NOVO V PONUDBI: BATERIJE ZA SLUŠNE APARATE RAYOVAC

V AUDIO BM slušnih centrih smo ponosni, da vam odslej zagotavljamo tudi baterije Rayovac.

Tako zagotavljamo največjo izbiro baterij za slušne aparate v Sloveniji na enem mestu (iz skupine Varta dobavljamo DURACELL in POWER ONE baterije).

Kot ostale, tudi Rayovac baterije nabavljamo brez posrednikov in to le tiste serije, ki so vrhunske kakovosti (PRO LINE Advanced in EXTRA Advanced).

Rayovac je globalno podjetje, ki z baterijami oskrbuje več kot 140 držav na svetu. Trudijo se, da uporabniki prejmejo neprekinjen vir energije, ki jo potrebujejo za kvalitetno življenje. Imajo že več kot 110 let izkušenj na področju iskanja inovativnih rešitev pri proizvodnji baterij.
Preberite več

VERTIGO DAYS / DNEVI ZA VRTOGLAVICO 2019

NOVOSTI PRI OBRAVNAVI BOLNIKOV Z VRTOGLAVICO

Portorož, 4. - 5. oktober 2019

Dnevi za vrtoglavico 2019 je drugo mednarodno strokovno srečanje z delavnicami na temo vrtoglavice in omotice v Sloveniji. Prvi takšen dogodek je bil 7. junija 2018 v Strunjanu.

Velika pogostnost teh težav s široko paleto možnih diagnoz z različnih področij medicine (od psihiatrije, nevrologije, otorinolaringologije, interne medicine, fizikalne medicine, medicine dela, prometa in športa...), številne novosti pri njihovi prepoznavi in zdravljenj v zadnjih letih kot tudi potreba po stalnem izpopolnjevanju znanja zdravnikov narekujejo takšna srečanja.
Preberite več

DONACIJA AUDIO BM

Življenjske zgodbe oseb z okvaro sluha so zaradi komunikacijske ovire sila različne in velikokrat prepletene s številnimi zgodami in nezgodami, ki včasih tudi ne najdejo prave poti v javnost. Še posebej specifične so zgodbe gluhoslepih ljudi, ki se vse prevečkrat znajdejo v situaciji, ki jo sami težko prebrodijo, zato je vsaka pomoč pri premagovanju njihovih težav še kako dobrodošla in zaželena.

Realizacija donacije je potekala v prostorih AUDIO BM v ljubljanskem trgovskem centru BTC, kjer smo se zbrali vsi sodelujoči. Vsaka donacija je lepa in dobra zgodba, ta zgodba ima še neko posebno in vsega spoštovanja vredno dodano vrednost saj je plod sodelovanja civilne družbe in dobavitelja, ki del svojega prihodka plemenito vrača nazaj v družbeno okolje oziroma konkretno pomaga ljudem z okvaro sluha.
Preberite več

NAGLUŠNA TEKMOVALKA ZMAGALA V PEVSKEM SHOWU »THE VOICE«

Maelyn Jarmon je na desno uho popolnoma gluha, a to jo niti malo ni ustavilo. Ravno nasprotno. Maelyn svojo naglušnost dojema kot prednost.

Maelyn je štela šele dve leti, ko so ji zaradi pogostih vnetij ušes vstavili timpanalne cevke. Funkcija timpanalnih cevk je sicer zračenje srednjega ušesa. To je precej pogost in rutinski operativni poseg, ki pa je pri Maelyn žal šel po zlu in njena bobniča sta ostala uničena. Desni v popolnosti, na levem pa v tej meri, da ji je še na temu ostalo 80% sluha.

A v njenem petju naglušnosti ni opaziti. Nihče, ki jo je slišal peti na spletu ali v živo, si ne bi mislil, da gre za naglušno osebo. Njen velik talent in vztrajnost sta jo pripeljala do finala tekmovanja, kjer je tudi zmagala.
Preberite več

KAJ ODKRIVAJO NOVEJŠE RAZISKAVE GLEDE SLUHA?

Naglušnost je pogosta in resna težava, ki vas lahko izloči iz pogovorov, poveča riziko za depresijo in izolacijo.

Dve nedavni študiji JAMA kažeta, da je izguba sluha povezana tudi z več drugimi boleznimi. Ena študija o nacionalnih zdravstvenih raziskavah, objavljena na spletu 25. januarja 2018, je ugotovila, da je bila izguba sluha povezana s srčnim popuščanjem: 75% ljudi, starih 70 let ali starejših s srčnim popuščanjem, je imelo tudi izgubo sluha.

Druga študija, objavljena 7. decembra 2017, je ocenila 36 študij, ki so vključevale več kot 20.000 ljudi, ki so imeli teste sluha in kognicije. Znanstveniki so ugotovili, da ...
Preberite več

EKSKLUZIVNA REŠITEV, KAKO TAKOJ DO NAJBOLJŠEGA SLUHA – NAJEM FLEX:TRIAL™ SLUŠNIH APARATOV

Ali ste vedeli, da v AUDIO BM slušnih centrih nudimo ekskluzivno rešitev, s katero si lahko zagotovite najboljši sluh praktično takoj?

Ekskluzivna rešitev je: najem slušnih aparatov.

Naj vam razložimo kako vse skupaj poteka: najem slušnih aparatov je mogoč za osebe, ki so že uporabniki slušnih aparatov, a z njimi niso zadovoljni in si želijo boljšega poslušanja že pred iztekom trajnostne dobe.

V AUDIO BM slušnih centrih smo razvili unikatno rešitev na trgu.
Preberite več

ČEMU LETNI KONTROLNI PREGLEDI SLUŠNIH APARATOV?

Slušni aparati so zelo majhne in napredne elektronske naprave, ki morajo prenašati veliko vlage, prahu in drugih dejavnikov, ki dolgoročno lahko vplivajo na njihovo delovanje.

V slušnih centrih AUDIO BM nudimo našim uporabnikom slušnih aparatov brezplačni letni kontrolni pregled slušnih aparatov, ki med drugim zajema:

pregled sluhovodov (morebitna prisotnost cerumna – ušesnega masla), pregled slušnih aparatov, čiščenje slušnih aparatov, po potrebi novo meritev sluha in prilagoditev slušnih aparatov ...
Preberite več

KORISTNI NASVETI ZA SLUŠNE APARATE

Naglušnim osebam, ki že nosijo slušni aparat in tistim, ki ga šele bodo uporabljali, zdravstveno zavarovanje krije nakup osnovnega slušnega aparata vsakih 6 let.

Novejši slušni aparati so enostavni za uporabo, saj je veliko funkcij samodejnih, kot npr. prilagajanje glasnosti, poudarjanje govora, zmanjševanje hrupa, preprečevanje piskanja in samodejno preklapljanje akustičnih programov v različnih slušnih okoljih.

Ko začnemo uporabljati nove slušne aparate, je potreben določen čas, da se možgani prilagodijo na zvok. Menjava slušnih aparatov za sodobnejšo različico omogoča ...

Preberite več

KORISTNE INFORMACIJE O BATERIJAH ZA SLUŠNE APARATE (velikost 10, 13, 312 in 675)

Slušni aparati za svoje delovanje potrebujejo zanesljiv vir energije - baterije.

Spoznajmo njihove posebnosti in na kaj moramo biti pozorni pri nakupu.

Poznamo štiri standardne velikosti. Vsaka velikost ima barvno oznako, kot sledi: 10 rumena, 13 oranžna, 312 rjava in 675 modra.

Te velikosti uporabljajo slušni aparati vseh blagovnih znamk, ne glede na to, kje ste jih kupili.
Preberite več

PERFECT DRY LUX – AKTIVNO SUŠENJE IN DEZINFEKCIJA SLUŠNIH APARATOV

PerfectDry Lux ® je elektronska naprava za aktivno sušenje, dezinfekcijo in shranjevanje vseh vrst slušnih aparatov.

V Sloveniji smo jo ekskluzivno predstavili že pred petimi leti.

V tem času se je izkazala s svojo preprosto uporabo in učinkovitostjo.

Naložba v PerfectDry Lux ® se vam povrne v zanesljivejšim delovanjem slušnih aparatov in tudi podaljšanju trajanja slušnih aparatov.

Preberite več

KDAJ MORAMO ZAŠČITITI SLUH PRED PREMOČNIMI ZVOKI?

Izgubo sluha je težko prepoznati in se pogosto zazna šele, ko se pojavijo težave pri razumevanju sogovornikov. Običajno do naglušnosti pride počasi in je v večini primerov nepopravljiva.

Hrup je lahko eden od vzrokov, ki povzročajo okvaro sluha (naglušnost).

Težave bi vsaj deloma lahko zmanjšali z dobrimi preventivnimi programi, ozaveščanjem javnosti in z uporabo zaščite pred hrupom, ko je to potrebno. Glasnost 85 dB je meja, kjer je že potrebno varovanje sluha.
Preberite več

AKCIJA -50% NA BATERIJE ZA SLUŠNE APARATE

Slavimo 5. obletnico in veselje delimo z vami.

Pripravili smo veliko akcijo! Ob naročilu baterij preko telefona vam priznamo kar 50% popusta.

To pomeni, da za zavitek baterij (6 kos) plačate namesto 5€ le 2,5€.

Pošiljko vam bo dostavila Pošta Slovenije brez dodatnih stroškov, če bo skupna vrednost nakupa najmanj 17€.

Pohitite, akcijske zaloge so omejene.
Preberite več

KOLIKO STANEJO SLUŠNI APARATI IN KOLIKO NAS STANE, ČE SE JIM ODREKAMO?

Slušni aparati, ki ne presegajo cenovnega standarda nimajo doplačila, torej nabava slušnih aparatov ni nujno povezana s kakršnimikoli stroški. Če je slušni aparat tehnološko bolj izpopolnjen in ima več funkcij, znesek lahko presega cenovni standard. Svetujemo, da pred izbiro dobro preverite ponudbo in slušne aparate preizkusite.

Če se slušnim aparatom odrekamo, lahko plačamo precej višjo ceno, saj se nam ob dlje trajajoči naglušnosti zmanjšujejo tudi kognitivne sposobnosti, poveča se tveganje za demenco in depresijo, umikamo se iz družbe, smo osamljeni, ...
Preberite več

ZAKAJ SE SLUŠNIH APARATOV ŠE VEDNO DRŽIJO PREDSODKI?

Naj kar takoj odgovorimo na vprašanje: zaradi nepoznavanja sodobnih slušnih aparatov!

Predsodki so sicer del življenja, kulture in vzgoje. Preobremenjenost s predsodki je zelo individualna in se razlikuje od človeka do človeka.

Žal večini ljudi že naglušnost predstavlja težavo, kaj šele misel, da bi uporabljali slušni aparat. V spominu imamo mogoče slušne aparate, ki so bili grdi, veliki, moteči, so piskali in šumeli.
Preberite več

S TELESNO AKTIVNOSTJO DO BOLJŠEGA SLUHA V STAROSTI

Da si zagotovimo kakovostno življenje in dober sluh v pozni starosti je pomembno, da smo fizično aktivni.

S fizično aktivnostjo izboljšamo kardiovaskularni sistem in posledično preprečujemo bolezni, ki lahko vplivajo na izgubo sluha. To so predvsem bolezni srca in ožilja, diabetes in možganska kap.

Naš sluh je povezan s kardiovaskularnim sistemom in z dobro fizično kondicijo je krvni obtok v polžu izboljšan, kri bogata s kisikom in hranljivimi snovmi pa pride hitreje do krvnih žil v ušesu, pri čemer se delovanje dlačnic v polžu, ki skrbijo za prenos informacij, izboljša.
Preberite več

KAJ DRUŠTVA GLUHIH IN NAGLUŠNIH NUDIJO SVOJIM ČLANOM? VELIKO!

Kdo si ne želi kvalitetnega preživljanja prostega časa in druženja?

Predstavljamo vam dejavnosti v društvih gluhih in naglušnih v Sloveniji, ki zagotavljajo prav to in še mnogo več.

Kot član društva gluhih in naglušnih ste v AUDIO BM slušnih centrih deležni številnih ekskluzivnih popustov.

Za včlanitev je postopek zelo enostaven. Potrebno je le dokazilo o izgubi sluha in izpolnitev pristopne izjave, ki jo prejmete v društvih.
Preberite več

SUBJEKTIVNE IN OBJEKTIVNE PREISKAVE SLUHA

V ORL ambulanti se boste srečali z različnimi preiskavami sluha.

Še pred tem bo opravljena anamneza. Zastavljena vam bodo jasno usmerjena vprašanja, da bi zdravnik izvedel čim več o težavah s sluhom, kot na primer, kdaj je po vašem mnenju prišlo do izgube, kroničnih boleznih, okužbah, izpostavljenosti glasnemu hrupu, morebitni uporabi ototoksičnih antibiotikov, o težavah s sluhom v družini, poškodbah glave ipd.

Nato sledi natančen otorinolaringološki klinični pregled, ki vključuje subjektivne in objektivne preiskave sluha.

Spoznajte jih v nadaljevanju.
Preberite več

OSEBNA IZPOVED: SLUŠNI APARAT JE KOT INVALIDSKI VOZIČEK. LAHKO SE PREMIKAŠ, NE MOREŠ PA TEČI

Karmen Smodiš je ilustratorka in slikarka. Njene ilustracije in karikature bogatijo Družino in Našo družino že več kot desetletje, še dlje pa Karmen sodeluje z otroško revijo Mavrica.

Iz njenih del je čutiti osebno vero, pa tudi radoživi značaj. Je žena Družininega novinarja Karla Smodiša in mama petih otrok, ki so stari od 22 do 10 let. Živijo v Prekmurju, vendar se štejejo za Prleke.

V zadnjih letih se sooča s pešanjem sluha, ima ga le še okoli 15 %.
Preberite več

PRIHRANITE PRI ČASU IN STROŠKIH – KUPUJTE V AUDIO BM SPLETNI TRGOVINI

V slušnih centrih AUDIO BM se dobro zavedamo dragocenosti vašega časa, zato zagotavljamo hitro in udobno nakupovanje tudi preko naše spletne trgovine.

Sodobna in uporabnikom prijazna spletna trgovina vam nudi vrhunsko in cenovno ugodno ponudbo vseh vrst baterij za slušne aparate, izdelkov za zaščito sluha, tehnične pripomočke, ... Vse izdelke si lahko ogledate po kategorijah ali pa enostavno uporabite preprost in učinkovit iskalnik, ki vam v hipu najde iskani artikel.

Za varen in udoben nakup je potrebno le nekaj klikov.
Preberite več

ZASKRBLJUJOČE: DODATNO ZARAČUNAVANJE STORITEV V DOMOVIH ZA STAREJŠE

Dodatno zaračunavanje vseh možnih storitev v domovih za starejše postaja modna muha, ki po mnenju oskrbovancev, svojcev pa tudi širše javnosti postaja tudi nenadzorovan poligon dobičkonosnega ustvarjanja.

Ena od takih na novo nastalih zaračunavanih storitev je "namestitev slušnega aparata", ki jo vrednotijo 1 EUR. Kako so ponekod ovrednotili to storitev točno na 1 EUR je še eno vprašanje za kdaj drugič, še posebej ob predpostavki, da se za slabe pol minute dela zaračunava 1 EUR, in ekonomska računica kaj hitro pokaže ...
Preberite več

POLŽEV VSADEK – KAJ TO JE IN KAKO DELUJE

Polžev vsadek je elektronska naprava, ki spremeni vsakodnevne zvoke v kodirane električne impulze in neposredno dovede električni signal v slušni živec.

Ko električni signal zapusti slušni živec se po živčni slušni poti prevede vse do možganske skorje. Možgani te dražljaje prepoznajo kot zvok, ki se od mikrofona naprej prenese v nekaj mikrosekundah.

Oseba, ki želi pridobiti polžev vsadek mora biti najprej prepoznana kot ustrezen kandidat. To so vse gluhe osebe in osebe z zelo težko zaznavno okvaro sluha, ne glede na njihovo starost, katerim slušni aparat ne predstavlja več primerne rešitve.
Preberite več

ČEMU SLUŽIJO PROGRAMI V SLUŠNIH APARATIH?

Programi so pravzaprav zelo natančne, namenske prilagoditve delovanja slušnega aparata za različne zvočne situacije. Ker se zvočno okolje spreminja, je za najboljše poslušanje potrebno spreminjati tudi prilagoditve v slušnih aparatih.

Programe v slušnem aparatu lahko preklapljamo ročno, v boljših izvedbah pa se v okviru samodejnega programa nahaja več slušnih destinacij (programi, ki se preklapljajo samodejno). Najboljše poslušanje v vseh raznolikih zvočnih situacijah je z uporabo slušnih aparatov, ki tudi programe menjajo samodejno.

Pri Unitron in Sonic slušnih aparatih preklopi programov lahko potekajo samodejno.
Preberite več

Z GLASBO LAHKO OBUDIMO SPOMIN

Glasbe ne moremo ločiti od čustev. Zajame celega človeka, različne dele možganov, ter spomine in čustva, ki jo spremljajo.

Deli možganov, ki skrbijo, da se spominjamo glasbe in se odzivamo nanjo, pri demenci niso prizadeti. Glasba lahko močneje vzpodbudi več delov možganov, kot drugi dražljaji.

Ko smo mladi, se glasba zapisuje v naš spomin. Ljudje z demenco morajo poslušati glasbo, ki jim nekaj pomeni, ter je povezana s spomini in s čustvi. Če oživimo te poti, lahko spodbudimo človeka, ki je sicer odsoten.
Preberite več

DUŠEVNA STISKA – KAKO JE NAGLUŠNOST VPLIVALA NA LUDWIGA VAN BEETHOVNA

Odnos do soljudi in stvari se ob naraščajoči naglušnosti spremeni. Te spremembe se najbolj pokažejo v družabnih odnosih z znanci pa tudi z domačimi v družinskem krogu. Razmerja, ki so bila prej topla, tesna in prisrčna, se zdaj naenkrat zrahljajo, ker manjka sluh kot eden izmed glavnih mostov sporazumevanja.

Duševno stisko zaradi naglušnosti nam je najbolj izvirno popisal veliki mojster simfonij Ludwig van Beethoven, ki je že zgodaj oglušel. »O ljudje, kakšno krivico mi delate s tem, da me obsojate ...
Preberite več
1 2 3 6

Da je iskanje čim bolj pregledno, so objave razvrščene v kategorije. S klikom na ustrezno kategorijo, poiščite želene vsebine!

 

INFO

V meniju INFO se nahajajo še številne druge vsebine (nasveti, zanimivosti, pogosta vprašanja, …). Vabljeni k branju.