Slusni-akustiki-AUDIO-BM-Izobrazevanje-SIHA-Manca-Grega-Kevin

USPEŠNO SMO ZAKLJUČILI IZOBRAŽEVANJE NA SWISS INTERNATIONAL HEARING ACADEMY

Učenje na daljavo je nova realnost sedanjega časa. Nikakor v tem času, ko so na razpolago različne tehnologije ni izgovorov, da novih znanj in utrjevanje že pridobljenega v takšnih razmerah ni mogoče.

Slušni akustiki Manca, Grega in Kevin smo uspešno zaključili nekajmesečno izobraževanje za slušne akustike. Pridobljeno znanje nam zagotavlja, da aktivno sledimo in uvajamo ...
Preberite več
Uho-Srbenje-v-sluhovodu-svetovanje-AUDIO-BM-Slusni-aparati

SRBENJE V SLUHOVODU

Večkrat slišimo, da kdo omeni: »uho me srbi«. Če smo bolj natančni, imamo v mislih predvsem sluhovod, kjer nastane srbenje. Ta je lahko celo kronične narave.

Srbenje se pojavi, ko se sluhovod osuši ali pa celo postane popolnoma suh. Takšne spremembe v sluhovodu so lahko posledica prekomernega poseganja vanj.

V kolikor pogosto posegamo v sluhovod, predvsem s palčkami in podobnimi pripomočki, lahko povrhnjico do te mere poškodujemo, da žleze ne delujejo več, kot bi morale.
Preberite več
Tezave-s-sluhom-TV-Ljubljana-Franci-Urankar-AUDIO-BM-slusni-aparati-Slušni-centri

POGOVOR NA TV LJUBLJANA: TEŽAVE S SLUHOM

Obiskala nas je ekipa TV Ljubljana. Z javljanjem v njihov jutranji program, ki poteka v živo, smo sodelovali na temo težav s sluhom.

Želite izvedeti, kako prepoznati težave s sluhom in kateri so poglavitni vzroki za naglušnost? Kako je z uporabo slušalk? Kakšen je postopek za pridobitev slušnih aparatov in kakšni sploh so sodobni slušni aparati?

Na ta in druga vprašanja smo se pogovorili v oddaji, ki jo lahko ponovno pogledate tudi na YouTube kanalu.
Preberite več
Baterije-za-slusne-aparate-ugodno-poceni-kvalitetne-spletna-trgovina-AUDIO-BM-slusni-aparati-Marija-svetovanje

BATERIJE ZA SLUŠNE APARATE

Sem Marija Pauman, slušni akustik v AUDIO BM slušnem centru Maribor. Vsak dan se srečujem z ljudmi, ki uporabljajo slušne aparate.

Ni dneva, ko beseda ne bi nanesla tudi na baterije, saj so za dobro delovanje slušnih aparatov zelo pomembne.

Pogosta vprašanja naših strank so: koliko časa bodo baterije zdržale, kako jih pravilno shranjevati, katere priporočate, katerih ne priporočate, zakaj imajo baterije nalepke … Verjetno to zanima tudi vas.
Preberite več
Ukvarjanje-s-sportom-in-uporaba-slusnih-aparatov-audio-bm-slusni-aparati-svetovanje-servis

ALI SE LAHKO UKVARJAMO S ŠPORTOM, KO NOSIMO SLUŠNE APARATE?

To vprašanje dobimo postavljeno zelo pogosto, zlasti od mlajših naglušnih oseb.

Izguba sluha lahko pogosto povzroči nelagodje in omejitve za tiste, ki jo imajo, zlasti in še posebej v vsakdanjem življenju in pri dejavnostih v skupinah. Številni ljudje z okvaro sluha zmotno menijo, da se med nošenjem slušnih aparatov ne morejo ukvarjati s telesno aktivnostjo ali športom. Resnica je, da se slušni aparati in šport lahko in morata razumeti: samo sprejmite nekaj previdnostnih ukrepov.
Preberite več
Grega-Sket-AUDIO-BM-slusni-akustik-Celje-Ljubljanska-cesta-14-slusni-aparati-cepki-za-usesa-svetovanje-zascita-sluha-Dead-Crew

POMEN ZAŠČITE SLUHA PRED PREGLASNO GLASBO ALI HRUPOM

Sem Grega Šket in sem slušni akustik v AUDIO BM. Zelo dobro se zavedam kako pomembno je ohraniti zdrav sluh. Dober sluh je predpogoj za zaznavo, prepoznavo in lokalizacijo zvokov ter za slušno razumevanje.

V prostem času se z glasbo ukvarjam že od mladosti. Med drugim sem po izobrazbi tudi diplomirani multimedijski producent. Sem član dveh glasbenih skupin: Dead Crew in Uroš Planinc Group.

Med vajami, snemanji in med nastopi redno uporabljam čepke narejene po meri.

Preberite več
Drzalo-za-obrazno-masko-lahko-prepreci-izgubo-slusnih-aparatov-UF1-AUDIO-BM-slusni-aparati

DRŽALO ZA OBRAZNO MASKO LAHKO PREPREČI IZGUBO SLUŠNEGA APARATA

Nova realnost je, da nosimo obrazne maske. Še nekaj časa bo tako. V letošnjem letu nam je nekaj uporabnikov javilo, da so ob snemanju obrazne maske nehote sneli še slušne aparate. Žal so jih nekateri tudi izgubili.

S tehnologijo 3D tiskanja smo za potrebe naših strank izdelali držalo za obrazno masko, ki bo olajšalo nošenje vseh zaušesnih slušnih aparatov in ga naredilo varnejše.
Preberite več
Zivljenje-z-nagusnostjo-uporabniki-strokovnjaki-Oddaja-Prisluhnimo-tisini-AUDIO-BM-slusni-aparati

ŽIVLJENJE Z NAGLUŠNOSTJO – BORIS KOPITAR, ANDRAŽ ANDREJC IN DRUGI

Prisluhnite osebnim zgodbam uporabnikov slušnih aparatov, med katerimi so tudi Boris Kopitar, Andraž, Andrejc, Martin Capuder in drugi.

Poleg osebnim zgodbam lahko prisluhnete tudi nasvetom strokovnjakov glede sluha in uporabe slušnih aparatov. V oddaji sta sodelovala dr. Aleš Matos, dr. med. specialist otorinolaringolog in Franci Urankar, direktor AUDIO BM slušnih centrov.
Preberite več
Sluh-kako-deluje-uho-oddaja-RTV-SLO-svetovanje-AUDIO-BM-slusni-aparati

SLUH – ZABAVNO POUČNA ODDAJA ZA OTROKE, OD POPKA DO ZOBKA

V spletnem arhivu RTV SLO se nahaja zabavno poučna oddaja "Od popka do zobka."

Zamislite si svet brez zvoka. Čudno in dolgočasno bi bilo. Pa tudi nevarno. V ušesih je tudi organ za ravnotežje. Oliver naredi preprost poskus s telefončki. Maks in Lili mu ne verjameta, da se zvok prenaša po vrvici. Oliver jima pove, kaj je slišal, ko je bil na drugi strani sobe.
Preberite več
Vpliv-sluha-na-telo-kognicija-vedenje-psiha-AUDIO-BM-slusni-aparati-svetovanje

KAKO SLUH VPLIVA NA TELO IN POČUTJE

Zvok ima kar štiri močne vplive na naše telo. Predvsem vpliva na naš glas in na glas soljudi. Brez zadržkov lahko trdimo, da je človeški glas eden od najmočnejših zvokov na našem planetu. Je edini zvok, s katerim lahko nekomu povemo koliko nam pomeni, ali pa na drugi strani z glasom pričnemo vojno. V nadaljevanju spoznajmo štiri najmočnejše vplive zvoka na naše telo.

Zvok spreminja naša čustva in počutje, npr. glasba. Verjetno lahko v misli takoj prikličete glasbo, ob kateri ...
Preberite več
Zakaj-seznaniti-otroke-vnuke-svojce-prijatelje-Sluh-naglusnost-otroci-AUDIO-BM-slusni-aparati-svetovanje-preverjanje-sluha

ZAKAJ SEZNANITI OTROKE, VNUKE, SVOJCE IN PRIJATELJE O NAGLUŠNOSTI

Izguba sluha ne vpliva samo na tisto osebo, ki je naglušna. Njeni učinki so daljnosežni ter jih tudi svojci in prijatelj lahko močno občutijo. Pomembno je, da to razumete in storite vse, kar je v vaši moči, da vključite svoje ljubljene in jih ozavestite o svojih težavah. To vključuje razlago otrokom, vnukom svojcem in prijateljem.

Pri seznanjanju drugih z vašo naglušnostjo je najpomembneje, da komunicirate odkrito in pošteno.
Preberite več
Sluh-naglusnost-otroci-AUDIO-BM-slusni-aparati-svetovanje-preverjanje-sluha

POMEN ZGODNJEGA ODKRIVANJA, PREPREČEVANJA IN VAROVANJA SLUHA PRI OTROCIH

Izguba sluha v otroštvu ima močan vpliv na učenje govora in jezika. Iz tega izhajajo tudi težave pri opismenjevanju, razvoju socialnih veščin in zgraditvi prave samopodobe. Težave pri sporazumevanju lahko otroku povzročijo občutke jeze in stres ter vodijo v osamljenost. Izguba sluha vpliva na otrokov celostni razvoj. Posledice takšne ali drugačne izgube sluha vplivajo tudi na družino kot celoto.
Preberite več
Dejstva-usesa-sluh-AUDIO-BM-slusni-aparati

10 ZANIMIVIH DEJSTEV O UŠESIH IN SLUHU

Vsako uho je popolnoma individualno, kakor prstni odtisi. Yahoo je celo raziskal tehnologijo, ki omogoča, da odklenete telefon, ko ga držite ob ušesu.

Ušesa se čistijo sama. Zunanja tretjina ušesnega kanala ustvarja ušesni vosek (cerumen), ki se premika navzven na drobnih dlačicah, ko premikamo spodnjo čeljust, ko govorimo ali jemo.

Najboljši način za merjenje razdalje strele od vaše lokacije je štetje sekund med strelo in grmenjem. Vsakih ...
Preberite več
Charger-Polnilnik-Unitron-slusni-aparati-AUDIO-BM

NAJNOVEJŠI SLUŠNI APARATI SO LAHKO BREZ BATERIJ

Polnilni slušni aparati imajo vgrajeno akumulatorsko baterijo. Ni več potrebe po menjavi baterij. Napolnite in uživajte v zvoku.

Polnjenje je zelo preprosto. Slušna aparata preprosto vstavite v polnilnik. Samodejno se izključita in polnjenje se prične. Bolj preprosto ne gre!

Stanje napolnjenosti lahko spremljate na LED lučkah, ki so vgrajene v slušne aparate.
Preberite več
Prisluhnimo-tisini-novi-termin-sobota-AUDIO-BM-slusni-aparati-svetovanje

NOVI TERMIN ODDAJE PRISLUHNIMO TIŠINI

Informativno-izobraževalna oddaja Prisluhnimo tišini je druga najstarejša neprekinjeno predvajana oddaja. Predvaja se že od leta 1979. Gledalcem prinaša ozaveščevalne vsebine s področja okvar sluha in izvirne avtorske vsebine iz življenja, dela, zakonodaje, kulturnega in športnega udejstvovanja gluhih, naglušnih in gluho-slepih.

Odslej ima oddaja Prisluhnimo tišini novi termin. Po novem je namesto ob nedeljah na sporedu ob sobotah, še vedno na TV SLO1. Čas predvajanja je ob 14:35.
Preberite več
Risanka-Tezave-s-sluhom-RTV-SLO1-AUDIOBM-slusni-aparati

RISANKA OB KATERI ČLOVEKA STISNE PRI SRCU

Poglejte risanko, ob kateri vas bo stisnilo pri srcu.

Deklica Goja je postala naglušna. Vsi mislijo, da jih Goja noče poslušati. Odrinjena je od vseh. Ker slabo sliši niti ne more spremljati pouka.

Na srečo je imela Goja le zamašena ušesa. Ko jih je zdravnik očistil je spet dobro slišala ter se ponovno vključila v družbo prijateljev, sošolcev in domačih.

Kaj pa če imamo trajno naglušnost? Ali poskrbimo za sluh?
Preberite več
Nasvet-stranke-ki-ze-uporabljajo-slusne-aparate-svetujejo-audio-bm-slusni-centri-slovenija-14x

KAJ SVETUJEJO UPORABNIKI SLUŠNIH APARATOV BODOČIM UPORABNIKOM?

Nekega dne nas je poklicala gospa, ki je med procesom pridobivanja informacij prek spleta prebrala skoraj vse izjave o zadovoljstvu, ki smo jih objavili na naši spletni strani www.audiobm.si.

Zastavila nam je vprašanje, ki je bilo povsem na mestu in katerega bi že skoraj v podjetju morali predvideti in ga ne imeti za samoumevnega: »Ali so uporabniki po pretečenem letu ali dveh, od kar uporabljajo slušne aparate, še vedno tako zadovoljni kot ob nakupu slušnih aparatov?«
Preberite več
Z-boljsim-sluhom-povezujemo-ljudi-audio-bm-unitron-slusni-aparati

Z BOLJŠIM SLUHOM POVEZUJEMO LJUDI

V AUDIO BM slušnih centrih se osredotočamo na izboljševanje kakovosti življenja naglušnih in vseh, ki živimo z naglušnimi - z vrhunsko izbiro slušnih pripomočkov po najugodnejših cenah in najkakovostnejšimi storitvami. Zato je naš slogan: VEČ ZA VAŠ SLUH.

V ponudbo uvrščamo najnovejšo tehnologijo slušnih aparatov izključno renomiranih blagovnih znamk.

Današnji pametni digitalni slušni aparati zagotavljajo odlično povezljivost in seveda, da so tihi zvoki slišni, vendar istočasno tudi skrbijo, da glasni zvoki niso preglasni in neudobni.
Preberite več
Preboj-tehnologija-slusni-aparati-brezicna-povezava-prostorocno-telefoniranje-audiobm-slusni-aparati-svetovanje

KATERI JE PREBOJNI TRENUTEK V TEHNOLOŠKEM RAZVOJU SLUŠNIH APARATOV Z UPORABNIŠKEGA STALIŠČA

Ravno zdaj smo v branži slušnih aparatov priča revolucionarnim tehnološkim spremembam. Če smo bili še včeraj povsem odvisni od slušnega akustika, ki nam je prek programske opreme v svojih prostorih uravnaval osebne nastavitve, je zdaj delček teh možnosti na razpolago tudi nam.

Slušni aparati pomagajo. In prav vsem, ki se sprašujete, ali ste morda naglušni ali ne, priporočamo, da se naročite na pregled in to preprosto preverite. Če bo odgovor pozitiven – čim prej ukrepajte.
Preberite več
Slusni-aparati-z-njimi-bomo-spet-slisali-audio-bm-svetovanje

S SLUŠNIMI APARATI BOMO SPET SLIŠALI

Okvara sluha vpliva na razumevanje, pridobivanje in izmenjavo informacij. Zmanjšuje posameznikovo učinkovitost za delo in kakovost življenja. Zato je smiselno, da ob motnjah sluha obiščemo strokovnjake in skupaj z njimi odpravimo težave.

Dlje trajajoča nerehabilitirana naglušnost pomeni, da možgane vsak dan prikrajšamo za številne naloge in informacije, ki do njih pridejo po slušni poti. Zaradi neaktivnosti se učinkovitost prepoznavanja slušnih dražljajev zmanjšuje. Dlje ko traja naglušnost, težje se je pozneje spet privaditi na svet zvokov.
Preberite več
Baterije-za-slusne-aparate-13-312-10-675-spletna-trgovina-audio-bm-online-shop-akcija-ugodno-popusti

ZAKAJ JE BATERIJE ZA SLUŠNE APARATE VEDNO PAMETNO NAROČITI PREKO AUDIO BM SPLETNE TRGOVINE

Baterije za slušne aparate so za uporabnike slušnih aparatov nepogrešljive in pomembne za zanesljivo delovanje slušnih aparatov.

V kolikor baterije za slušne aparate kupujete v drogeriji ali trgovini s tehničnimi izdelki bodite previdni. Predvsem pazite na kakovost, rok uporabnosti in na cene.

V prispevku boste izvedeli, zakaj je nakup baterij za slušne aparate vedno pametno opraviti prav v AUDIO BM spletni trgovini.
Preberite več
Sluh-naglusnost-audio-bm-slusni-aparati-clanek

NOVA ŠTUDIJA KAŽE, DA LAHKO KORONAVIRUS POVZROČI IZGUBO SLUHA

Znano je, da ob okužbi s koronavirusom ter obolelostjo lahko pride do sprememb v telesu: predvsem gre za izgubo okusa in vonja ter poškodbe notranjih organov. Strokovnjaki londonske univerze pa so v strokovni reviji BMJ Case Report obrazložili primer 45-letnega moškega, ki je bil sprejet v bolnišnico zaradi okužbe s koronavirusom. Ob vseh ukrepih na intenzivni negi jo je po nekaj tednih zapustil. Teden dni kasneje pa mu je v ušesih začelo zvoniti, nato je izgubil sluh na levo uho. Zdravniki pojasnjujejo, da ...
Preberite več
Tisina-sluh-tiha-soba-Microsoft-poslusanje-audiobm-audio-bm-slusni-aparati-svetovanje

ZNOTRAJ NAJTIŠJE SOBE NA SVETU

Nadaljujemo z raziskovanjem tišine. Preberite članek, ki opisuje najtišjo tiho sobo na svetu.

Če v tej sobi stojimo dovolj dolgo, lahko slišimo naš srčni utrip. Zvonjenje v ušesih postane oglušujoče. Slišimo lahko vsak premik telesa. Ko se premikamo, je slišati kot bi škripale kosti. Sčasoma izgubimo ravnotežje, ker nam absolutno pomanjkanje odmeva sabotira naše prostorsko zavedanje. V tihi sobi na Microsoftovem sedežu v ​​Redmondu v Washingtonu je ves zvok iz zunanjega sveta nedostopen. Vsak zvok, katerega pa ustvarijo v sobi, ekspresno hitro zamre.
Preberite več
Zakaj-v-tisini-slisimo-poslusanje-audiobm-audio-bm-slusni-aparati-svetovanje

ZAKAJ LAHKO V TIŠINI SLIŠIMO STVARI, KI JIH NI?

Nihče izmed nas verjetno nikoli ni naletel na čisto pravo tišino. Dandanes najti kraj, ki bi ga zvok kot posledica človeške dejavnosti ali pa zgolj narave še vedno zvočno vznemiril, je skoraj nemogoče. Ne glede na to, ali živite v mestu, predmestju ali na podeželju, je zvok v sodobnem svetu bolj ali manj neizogiben.

Izkazalo se je, da je to dobro. Možgani in ušesa človeka se, ko se soočijo z absolutno ali celo skoraj tišino, odzovejo na precej čudne načine - na načine, ki lahko privedejo do številnih bizarnih zvočnih izkušenj.
Preberite več
1 2 3 10

Da je iskanje čim bolj pregledno, so objave razvrščene v kategorije. S klikom na ustrezno kategorijo, poiščite želene vsebine!

 

INFO

V meniju INFO se nahajajo še številne druge vsebine (nasveti, zanimivosti, pogosta vprašanja, …). Vabljeni k branju.