PTUJ - ORL AMBULANTA S KONCESIJO

SPLOŠNA BOLNIŠNICA dr. Jožeta Potrča PTUJ

Potrčeva cesta 23
2250 Ptuj

  • (02) 749 149 6 - naročanje za ORL ambulanto

OPIS:

Bolezni otorinolaringološkega (ORL) področja so eden najpogostejših vzrokov za obisk bolnika pri družinskem zdravniku, zato ljudje velikokrat potrebujejo pregled pri specialistu.

V ambulanti opravljajo specialistične otorinolaringološke preglede. Preglede opravljajo pri vseh starostnih skupinah ljudi, od novorojenčka do starostnika. Bolnike za pregled v ambulanti naročajo bodisi po telefonu v ponedeljek od 17.00 do 19.00 ure, od torka do petka med 12.30 in 14.30 ure ali osebno v ambulanti. Bolnike naročajo na ure, zato ob samem pregledu ni daljšega čakanja. Opravljajo tudi nujne preglede, ki jih pošljejo specialisti družinske medicine, pediatri ali specialisti kirurgi. Njihovo delo je še konziliarna služba za celotno Splošno bolnišnico Ptuj.

ORL področje je anatomsko zapleteno, zato pri pregledu uporabljajo posebne inštrumente in naglavno svetilko. Pregled je neboleč.

Natančna zgodovina bolezni (anamneza) in otorinolaringološki pregled omogočata ugotovitev bolezni in načina zdravljenja. Če gremo po vrsti, s področja ušes ugotavljajo prirojene napake, diagnosticirajo in zdravijo vnetja ušes, opravljajo preiskave sluha, ugotavljajo vzroke naglušnosti in jih zdravijo, če je to mogoče. Bolnikom, ki imajo težave s sluhom opravijo tonski pražni avdiogram (ADG). Svetujejo pri šumenju v ušesih, predlagajo in predpisujejo slušne aparate. Nekajkrat na mesec je v pomoč defektologinja pri zavarovancih s slušnimi aparati. Po potrebi bolnike napotijo na slikovne preiskave. Bolnike, pri katerih je potrebna operativna terapija, napotijo na nadaljnjo obravnavo v UKC Maribor. Zdravijo tudi nenadne okvare sluha. Obravnavajo bolnike z vrtoglavico in opravljajo osnovne preiskave ravnotežnega aparata, zdravijo akutne okvare perifernega ravnotežnega aparata, svetujejo glede rehabilitacije.

V področju nosu in obnosnih votlin zdravijo akutna in kronična vnetja, težave pri dihanju, prirojene okvare, bolnike napotijo na slikovne preiskave ali nadaljnja testiranja, v kolikor je to potrebno. Opravljajo repozicije nosnih kosti, diagnosticirajo zlome v področju nosu, obnosnih votlin in ostalega obraznega skeleta. Bolnike napotijo tudi na funkcionalne operativne posege v področju nosu. Ustavljajo tudi nosne krvavitve.

V področju ustne votline in žrela prav tako opravijo osnovni pregled in se glede na to odločijo o nadaljnji obravnavi. S tega področja imajo ljudje težave dalj časa, lahko pa so težave nastale nenadno. Gre pa za občutek suhih ust, bolečin pri požiranju, občutek tujka, pečenje. Najpogostejša težava s področja grla je hripavost, redkeje občutek tujka, dušenje, kašelj. V zadnjem času ugotavljajo veliko težav, ki so posledica zatekanja želodčne kisline v področje grla in žrela, zato tudi te težave zdravijo. Otekline na vratu so prav tako domena otorinolaringologov, razen tega obravnavajo tudi kožne spremembe v področju obraza.
Bolnike s sumom na maligno obolenje napotijo v nadaljnjo diagnostično in terapevtsko obravnavo.

Bolnikom v naši ambulanti svetujejo glede zdravega življenja, opozarjajo jih na posledice kajenja, uživanja alkoholnih pijač, prekomernega izpostavljanja hrupu, čiščenja ušes z biba palčko. Včasih zadostuje samo nasvet.

Naročanje na pregled:

Za vse morebitne informacije in določitev točne ure pregleda so dosegljivi na telefonsko številko 02/ 749 149 6.

Najbližji AUDIO BM slušni center se nahaja v pritličju stavbe PLATANA, ki je v neposredni bližini bolnišnice in zdravstvenega doma Ptuj.

SLUŠNI CENTER AUDIO BM PTUJ
Potrčeva cesta 15
2250 Ptuj

AUDIO BM SLUŠNI CENTRI

V bližini vseh ORL ambulant se nahajajo tudi AUDIO BM slušni centri, kjer vam bomo z veseljem pomagali pri izbiri slušnih aparatov.

Naš osebni pristop in strokovno svetovanje z brezplačnim preizkusom slušnih aparatov vam bodo olajšali izbiro.

ORL AMBULANTE PO SLOVENIJI

zzzs-pogodbeni-dobavitelj_slusni_aparati_AUDIO_BM_center_naslov_lokacija_standard_recept_narocilnica-ORL

AUDIO BM smo za slušne aparate pogodbeni dobavitelj Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Sprejemamo naročilnice iz vseh ORL ambulant. Prosta izbira dobavitelja je vaša pravica. Priporočamo, da pred odločitvijo za slušni aparat dobro preverite ponudbo. Če obiščete nas, se bomo osebno in strokovno zavzeli za vaš boljši sluh. Ko se odločate za slušne aparate, naj bodo vodila: kakovost, naraven zvok, možnost izbire večih blagovnih znamk, strokovna ter prijazna pomoč, servis in tudi cena. Postopek pridobitve.

Slusni-aparati-Unitron_Sonic_Philips-AUDIO_BM-centri_Slovenija-servis_oskrba_vzdrzevanje_svetovanje-ZZZS

Zavedamo se pomena sluha v vsakdanjem življenju, zato se vsak dan trudimo za vaše zadovoljstvo. Vaše izkušnje potrjujejo, da smo na pravi poti.

V AUDIO BM svoje delo opravljamo odgovorno, strokovno in s srcem. Zagotavljamo odlične storitve in najnovejše modele slušnih aparatov, za vse potrebe in za vse generacije - tudi v cenovnem standardu (brez doplačil). Vaše zadovoljstvo poplača naš trud. Preberite izjave naših strank ter tudi vi napišite svoje mnenje in ga delite z vsemi. Hvala.

ZASTOPAMO LE PRIZNANE IN PREVERJENE BLAGOVNE ZNAMKE

Blagovne-znamke-Unitron-Philips-Sonic-Varta-Duracell-Rayovac-Alpine-in-druge-AUDIO-BM-slusni-aparati-centri-Slovenija