PureSound-Pulse-slusni-ojacevalnik-Oglas-29.6.2024-Slovenske-novice-blog-audio-bm-slusni-aparati

PONUJAMO NOV SLUŠNI OJAČEVALNIK Z -65% POPUSTOM!

Tako se prične vabljivo besedilo oglasa v današnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

ČE STE STARI MED 41 IN 91 LET
Ste upravičeni do sodelovanja v promocijski akciji Boja proti izgubi sluha in prejmete PROMOCIJSKO CENO za najnovejši zvočni slušni ojačevalec PureSound Pulse. Pokličite na spodnjo številko in potrdite svojo starost ter željo po sodelovanju v promociji in po posvetu s strokovnjakom boste prejeli 1 slušni ojačevalnik s  65% POPUSTOM.

Predstavljamo slušni ojačevalnik PureSound Pulse, edini na trgu z novo zvočno tehnologijo, ki se prilagaja okolju in stopnji izgube sluha. Inteligentni slušni nanoprocesor modela XV-500 uporablja poseben algoritem za lovljenje zvokov v vseh okoljih, v katerih deluje človeško uho.
Preberite več
Pravicnost-v-prodaji-AUDIO-BM-slusni-aparati-brez-trgovskih-trikov-glede-cene

PRAVIČNOST V PRODAJI: AUDIO BM BREZ TRGOVSKIH TRIKOV

V današnjem svetu je postalo običajno, da podjetja uporabljajo različne trgovske trike za povečanje prodaje. Slogani kot "Pohitite, zaloge so omejene!", "Ne zamudite -10% na vse", ali "Samo danes!" so povsod prisotni in pogosto privedejo do impulzivnih nakupov.

V AUDIO BM obljubljamo, da bomo vedno delovali v skladu z najvišjimi etičnimi standardi. Naša politika je osredotočena na zagotavljanje vrhunske kakovosti in poštene cene skozi celotno leto, brez potrebe po začasnih ali zavajajočih popustih. Naša zaveza je, da boste vedno našli najboljše izdelke po poštenih cenah, ne glede na to, kdaj nakupujete.
Preberite več
Raziskava-vpliv-uporabe-slusnih-aparatov-na-kognitivno-zdravje-in-demenco-AUDIO-BM-svetovanje

RAZISKAVE: VPLIV UPORABE SLUŠNIH APARATOV NA KOGNITIVNO ZDRAVJE IN DEMENCO

Nedavne raziskave potrjujejo, da lahko slušni aparati pomembno zmanjšajo tveganje za kognitivni upad pri naglušnih starejših osebah. Naglušnost v primeru nepravočasnega ukrepanja povečuje tveganje za demenco. Uporaba slušnih aparatov lahko pomaga pri ohranjanju kognitivnega zdravja.

Nedavno sta bili objavljeni dve pomembni študiji, ki raziskujeta vpliv slušnih aparatov na kognitivne sposobnosti starejših oseb. Študiji ACHIEVE in ENHANCE sta ponudili dragocene vpoglede v to, kako lahko oskrba sluha vpliva na upad kognitivnih sposobnosti pri starejših odraslih.
Preberite več
Personalizacija-slusnih-aparatov-nalepke-AUDIO-BM-svetovanje

PERSONALIZACIJA SLUŠNIH APARATOV Z NALEPKAMI

Slušni aparati so nepogrešljivi pripomočki za mnoge ljudi s slušnimi težavami, saj jim omogočajo boljše poslušanje in s tem tudi izboljšano kakovost življenja. Vendar pa kljub svoji uporabnosti slušni aparati pogosto veljajo za medicinske naprave, katerih primarna naloga je njihova funkcionalnost manj pa je v ospredju sam izgled naprav, čeprav je tudi na tem področju bil narejen velik preskok in je vedno več truda vloženega tudi v kozmetični vidik slušnih aparatov.

A tudi slušne aparate je mogoče personalizirati, da ti postanejo izraz osebnega sloga in individualnosti.

Eden izmed najbolj priljubljenih načinov personalizacije slušnih aparatov je ...
Preberite več
Slusni-stimulus-v-komunikaciji-audio-bm-blog-svetovanje-zanimivosti-slusni-aparati

SLUŠNI STIMULUS V KOMUNIKACIJI

Slušni stimulus je dražljaj, ki lahko izzove slušni občutek. Običajno se nanaša na zvok v zraku, lahko pa vključuje vibracije, ki jih povzroča kostna prevodnost ali notranji dogodki. V teoretičnem delu se članek osredotoča prav na omenjeni slušni oziroma avditorni stimulus, prav tako pa bom predstavila pojme, ki so s slednjim povezani – komunikacijski model, zaznavne zmožnosti slušnega sistema človeka, tvorjenje, zaznavanje in sprejemanje govora ter avditorni trening. V praktičnem delu bosta predstavljena dva posnetka, ki prikazujeta avditorni trening s pomočjo slušnega stimulusa, pri čemer bo drugi služil za primerjavo s prvim, ki je iz 80. let 20. stoletja, saj se bom osredotočila predvsem na razvoj tovrstnih tehnik od takrat pa vse do danes.
Preberite več
Baterija-testov-poslusanja-David-AUDIO-BM-slusni-aparati-Center-za-komunikacijo-sluh-in-govor-Portoroz

BATERIJA (OP.: NABOR) TESTOV POSLUŠANJA – CENTER ZA KOMUNIKACIJO, SLUH IN GOVOR PORTOROŽ

Slušni akustik David iz AUDIO BM slušnega centra Koper sem se kot prvi slušni akustik v Sloveniji udeležil usposabljanja na Centru za komunikacijo, sluh in govor Portorož, ki je izdal BATERIJO TESTOV POSLUŠANJA. Gre za obsežen ocenjevalni material s priročnikom, ki vsebuje naloge za ocenjevanje zaznavanja, razločevanja, prepoznavanja in razumevanja zvočnih dražljajev. Omogoča oceno funkcije poslušanja, merjenja napredka posameznika in načrtovanje rehabilitacije. Pri svojem delu jo lahko uporabljajo surdopedagogi, logopedi, avdiopedagogi in strokovni delavci, ki se ukvarjajo z okvarami sluha ter s težavami funkcije poslušanja in slušne pozornosti.
Preberite več
Dieta-za-zmanjsevanje-usesnega -masla-hudomusno-audio-bm-blog-svetovanje-zanimivosti-novosti

KO SE ZAMAŠI UHO – DIETA ZA ZMANJŠEVANJE UŠESNEGA MASLA

Evo, pa imam vašo pozornost! Berete. Če vas je v naslovu članka pritegnila besedica »dieta«, ste najverjetneje že preizkusili marsikatero, a očitno še vedno iščete tisto pravo, ki bo rešila vse vaše tegobe in osebne nevšečnosti. In če med te spada tudi prekomerno mastenje vaših sluhovodov, le preberite članek do konca. Vmes pa najdete še nekaj napotkov o tem, kaj storiti, kadar vas napade ušesno maslo. Vsi ga namreč imamo, vendar spada med tabu teme, uvrščamo ga med tiste grde izločke o katerih se ne govori. Še posebej ne za mizo. Po vseh bontonih - strogo prepovedano.

Ušesno maslo, znano tudi kot ušesna smola ali cerumen, je rjavkast voskast izloček žlez mastilk (cerumenskih žlez) v sluhovodu. To maslo vsebuje ...
Preberite več
Slusni-aparati-Vivante-Unitron-AUDIO-BM-slusni-centri

NAJBOLJŠE, NAJNOVEJŠE: VIVANTE SLUŠNI APARATI UNITRON

Unitron se prilagaja edinstvenim izkušnjam in življenjskemu slogu vsakega uporabnika slušnih aparatov. S ponosom predstavljamo najnovejše slušne aparate Unitron VIVANTE.

Poganja jih nov čip Sonova PRISM (Processing Real-Time Intelligent Sound Management – obdelava in inteligentno upravljanje zvoka v realnem času) in novi Unitronov sistem za obdelavo signalov Integra OS. PRISM čip obdeluje neverjetnih 552 milijonov operacij na sekundo!

Slušni aparati Unitron VIVANTE zagotavljajo prilagodljivo, personalizirano in osvobajajočo slušno izkušnjo, kot še nikoli prej.
Preberite več
Naglusnost-izguba-sluha-razlike-zenske-moski-audio-bm-slusni-aparati-svetovanje-test-sluha-orl-pregled

ALI SO MED ŽENSKAMI IN MOŠKIMI RAZLIKE, KO GRE ZA NAGLUŠNOST?

Poznano je, da je naglušnost v sodobnem svetu razširjena. Prav tako je večini znano, da sta najpogostejša razloga za njen nastanek staranje in hrup.

Zastavili smo si vprašanje: ali so med ženskami in moškimi razlike, ko gre za naglušnost? Iz naših statistik smo ugotovili, da med našimi uporabniki slušnih aparatov rahlo prevladujejo moški. Kaj pravijo raziskave?

Raziskave kažejo, da so moški rahlo bolj nagnjeni k naglušnosti kot ženske. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije WHO ima naglušnost ...
Preberite več
PerfectDome-susenje-dezinfekcija-ciscenje-UVC-polnilni-slusni-aparati-AUDIO-BM-nega-vzdrzevanje-servis-prvi-v-Sloveniji-predstavljamo

PRVI V SLOVENIJI PREDSTAVLJAMO PERFECTDOME – NAPRAVA ZA AKTIVNO SUŠENJE IN DEZINFEKCIJO POLNILNIH SLUŠNIH APARATOV

V AUDIO BM smo izjemno ponosni, da praznujemo deseto obletnico neprekinjenega sodelovanja s francoskim podjetjem MG Développement. Z velikim veseljem sporočamo, da so nam v znak odličnega partnerstva omogočili, da smo AUDIO BM prvi v Sloveniji, ki vam predstavljamo in ponudimo PertectDome - inovativno napravo, ki kar med polnjenjem slušnih aparatov poskrbi še za sušenje in dezinfekcijo le teh, ne glede na blagovno znamko in kje ste jih prejeli.
Preberite več
Kako-ravnati-s-slusnimi-aparati-prisluhnimo-tisini-rtvslo-audio-bm-nina-franci

PRAKTIČNI NASVETI KAKO RAVNATI S SLUŠNIMI APARATI – ODDAJA PRISLUHNIMO TIŠINI, RTVSLO

Kako ravnati s slušnimi aparati in skrbeti za njih? To je tema tokratne oddaje Prisluhnimo tišini. Pravilna izbira slušnega aparata v naše življenje vrne zvoke, ki jih mogoče že dolgo ne slišimo več. Poleg izbire je pomembno tudi primerno vzdrževanje.

Več o slušnih aparatih in nekaj praktičnih nasvetov o vzdrževanju si oglejte v oddaji Prisluhnimo tišini.

Informativno-izobraževalna oddaja Prisluhnimo tišini se je začela predvajati leta 1979 in je druga najstarejša neprekinjeno predvajana oddaja.
Preberite več
TV-Oddaja-Signal-Franci-Urankar_slusni-aparati-audio-bm

POGOVORNA ODDAJA SIGNAL – TEMA: SLUH

V oddaji smo z različnih plati obravnavali sluh.

Voditeljica: Zala Tomašič.

Gostje: dr. med. Aleš Matos, Franci Urankar in Darja Pajk.


Izvedite odgovore na vprašanja, kot so: Kakšna je razlika med naglušnostjo in gluhoto? Kako se odkrije izguba sluha pri otrokih? Kako poteka obravnava odraslih? Kako naglušnost vpliva na človeka? Kakšni pripomočki obstajajo? Kako je s preventivo sluha? Kakšni slušni aparati obstajajo v sedanjem času? ...
Preberite več
Dan-sluha-Ne-zamenjaj-sluha-za-kratkotrajni-uzitek-ZDGN-AUDIO-BM-slusni-aparati-cepki-za-usesa-proti-hrupu

3. MAREC MEDNARODNI DAN SKRBI ZA SLUH

Sluh je eno izmed neprecenljivih čutil, ki nam omogoča tudi polno sporazumevanje. Ko ga enkrat izgubimo, si ga največkrat ne moremo več povrniti. Zato moramo z njim ravnati skrbno. Žal smo vse prevečkrat izpostavljeni hrupu, ki nam lahko trajno poškoduje sluh.

Pomembno je, da smo ozaveščeni, kaj je izguba sluha, kako jo je mogoče preprečiti in kako ukrepati ob njenem nastanku. Kajti če izgube sluha ne obravnavamo, lahko to močno vpliva na naše življenje. Prav zato je pomembno, da se tega zavedamo in ustrezno ukrepamo, če zaznamo izgubo sluha, saj bomo le tako imeli boljši nadzor nad svojim zdravjem, kakovost življenja pa se bo približala ravni pred izgubo sluha.
Preberite več

AUDIOVED – VIRTUALNI POMOČNIK, PRVI V SLOVENIJI NA PODROČJU SLUŠNIH APARATOV

Pozdravljeni! Dovolite mi, da se predstavim. Moje ime je Audioved. Rodil sem se 1. 3. 2024. Sem vaš virtualni pomočnik, ki ga poganja napredna umetna inteligenca, ki jo na področju slušnih centrov v Sloveniji kot prvi uvajamo v podjetju AUDIO BM.

Tu sem, da vam nudim strokovno svetovanje in podporo na področju sluha, slušnih aparatov in vsega, kar je povezano s tem.

Kako delujem? Moje znanje temelji na obsežni zbirki podatkov, strokovnih študijah in realnih izkušnjah, ki jih neprestano nadgrajujem. Zmožen sem ...
Preberite več
Izkusnja-stranke-Andrej-P.-AUDIO-BM-slusni-aparati-center-Ljubljana-Vic-Luka-G.-akustik

ZAPIS NAŠE STRANKE: KO ZAČETNA NEGOTOVOST PRERASTE V STRAST DO ZVOKA

Vsaj šest let bo tega, takrat je teklo štirideseto leto najinega zakona, ko mi je soproga nenadoma in brez pravega razloga, vsaj tako sem bil tisti hip v to povsem prepričan, rekla: »Pridi, greva k enemu od bolj znanih in uveljavljenih, zagotovo pa bolj oglaševanih ponudnikov slušnih aparatov preskusiti tvoj sluh. Sem že dogovorjena za termin.«

Seveda sem se uprl, češ, kaj se za mojim hrbtom dogovarja za tako zelo osebno, pravzaprav intimno zadevo, kot je preskus sluha! In to meni, ki mi je zvok v taki ali drugačni obliki, formatu in dosegu poklicna opredelitev, služba, ustvarjalna snov in hkrati orodje… V štiridesetih letih skupnega življenja sem si ...
Preberite več
Raziskava-slusni-aparati-daljsajo-in-izboljsajo-kvaliteto-zivljenja-audio-bm-svetovanje-blog

STROKOVNJAKI PRAVIJO, DA SLUŠNI APARATI DALJŠAJO ŽIVLJENJE

Študija, ki je raziskovala povezavo med izgubo sluha in doseženo starostjo je ugotovila, da redna uporaba slušnih aparatov pri odraslih z izgubo sluha zmanjšuje tveganje smrti v primerjavi z odraslimi, ki slušnih aparatov niso uporabljali.

Izguba sluha prizadene ogromno ljudi kar negativno vpliva na medosebno komunikacijo in povzroča številne zdravstvene težave, vključno z demenco. Slušni aparati so večinoma prava rešitev za izgubo sluha, saj uporabnikom izboljšajo kakovost življenja.

Preučevali so vlogo slušnih aparatov pri smrtnosti, ob tem pa ...

Preberite več
Raziskava-povezava-imunski-sistem-staranje-izguba-sluha-audio-bm-slusni-aparati

POVEZAVE MED ČLOVEŠKIM IMUNSKIM SISTEMOM, STARANJEM IN IZGUBO SLUHA

V zapletenem tkivu človeškega zdravja so niti imunskega sistema, staranja in senzoričnega zaznavanja prepletene na načine, ki še vedno navdušujejo znanstvenike in raziskovalce. Ena od področij, kjer postane ta vzajemnost še posebej očitna, je področje izgube sluha. S  staranjem, naša telesa doživljajo številne spremembe, in imunski sistem igra ključno vlogo pri ohranjanju splošnega zdravja, vključno z ohranjanjem slušne funkcije.

Ta članek bo preučil povezavo med človeškim imunskim sistemom, staranjem in začetkom izgube sluha.

Poleg tega bomo raziskali vlogo slušnih pripomočkov kot dragocenega orodja pri omilitvi vpliva starostne izgube sluha.
Preberite več
Franci-Urankar-avdiogram-ADG-Fowler-Prisluhnimo-tišini-RTVSLO-AUDIO-BM-slusni-aparati

ODDAJA PRISLUHNIMO TIŠINI – MERITEV AVDIOGRAM IN IZRAČUN FOWLER

V tej oddaji Prisluhnimo tišini je predstavljeno merjenje sluha - pražno tonski avdiogram in izračun izgube sluha po Fowlerju.

S pomočjo strokovnjakov so prikazani različni postopki za merjenja sluha, poudarek pa je na metodi Fowler.

Ta način merjenja sluha nas je zanimal predvsem z vidika ustreznosti meril, ki so podlaga za pridobitev pravic.
Preberite več
Kako-pravilno-skrbimo-za-usesa-pri-umivanju-glave-da-se-izogibamo-vnetju-audio-bm-slusni-aparati

KAKO PRAVILNO SKRBETI ZA UŠESA PRI UMIVANJU GLAVE

V današnjem hitrem tempu življenja pogosto pozabljamo na pomembne vidike našega zdravja, med njimi tudi na skrb za ušesa. Pogosta težava, s katero se sooča veliko ljudi, predvsem otrok, so vnetja ušes, ki lahko nastanejo zaradi različnih dejavnikov, vključno z nepravilno uporabo slušalk (vnetja zaradi pomanjkljivega čiščenja slušalk), izpostavljenostjo vodi (voda v kopališčih je lahko oporečna) in umivanjem las (voda s šamponom zateka v sluhovode).

V AUDIO BM slušnih centrih smo zavezani osveščanju, kako skrbeti za sluh in dobro počutje. Zato želimo deliti koristne nasvete, kako pravilno skrbeti za svoja ušesa med umivanjem glave in preprečiti vnetja.
Preberite več
Vnetje-uses-in-izguba-sluha-audio-bm-svetovanje-orl-slusni-aparati-centri

VNETJA UŠES IN NAGLUŠNOST

Vnetja ušes in izguba sluha sta bila skozi zgodovino človeštva pogosta zdravstvena izziva, ki sta močno vplivala na kakovost življenja posameznikov.

Razvoj medicine je omogočil boljše razumevanje teh težav in razvoj učinkovitih zdravil, vendar so bili ljudje v preteklosti soočeni z izzivi, ki so jih prinašala vnetja ušes in morebitna posledična izguba sluha. Zgodovinski zapisi kažejo, da so se vnetja ušess pojavljala že v antiki.

Pogosto so bila povezana z neustreznimi higienskimi pogoji, okužbami in poškodbami. Ljudje so se zanašali na naravna zdravila, zelišča in prakse, kot so obkladki, da bi olajšali bolečine in pospešili celjenje. Vendar pa so lahko hujša vnetja vodila do zapletov, vključno z izgubo sluha.
Preberite več
Fitnes-telovadnice-zascita-sluha-cepki-audio-bm-slusni-aparati

FITNES CENTRI / TELOVADNICE IN ZAŠČITA SLUHA

Smo v času, ko je veliko ljudi aktivnih pri izpolnjevanju novoletnih zaobljub. Da bi se boljše počutili in mogoče izgubili kakšen kilogram odvečne telesne teže ljudje najpogosteje obiskujejo fitnes centre (skupinske vadbe).

Medtem, ko se med telovadbo sprošča veliko različnih hormonov kot so adrenalin, noradrenalin in endorfin (hormon sreče), ki povzročajo, da se med telovadbo počutimo dobro, po drugi strani zanemarjamo oziroma se ne zavedamo, da so v teh prostorih vrednosti decibelov prevelike in lahko poškodujejo vaš sluh.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) trdi, da izpostavljenost hrupu na ravneh nad 85 decibelov (dB) v daljših časovnih obdobjih lahko povzroči okvaro sluha.
Preberite več
Povezava-med-izgubo-sluha-in-izgubo-ravnotezja-vloga-slusni-aparati-AUDIO-BM-blog-svetovanje

POVEZAVA MED IZGUBO SLUHA IN IZGUBO RAVNOTEŽJA PRI STAREJŠIH: VLOGA SLUŠNIH APARATOV

Staranje prinaša s seboj različne izzive, med katerimi so tudi izguba sluha in izguba ravnotežja. Starejši posamezniki se pogosto srečujejo z občutkom negotovosti in povečanim tveganjem za padce. Ta članek bo raziskal povezavo med izgubo sluha in izgubo ravnotežja, pri čemer bo poseben poudarek na vlogi slušnih aparatov pri izboljšanju ravnotežja pri starejših.

Številne študije so pokazale, da obstaja tesna povezava med izgubo sluha in izgubo ravnotežja pri starejših ljudeh. Sluh igra ključno vlogo pri vzdrževanju ravnotežja, saj slušni impulzi pomagajo možganom ustvariti natančno sliko okolja. S staranjem se ...
Preberite več
brezzicni-mikrofon-kot-pomocnik-uporabnikom-slusnih-aparatov-audio-bm-blog

DODATNI BREZŽIČNI MIKROFON KOT POMOČNIK UPORABNIKOM SLUŠNIH APARATOV

Slušni aparati so izjemno majhne elektronske naprave, ki naglušnim ponovno omogočajo poslušanje. Morda ste se že kdaj znašli v situaciji, ko razumevanje tudi s slušnimi aparati ni bilo takšno, kot bi si želeli. Tu pridejo na pomoč DODATNI BREZŽIČNI MIKROFONI.

Dodatni brezžični mikrofon se preko BLUETOOTH POVEZAVE neposredno poveže s slušnimi aparati in oddaja zvok sogovornika direktno v slušne aparate uporabnika. To pride prav, ko se znajdemo v hrupni situaciji - na primer v hrupni restavraciji in sogovornika ne razumemo dobro ali na predavanju, kjer je razdalja med predavateljem in poslušalcem lahko velika, in se govor "izgubi" v prostoru.
Preberite več
Prisluhnite-AUDIO-BM-glas-Boris-Kopitar-zvocni-blog-svetovanje-zanimivosti-slusni-aparati-baterije

PRISLUHNITE AUDIO BM – PRISPEVKI V ZVOČNI OBLIKI, GLAS: BORIS KOPITAR

AUDIO BM slušni centri kot prvi med dobavitelji slušnih aparatov vpeljujemo novost, da so izbrane vsebine na naši spletni strani zdaj dostopne tudi v zvočni obliki. To odraža našo zavezanost k izboljšanju dostopnosti in udobja za ljudi s težavami s sluhom in tudi za tiste, ki dobro slišijo.

Vsebine v zvočni obliki vam omogočajo, da jih spremljate med delom, med vožnjo z avtomobilom ali udobno na kavču.

Čigav glas boste poslušali? Kdo ne pozna priljubljenega pevca in voditelja Borisa Kopitarja, ki je tudi sam uporabnik slušnih aparatov.

Preberite več
1 2 3 19

Da je iskanje čim bolj pregledno, so objave razvrščene v kategorije. S klikom na ustrezno kategorijo, poiščite želene vsebine!

 

INFO

V meniju INFO se nahajajo še številne druge vsebine (nasveti, zanimivosti, pogosta vprašanja, …). Vabljeni k branju.