Vprašanja, ki nam jih pogosto zastavite.

Vprašanja in odgovori so razdeljeni v tematske sklope:

Slušni aparati:

Splošno:

Servis:

Kakšen je postopek za pridobitev slušnega aparata?

Na kratko: Z napotnico osebnega zdravnika opravite pregled pri specialistu ORL, ki vam ob indikaciji za slušne aparate izda Naročilnico za slušne aparate.

Če želite predhodno pridobiti več informacij o slušnih aparatih in jih tudi preizkusiti, nas obiščite v AUDIO BM slušnih centrih. Informativni preizkus sluha in slušnih aparatov je seveda povsem brezplačen.

Kako do slušnega aparata je obširno opisano tule. Za kakršnakoli dodatna vprašanja smo vam na voljo.

 

Opozorilo: izogibajte se “slušnim aparatom”, ki to sploh niso. Nakup preko interneta za ceno okoli 40€ morda izgleda privlačen, a verjemite, da ni vredno, saj takšen aparat:
– ni kakovosten
– ni izdelan po meri
– popravilo sploh ni mogoče
– zvok ni prilagojen naglušnosti, …

Vedite, da lahko funkcionalno ustrezna slušna aparata pridobite preko opisanega postopka tudi v okviru cenovnega standarda, ki ga določa Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije – in to povsem brez doplačila. Primer izjemno kakovostnega slušnega aparata, ki sodi v cenovni standard (brez doplačila) je na primer UNITRON Shine Rev.

Kakšna je ponudba slušnih aparatov v AUDIO BM slušnih centrih?

Celovita. Na voljo so slušni aparati kanadsko/švicarskega proizvajalca UNITRON in ameriško/švicarskega SONIC, zadnjih tehnologij in v različnih izvedbah. Prav škoda je, ker so nekateri slušni aparati tako majhni, da jih sploh ne boste mogli pokazati ostalim, saj so tako zelo skriti očem.

Zakaj je za nekatere serije oz. modele slušnih aparatov potrebno doplačilo?

Cenovni standard zadošča za izbiro funkcionalno ustreznega slušnega aparata, ki zadovoljivo pomaga predvsem v mirnem okolju. Življenje je bolj razgibano, kot si mislimo, tudi če smo pretežno v domačem okolju. Mirnega okolja je pravzaprav zelo malo. Morda je prisotna večja razdalja med izvorom zvoka in poslušalcem, morda nimamo samo enega sogovornika, morda je prisoten okoliški hrup, morda slušni aparat rad piska, morda … Še bi lahko naštevali situacije, ko je poslušanje s slušnim aparatom lahko omejeno in ne daje želenih rezultatov.
Poglavitne prednosti izboljšanih slušnih aparatov pridejo najbolj do izraza prav v takšnih okoljih. Poslušanje je bolj jasno, bolj razumljivo, hrup je zmanjšan, piskanje slušnega aparata pa preteklost.
Mnogim uporabnikom je po prejemu kakovostnejših slušnih aparatov žal, da niso že v preteklosti dobro izkoristili potenciala preostalega sluha z uporabo kakovostnejših slušnih aparatov, ter se tako izognili prenekaterim nerodnostim. Investicija v boljši sluh je gotovo ena izmed najboljših investicij, saj vas izboljšano poslušanje v vseh situacijah dobesedno vrne v življenje, vsak dan, leta in leta.

Več o cenah slušnih aparatov >>

Slušni aparati imajo številne funkcije, ki so večinoma opisane s tujkami. Kje lahko izvem kaj pomenijo?

Potrudili smo se, da je naša ponudba pregledna, konkurenčna in seveda predstavljena v slovenskem jeziku. Če vas zanima podrobnejši opis delovanja funkcij v slušnih aparatih Unitron, pokukajte v naš “Tehnični kotiček“. Za splošnejši opis ponudbe poglejte na stran, kjer je predstavljana naša ponudba Unitron slušnih aparatov >>

Kakšna je razlika med slušnimi aparati in polževimi vsadki?

Pomembno je razumeti razliko med polževimi vsadki in slušnimi aparati. Slušni aparati okrepijo zvok, da ga naglušna oseba spet lahko sliši. Še vedno so lahko prisotne težave z jasnostjo zvoka in razumevanjem govora, še posebej, če je okvara sluha težje stopnje.

Polževi vsadki so medicinski pripomočki, ki osebam s težjo ali popolno izgubo sluha povrnejo sluh. Za mnoge je pravi čudež, ker spet lahko slišijo. Deluje tako, da električno draži dlačice notranjega ušesa. Polžev vsadek obide nedelujoč del notranjega ušesa in dovede posebno kodirane signale zvoka neposredno do slušnega živca. To je edina naprava v praksi, ki dejansko obnovi enega od petih čutov.

Indikacijo, kdaj je polžev vsadek primerna rešitev postavi zdravnik specialist otorinolaringolog. Eden od pogojev na primer je, da slušni živec dobro deluje. Po vsaditvi je potrebna rehabilitacija, ki med drugim obsega vaje za navajanje na zvok, vaje za poslušanje in vaje za izgovorjavo.

Rezultati slušnega razumevanja s polževim vsadkom so najboljši pri odraslih osebah, ki so bile gluhe manj kot dve leti. Vzpostavitev slušne poti pri od rojstva gluhih otrocih odločilno vpliva na njihov nadaljnji razvoj in jim spremeni način življenja. Vsaditve polževega vsadka izvajata UKC Ljubljana in UKC Maribor.

Baterije za slušne aparate so različnih kakovosti. Na kaj moram biti pozoren?

Kakovostna baterija je za zanesljivo delovanje slušnih aparatov ali polževih vsadkov zelo pomembna. Več o baterijah si lahko preberete na posebni strani, kjer smo zbrali več vprašanj in odgovorov, ki se navezujejo na baterije za slušne aparate >>

Kaj pa, če slušni aparati niso dovolj?

Predvsem: zaupajte stroki! Zdravniki specialisti ORL vam bodo znali svetovati in vam predlagali najboljše rešitve. Morda je zaradi hude izgube sluha potrebno uporabiti drugačno vrsto pripomočka. Gotovo ste že slišali za polževe vsadke. V Sloveniji so prvo operacijo izvedli v Univerzitetnem Kliničnem centru Ljubljana marca 1996 ter prvo v Univerzitetnem Kliničnem centru Maribor leta 2007. Uspehi so izjemni. Izbira je možna med tremi priznanimi proizvajalci polževih vsadkov in sicer: Cochlear, MED-EL in Advanced Bionics.

Več o polževih vsadkih >>

Za boljše premoščanje določenih težav, ki jih imate, kljub uspešni uporabi slušnih aparatov, se posvetujte z AUDIO BM slušnim akustikom. Pregledali boste ponudbo drugih tehničnih pripomočkov, kot so na primer: FM sistemi, posebni telefoni za naglušne, indukcijske zanke in podobno.

Več o drugih tehničnih pripomočkih >>

Splošno

Rad bi zelo na kratko izvedel več o AUDIO BM v Sloveniji.

Rad bi zelo na kratko izvedel več o AUDIO BM v Sloveniji.
V Sloveniji je podjetje AUDIO BM d.o.o. povsem samostojen poslovni subjekt, ki neposredno posluje le s priznanimi vrhunskimi dobavitelji. Naše zaveze so: strokovnost, poštenost in konkurenčnost.
Več >>

Kako usposobljeni so slušni akustiki v AUDIO BM slušnih centrih?

Slušni akustiki v AUDIO BM so naš in vaš zaklad. Izbrali smo strokovnjake, ki so entuziastični, empatični, vedno pripravljeni pomagati in radi spremljajo novosti. Pri nas so izobraževanje, izmenjava izkušenj in osebnostna rast stalnica. Organiziramo številna interna izobraževanja, ki potekajo tudi v tujini.
AUDIO BM slušni akustiki so vaš most do boljšega sluha.

Kako ugotovim, da slabše slišim?

Verjetno znakov, ki kažejo na naglušnost niste spregledali. Morda vas celo drugi opozarjajo nanje. Predlagamo, da obiščete zdravnika, specialista otorinolaringologa. Najlažji način in povsem brez obveznosti pa je ta, da se oglasite v AUDIO BM slušnem centru in opravite brezplačni informativni test sluha >>

Želim preveriti svoj sluh v AUDIO BM slušnem centru. Kakšen je postopek?

Nič lažjega! Le oglasiti se morate. Vzelo vam bo malo časa, pa še brezplačno je! Kontaktirajte nas >>

Imam Naročilnico za slušne aparate. Kam lahko grem?

Z Naročilnico za slušne aparate, ki vam jo je predpisal zdravnik specialist ORL, se lahko oglasite pri kateremkoli dobavitelju slušnih aparatov, ki ima sklenjeno pogodbo z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

AUDIO BM smo pogodbeni dobavitelj ZZZS. Vse administrativne postopke z ZZZS seveda uredimo mi.

Zakaj izbrati slušni center AUDIO BM?

Na kratko lahko naštejemo vsaj 10 razlogov:

1. Vzamemo si čas in vam strokovno svetujemo v sodobnih ter dostopnih slušnih centrih.

2. Slušne aparate katerekoli tehnologije testirate brezplačno tudi v vašem domačem okolju, ne samo v slušnem centru.

3. Kanadsko/Švicarska kakovost najnovejših slušnih aparatov po dostopnih cenah (tudi brez doplačila). Unitron, že 50 letBogata izbira slušnih aparatov – različne oblike in tehnološke izvedbe. Možnost izbire barve, ki vam pristoji.

4. Brezplačno informativno testiranje sluha. Enostavno, natančno in hitro.

5. Vrhunski servis. Za čas popravila nudimo brezplačno nadomestni slušni aparat. Tovarniška garancija 2 leti, garancija na popravilo kar 1 leto!

6. Izdelujemo olive za slušne aparate ter izdelke za zaščito pred hrupom in pred neželenim močenjem sluhovodov, ki so zelo udobni in kakovostni. Naši izdelki za zaščito pred hrupom imajo tudi certifikat o ustreznosti. Za izdelavo uporabljamo najsodobnejše računalniške postopke, vključno s 3D skenerjem.

7. Najvišja kakovost za dostopno ceno, ker z vsemi tujimi dobavitelji, ki se nahajajo v Švici, Nemčiji, Franciji, Danski, Švedski in Španiji poslujemo brez posrednikov.

8. Uporabljamo najnovejšo programsko opremo za testiranje in nastavljanje slušnih aparatov, ter prosto polje s simulacijo zvočnih primerov (govor, glasba, šumi, …).

9. Izbira številnih dodatnih tehničnih pripomočkov za naglušne in gluhe, ki ustrezajo Zakonu za Izenačevanje Možnosti Invalidov (ZIMI) in dodatkov za uporabnike slušnih aparatov Unitron.

10. Ugodno kakovostne baterije ter izdelki za nego in vzdrževanje. Za pošiljanje po pošti ne zaračunavamo nobenih dodatnih stroškov. Možno plačilo na do 24 obrokov. Razvajamo vas z akcijami.

Servis in vzdrževanje

Slušni aparat imam. Kakšne so moje pravice in dolžnosti glede servisa?

Za slušne aparate vam nudimo kar dve leti garancije. Tudi po izteku garancije bomo poskrbeli za vzdrževanje slušnega aparata v celotni življenjski dobi slušnega aparata – v skladu s Pravili ZZZS.

Vaša dolžnost je, da za slušni aparat skrbite v skladu z navodili in enkrat letno opravite brezplačni letni kontrolni pregled v našem slušnem centru. Takšen pregled se vsako leto zabeleži tudi na garancijskem listu, ki ste ga prejeli ob prevzemu slušnega aparata. Garancijski list imejte ob letnem kontrolnem pregledu s seboj.

Koliko časa bom brez slušnega aparata, če se pokvari?

Večino okvar lahko odpravimo takoj. Če to vendarle ni mogoče, vam za čas popravila brezplačno izposodimo nadomestni slušni aparat. Nikoli več ne boste ničesar preslišali. Več o pregledu slušnih aparatov >>

Kako je s prilagoditvami, če se slušni aparat pokvari tako, da podatki o nastavitvah niso ohranjeni?

Ne skrbite! Zavedamo se tega, da so individualne nastavitve slušnega aparata izjemnega pomena. V redkih slučajih se slušni aparat lahko pokvari tako, da podatki, ki so shranjeni v spominu slušnega aparata niso več dosegljivi. To je tudi problem, če se slušni aparat slučajno izgubi. Vsi podatki o nastavitvah so varno shranjeni v naši bazi. Po potrebi jih ponovno vnesemo v popravljen ali nov slušni aparat in spet boste slišali natanko tako, kot prej.

IMATE DODATNA VPRAŠANJA?

Za vsa dodatna vprašanja nas lahko pokličite, nam pišite ali pa nas obiščite v enem od AUDIO BM centrov.

Pristne izjave naših strank:

Pohvaliti je potrebno prilagodljivost glede časa obiskov oz. obravnav in trud pri prilagajanju aparata.

Preizkusna aparata sta omogočila dobro razumevanje govora v pogovoru z drugo osebo.

Več izjav >>

zzzs-pogodbeni-dobavitelj_slusni_aparati_AUDIO_BM_center_naslov_lokacija_standard_recept_narocilnica-ORL

AUDIO BM smo za slušne aparate pogodbeni dobavitelj Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Sprejemamo naročilnice iz vseh ORL ambulant. Prosta izbira dobavitelja je vaša pravica. Priporočamo, da pred odločitvijo za slušni aparat dobro preverite ponudbo. Če obiščete nas, se bomo osebno in strokovno zavzeli za vaš boljši sluh. Ko se odločate za slušne aparate, naj bodo vodila: kakovost, naraven zvok, možnost izbire večih blagovnih znamk, strokovna ter prijazna pomoč, servis in tudi cena. Postopek pridobitve.

Slusni-aparati-Unitron_Sonic_Philips-AUDIO_BM-centri_Slovenija-servis_oskrba_vzdrzevanje_svetovanje-ZZZS

Zavedamo se pomena sluha v vsakdanjem življenju, zato se vsak dan trudimo za vaše zadovoljstvo. Vaše izkušnje potrjujejo, da smo na pravi poti.

V AUDIO BM svoje delo opravljamo odgovorno, strokovno in s srcem. Zagotavljamo odlične storitve in najnovejše modele slušnih aparatov, za vse potrebe in za vse generacije - tudi v cenovnem standardu (brez doplačil). Vaše zadovoljstvo poplača naš trud. Preberite izjave naših strank ter tudi vi napišite svoje mnenje in ga delite z vsemi. Hvala.

ZASTOPAMO LE PRIZNANE IN PREVERJENE BLAGOVNE ZNAMKE

Blagovne-znamke-Unitron-Philips-Sonic-Varta-Duracell-Rayovac-Alpine-in-druge-AUDIO-BM-slusni-aparati-centri-Slovenija