasla-oseba-AUDIO-BM-slusni-aparatiPo nekaterih podatkih naj bi vsaka peta odrasla oseba imela težave s sluhom, ki niso posledica staranja, temveč je do njih prišlo zaradi dela v hrupnem okolju, glasnega poslušanja glasbe iz slušalk, obiskovanja glasnih koncertov ter poškodb pri športnih dejavnostih,« pojasnjuje Franci Urankar, direktor podjetja AUDIO BM.

Slušni aparati niso tabu, o njih je treba govoriti, saj skrbijo za nemoteno komunikacijo in boljše socialno življenje nasploh. »Slušni aparati bi lahko postali modni dodatek tudi v Sloveniji, saj jih po svetu uporablja vse več ljudi, med njimi tudi nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, igralec Robert Redford, glasbenik Eric Clapton in kraljica Elizabeta II,« še poudarja Urankar.

20. 12. 2019

V ušesih mi cvili

Izvleček

Šumenje, piskanje, zvonjenje ali drugi nadležni zvoki v ušesih, ki jih imenujemo tinitus, spremljajo približno petino (okoli 20 odstotkov) populacije. Največkrat se ti znaki pojavijo po 40. letu, ko v ušesih slišimo šumenje in zvok brez zunanje zvočne stimulacije.

Zvonjenje, piskanje ali šumenje spravljajo na rob obupa veliko ljudi po svetu, najbolj moteč je tinitus v tihem okolju. Kot pravi Franci Urankar, direktor AUDIO BM slušni centri, to povzroča težave z učenjem, zbranostjo, sprostitvijo in spanjem. »V ušesih prizadetih bolnikov stalno cvili, šumi, brenči ali žvižga. Včasih se lahko pojavi več šumov hkrati, lahko jih zaznavamo samo v enem ušesu, v obeh ali v glavi.

Pri tem je značilno, da moteči zvoki ne prihajajo od zunaj; slišijo jih samo tisti, ki trpijo za tinitusom.« Nekateri ljudje ga imajo, pa jih piskanje ne moti, drugi se piskanja in šumenja začnejo zavedati šele zvečer, ko se umirijo, se odpravijo spat in znajdejo v tišini. Več kot polovica ljudi s tinitusom ima lahko tudi večjo ali manjšo izgubo sluha, pravi sogovornik.

Tinitus je za nekatere zelo neprijeten in o njem veliko razmišljajo ter ga poslušajo. Veliko ljudi si sicer tudi zaradi predsodkov nerado prizna, da imajo težave s sluhom in tinitusom.

Čeprav zdravilo za tinitus ne obstaja, nam lahko pomagata specialist otorinolaringolog in slušni akustik, in sicer tako, da bomo ponovno prevzeli nadzor in upravljanje simptomov. Urankar pravi, da ostanite mirni, ko se šumi prvič pojavijo, in svetuje: »Naspite se. Če tinitus traja še naslednje jutro, se naročite na nujen pregled pri otorinolaringologu. Zdravnika obiščite tudi v primeru, da se šumenje v ušesu pojavlja skupaj z izgubo sluha, saj obstaja sum, da se je razvila akutna naglušnost.«

11. 12. 2019

Pok petarde lahko trajno poškoduje sluh

Izvleček

Na kar nekaj portalih so objavili naše sporočilo za javnost o nevarnosti za sluh, ki jo predstavlja pok petarde.

»Visokoimpulzni hrup, kamor sodi tudi pok petarde, je dokazano škodljiv za zdravje. Da je takšen pok res močan, pove že podatek, da je enakovreden poku pištole ali celo glasnejši. Na razdalji metra ali dveh povzroči raven hrupa, ki daleč presega še dovoljene mejne vrednosti. Lahko pride do poškodb sluha, z drugo besedo, do nastanka trajne naglušnosti in tinitusa, to pa pogosto vodi tudi do razvoja čustvenih in socialnih težav,« je povedal Franci Urankar, direktor podjetja AUDIO BM.

Zelo glasen kratek zvok, ki ob prazničnem času nastane ob poku petarde, lahko povzroči začasno ali celo trajno in nepopravljivo izgubo sluha. Ob poškodbi sluha prizadeti običajno ne sliši več dobro zlasti visokih frekvenc, naglušnost pa pogosto spremlja tudi šumenje ali piskanje v ušesih.

Po pomoč se moramo obrniti, če …

Povezava do celotne spletne objave >>

13. 11. 2019

Nastop v oddaji MOJE MNENJE na RTV SLO

Izvleček

V oddaji MOJE MNENJE smo komentirali različne aktualne teme in se dotaknili tudi sluha, slušnih aparatov ter Slovenskega znakovnega jezika.

V studiu smo bili (z leve proti desni): Franci Urankar, dr. Leo Šešerko, Bernarda Škrabar, dr. Jaro Berce in voditeljica Vida Petrovčič.

Več slik >>

13. 11. 2019

Radio OGNJIŠČE, oddaja SVETOVALNICA

Izvleček

V oddaji SVETOVALNICA na Radiu Ognjišče smo se dotaknili naslednjih tem: sluh, naglušnost, znaki za naglušnost, vpliv naglušnosti na človeka, vpliv hrupa na sluh, zaščita sluha, tinitus, tehnologija v slušnih aparatih, razlike med slušnimi aparati …

Hvala radiu Ognjišče za povabilo in voditeljici Tanji Dominko za prijeten klepet.

9. 11. 2019

Denisu pomagali do boljšega sluha

Izvleček

V Slovenskih novicah že nekaj let spremljamo življenjsko zgodbo Denisa Poštraka, znanega glasbenega menedžerja in organizatorja glasbenih dogodkov, ki je leta 1993 uspešno prestal operacijo na odprtem srcu v Švici.

»A najverjetneje je takrat, med posegom, prišlo do zapleta, saj sem po njem slabše slišal, slabši sluh me je spremljal celotno otroštvo. Prav tako naj bi imel od takrat hromo eno glasilko, kar se sliši v mojem glasu. In tudi zato so mi mnogi že v mladosti svetovali, naj si poiščem katero drugo delo in pustim glasbo, saj je treba imeti v tem poslu dober sluh. A kaj ko je bila ljubezen do glasbe tako velika, da sem te nasvete gladko preslišal,« pravi Denis, ki je z jekleno voljo premagal že številne ovire in nizal uspehe.

»Ko so za moje težave nedavno slišali v podjetju AUDIO BM, so se odločili, da mi omogočijo dober sluh, da bom lahko še naprej kakovostno opravljal svoje glasbeno poslanstvo. In za to sem jim neizmerno hvaležen,« pravi Denis.

25. 10. 2019

Kako pametni so slušni aparati?

Izvleček

O tej temi smo se pogovarjali s Francijem Urankarjem, direktorjem podjetja AUDIO BM, ki ima v Sloveniji 13 slušnih centrov.

Kako je potekal razvoj slušnih aparatov?

Včasih so bili slušni aparati zgolj analogni ojačevalci zvoka. Neselektivno so okrepili vse zvoke. Pomembne in nepomembne. Mnogi se še spomnijo, da je bilo poslušanje precej moteno zaradi poudarjenih šumov in pogostega piskanja. Sluhovod je bilo potrebno z ušesnim vložkom popolnoma zapreti, kar tudi ni bilo prijetno in naravno. Prenekateri naglušni se niso uspeli navaditi na takšne slušne aparate. Žal se zaradi nepoznavanja novosti in zaradi dolgega obdobja, ko napredek v slušnih aparatih ni bil velik, slušnih aparatov še sedaj drži slab sloves, čeprav sedanji slušni aparati delujejo drugače.

 

Kaj se je spremenilo?

Vse! Tehnologija se je iz analogne spremenila v digitalno. Slušni aparati so že pred leti postali pametni. Nič več ne ojačujejo vseh zvokov enako. Če zaznajo povečan hrup, tega okrepijo manj, kot okrepijo govor. Skrb za odlično slišnost in razumevanje govora je prioriteta.

28. 9. 2019

5 nasvetov za udobno uporabo slušnega aparata

Izvleček

Ste vedeli, da le nekaj manj kot polovico ljudi, starejših od 60 let, prizadene vsaj delna izguba sluha? Čeprav je naglušnost lahko vzrok za razvoj čustvenih in socialnih težav, je danes stanje na tem področju mnogo boljše, kot je bilo nekoč. Pametni digitalni slušni aparati namreč ljudem omogočajo, da kljub naglušnosti živijo dostojno, kakovostno življenje.

Sodobni slušni aparati omogočajo samodejno regulacijo jakosti zvoka. To pomeni, da tihi zvoki ostanejo slišni, medtem ko se jakost preglasnih zvokov primerno zniža. Novejše izboljšave vključujejo tudi napredne funkcije, s katerimi se zagotovita zaščita sluha pred nenadnimi glasnimi zvoki ter možnost razumevanja govora v zahtevnejših akustičnih razmerah.

V nadaljevanju si preberite, kdaj se je smiselno odločiti za slušni aparat, kako se nanj kar najhitreje privaditi, kako za aparat skrbeti in kako ga pravilno uporabljati.

27. 9. 2019

Bill Clinton, Eric Clapton in Robert Redford pokazali slušni aparat

Izvleček

»Slušni aparati bi lahko postali modni dodatek tudi v Sloveniji, saj jih po svetu uporablja vse več ljudi, med njimi tudi nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, igralec Robert Redford in glasbenik Eric Clapton,« je povedal Franci Urankar, direktor slušnih centrov AUDIO BM, kjer omogočajo brezplačno informativno testiranje sluha in preizkus sodobnih slušnih aparatov.

Današnji pametni digitalni slušni aparati zagotavljajo, da …

19. 9. 2019

Intervju: Franci Urankar
»Pametni slušni aparati vračajo voljo do življenja«

Izvleček

Izguba sluha prizadene nekaj manj kot polovico ljudi, starejših od 60 let. S pojavom naglušnosti se lahko razvijejo čustvene ali socialne težave, vendar sodobni slušni aparati danes omogočajo kakovostno življenje. Tega se dobro zaveda Franci Urankar, direktor podjetja AUDIO BM, kjer strankam z osebnim pristopom, strokovnostjo in najnovejšo tehnologijo predstavijo možnosti izboljšave sluha. Urankar je mnenja, da …

Čakalne vrste_e_napotnica_narocanje_ORL_naglusnost_slusni_aparati

AUDIO BM smo za slušne aparate pogodbeni dobavitelj Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Sprejemamo naročilnice iz vseh ORL ambulant. Prosta izbira dobavitelja je vaša pravica. Priporočamo, da pred odločitvijo za slušni aparat dobro preverite ponudbo. Če obiščete nas, se bomo osebno in strokovno zavzeli za vaš boljši sluh. Ko se odločate za slušne aparate, naj bodo vodila: kakovost, naraven zvok, možnost izbire večih blagovnih znamk, strokovna ter prijazna pomoč, servis in tudi cena. Postopek pridobitve.

Ekskluzivno_v_Sloveniji-Unitron_in_Sonic_slusni_aparati-AUDIO_BM-centri_servis_oskrba_vzdrzevanje_svetovanje_naglusnost

Zavedamo se pomena sluha v vsakdanjem življenju, zato se vsak dan trudimo za vaše zadovoljstvo. Vaše izkušnje potrjujejo, da smo na pravi poti.

V AUDIO BM svoje delo opravljamo odgovorno, strokovno in s srcem. Zagotavljamo odlične storitve in najnovejše modele slušnih aparatov, za vse potrebe in za vse generacije - tudi v cenovnem standardu (brez doplačil). Vaše zadovoljstvo poplača naš trud. Preberite izjave naših strank ter tudi vi napišite svoje mnenje in ga delite z vsemi. Hvala.

ZASTOPAMO PRIZNANE IN PREVERJENE BLAGOVNE ZNAMKE

Blagovne-znamke-Unitron-Philips-Sonic-Varta-Duracell-RAyovac-Alpine-in-druge-AUDIO-BM-slusni-aparati-centri