SLUŠNI CENTER JESENICE ODPRT 24. SEPTEMBRA 2018

Z velikim veseljem sporočamo novico, da nas odslej lahko obiščete tudi v novem slušnem centru, ki se nahaja v Mercator centru Jesenice. Kot že lahko pričakujete od AUDIO BM, smo se zelo potrudili, da se boste pri nas odlično počutili. Slušni center je moderno opremljen ter na izredno dostopni lokaciji. Prijazno vas bo sprejel slušni akustik Aleksandar Zorić, ki vam bo z veseljem priskočil na pomoč.

Ob odprtju slušnega centra Jesenice, veljajo posebne ugodnosti v vseh AUDIO BM slušnih centrih. Preverite kako do velikih popustov.
Preberite več

TEST SLUŠNIH APARATOV: UNITRON MOXI ALL

Ste že slišali za revolucionarno novost na področju slušnih aparatov? Berite naprej! V AUDIO BM je na voljo model slušnega aparata, ki si ga bodo želeli tudi tisti, ki nimajo težav s sluhom. Novi Moxi All je majhen in neopazen inteligentni slušni aparat, ki obenem prevzema tudi vlogo brezžične slušalke.

Bistvena prednost - za razliko od ostalih slušnih aparatov - se slušni aparat Moxi All, edini na svetu v tem trenutku, neposredno poveže s katerimkoli pametnim telefonom ANDROID ali IPHONE in to brez kakršnihkoli vmesnikov.
Preberite več

KOMUNIKACIJSKI DODATEK – KOLIKO ZNAŠA, KOMU JE NAMENJEN IN KAKO DO NJEGA?

Gluhemu, slepemu ali gluhoslepemu, ki potrebuje izmed storitev osebne asistence pomoč pri komunikaciji in spremstvu, se lahko odobri osebna asistenca v obsegu 30 ur na mesec. Upravičenec lahko namesto osebne asistence izbere denarno nadomestilo v višini dodatka za pomoč in postrežbo pri opravljanju večine osnovnih življenjskih potreb, ki je določen v zakonu, ki ureja pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Komunikacijski dodatek trenutno znaša 146,06 EUR.
Preberite več

IZOBRAŽEVALI SMO SE NA AKADEMIJI ZA SLUŠNE AKUSTIKE, LÜBECK, NEMČIJA

Poklic slušnega akustika zahteva od posameznika zelo širok nabor spretnosti in posebna znanja za delo s strankami. Ker se tehnologija in nova dognanja hitro razvijajo in spreminjajo, moramo temu trendu slušni akustiki slediti. S tem namenom se v AUDIO BM redno udeležujemo posebnih treningov za pridobivanje novih znanj. Tokrat smo se že drugič udeležili izobraževanja na temo Pediatric fitting of hearing aid oz. po slovensko, Prilagajanje slušnih aparatov otrokom.
Preberite več

PO DOLGIH LETIH ZNOVA SLIŠIJO BOŽJO BESEDO

Med mašo in drugimi obredi v cerkvi od vseh čutov najbolj uporabljamo sluh. Če mašnik in bralci beril glasno ter razločno preberejo božjo besedo, mi pa jo dobro slišimo, se nas ta močneje dotakne kot takrat, ko ne razločimo besed in ne razvozlamo pomena stavkov.

Uporabniki slušnih aparatov imajo pri poslušanju v odmevnih prostorih močno oteženo poslušanje in razumevanje besed. Njihove posebne potrebe lahko reši sistem induktivne zanke, ki sodobnim slušnim aparatom zagotavlja čist in jasen zvok neposredno iz mikrofona, brez nezaželenih odmevov in bobnenja. Uporaba tega sistema je za uporabnike zelo preprosta: le "T" program na slušnem aparatu je treba izbrati in ...
Preberite več

KAJ MORAMO VEDETI, ČE IMAMO TEŽAVE S SLUHOM

Običajno se pomena sluha zavemo šele, ko imamo težave pri poslušanju sogovornikov, ko moramo na radijskem in televizijskem sprejemniku povečati jakost, ali ko na sestankih in seminarjih iščemo prosta mesta v prvih vrstah, da bi dobro slišali govorca. 

V Sloveniji živi več kot tisoč gluhih in več kot 70 tisoč uporabnikov slušnega aparata. Najpogostejši spremljevalec staranja je izguba sluha, saj je po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije izgubi sluha podvržen vsak drugi starostnik. Po nekaterih podatkih ...
Preberite več

6 NAJPOGOSTEJŠIH VZROKOV ZA IZGUBO SLUHA

1. STAROST Takšna izguba sluha običajno doleti starejše od 65 let. Vsak tretji človek med 65. in 74. letom je naglušen. Pri starosti 75 let ali več vsak drugi. Do izgube sluha pride postopoma, kar v praksi pomeni ...
Preberite več

PRIPRAVA NA PRVI OBISK PRI SLUŠNEM AKUSTIKU

Stvari, ki jih morate vedeti pred posvetom glede vašega sluha / obiskom slušnega akustika / obiskom slušnega centra

Vaš prvi obisk
Tisti, ki še niste nikoli obiskali slušnega akustika, verjetno ne veste, kaj lahko pričakujete. Čaka vas prijetna in ...
Preberite več

AUDIOBM.SI V NOVI PODOBI

Pred vami je popolnoma prenovljeno spletno mesto www.audiobm.si

Prepričani smo, da se boste hitro znašli, saj smo imeli pri snovanju velik poudarek na kvalitetnih vsebinah, ki so pregledno razvrščene.
Preberite več

TEDEN NAGLUŠNIH

Pod naslovom Dostopnost odstrani vse ovire se je danes v Ljubljani pričel Teden naglušnih, ki bo trajal vse do sobote 12. maja. Zveza društev gluhih in naglušnih gosti v Sloveniji Svetovno (IFHOH) in Evropsko zvezo naglušnih, ob tem pa je organizirala tudi konferenco na pričujočo temo, katere se udeležuje več kot sto predstavnikov Društev gluhih in naglušnih iz Evrope ter ostalega sveta.
Preberite več

MOTEČ HRUP NA DOPUSTU: KAKO SE SPOPRIJETI Z NJIM?

Kaj ljudem na dopustu že več let predstavlja največjo nadlogo? Moteč hrup! Študije opravljene s strani podjetja Alpine Hearing Protection in turistične spletne strani Zoover ugotavljajo, da glasni sopotniki tudi v letu 2018 še vedno predstavljajo eno največjih neprijetnosti med turisti. Kako se spoprijeti s hrupom na počitnicah? Kakšne rešitve obstajajo? Za vas smo pripravili rešitve!
Preberite več

ZAVAJAJOČI OGLASI

Na VALU 202 smo poslušali zanimivo oddajo REAKCIJA. Tokratna tema je bila: zavajajoči oglasi. Ti se pogosto pojavljajo tudi na področju sluha (čudežna zdravila za povrnitev sluha, revolucionarni ojačevalci zvoka iz Tajvana, ...).
Preberite več

NAJMANJŠI NA SVETU

Unitron ponovno premika meje! Že tako zelo majhni slušni aparati iz družine Moxi so dobili novega člana. Moxi Now. Čeprav je to najmanjši brezžični slušni aparat s slušalko v sluhovodu (RIC) na svetu, zmore vse, kar zmorejo večji.
Preberite več

ODDAJA PRISLUHNIMO TIŠINI: CENENI SLUŠNI APARATI

Področje prodaje medicinskih pripomočkov in zdravja na sploh je gotovo eden izmed najbolj dobičkonosnih, zato ne preseneča, da je na trgu mogoče najti od profesionalnih in neverjetno dragih medicinskih pripomočkov in preparatov, do najcenejših in praktično neuporabnih zdravstvenih izdelkov.
Preberite več

SKRB ZA SLUH POMAGA OHRANJATI NEODVISNOST

Izguba sluha, ki jo je mogoče preprečevati, zdraviti in rehabilitirati, močno vpliva na zdravje in kakovost življenja posameznika, ki se z njo srečuje. Neodvisnost mnogim pomaga ohranjati tudi slušni aparat, ki je pri nas za osebe z okvaro sluha brezplačen.
Preberite več

VESELO V NOVO LETO

Za nami je leto 2017, v katerem smo ponovno premikali mejnike v oskrbi s slušnimi aparati v Sloveniji. Za pregled nekaterih novosti, ki smo jih vpeljali lansko leto preglejte spletno stran, na kateri se trenutno nahajate.
Preberite več

OBISKALI SMO mednarodni kongres slušnih akustikov

V Nürnbergu je od 18. - 20. oktobra 2017 potekal že 62. mednarodni konges slušnih akustikov, ki ga organizira EUHA. Ker iz prve roke spremljamo novosti, smo se največjega tovrstnega dogodka v tem delu sveta udeležili tudi AUDIO BM slušni akustiki.
Preberite več
1 2 3

Da je iskanje čim bolj pregledno, so objave razvrščene v kategorije. S klikom na ustrezno kategorijo, poiščite želene vsebine!