IZRAČUN IZGUBE SLUHA FOWLER ODSLEJ NA VOLJO PREKO APLIKACIJE ZA PAMETNE TELEFONE

 

AUDIO BM SLUŠNI CENTRI SMO 1. DOBAVITELJ SLUŠNIH PRIPOMOČKOV V SLOVENIJI, KI SMO RAZVILI APLIKACIJO ZA PAMETNE TELEFONE

 

V Sloveniji je izračun izgube sluha po formuli Fowler-Sabine vsakodnevna praksa, saj so od rezultata odvisne tudi na primer nekatere pravice iz Zakona za izenačevanje invalidov (ZIMI) in iz Zakona o osebni asistenci.

 

Izguba sluha po Fowler-Sabine je ocena izgube sluha izražena v %. Pri izračunu se upošteva dobljene rezultate pražne tonske avdiometrije po zračni prevodnosti pri frekvencah, ki so najpomembnejše za razumevanje govora: 500Hz, 1000Hz, 2000Hz in 4000Hz. Vedno se upošteva obe ušesi. Formula za izračun ni preprosta in ročno računaje vzame kar nekaj časa, pa še zmotimo se lahko hitro. Aplikacija zelo olajša računanje.

Rezultat izračuna potrebujete pri uveljavljanju pravic do tehničnih pripomočkov (npr.: vibracijske budilke, telefoni za naglušne, FM sistemi, slušne indukcijske zanke,…), ki izhajajo iz zakona Zakona za izenačevanje možnosti invalidov (ZIMI), ter pravice do komunikacijskega dodatka ali osebne asistence.

Brez obiska specialista ORL ima izračun samo informativni značaj.

 

Aplikacijo smo razvili in jo brezplačno omogočamo slušni centri AUDIO BM.

Poslanstvo AUDIO BM slušnih centrov je zagotavljanje kakovostnih in dostopnih rešitev za boljši sluh in boljše življenje. Za slušne aparate so pogodbeni dobavitelj ZZZS (sprejemajo naročilnice iz vseh ORL ambulant) in zagotavljajo vrhunsko izbiro slušnih aparatov, ki jih lahko preizkušate brezplačno. Da je tudi izračun Fowler najlažje dostopen stroki in vsem ostalim, so v AUDIO BM izdelali aplikacijo, ki je brezplačno na voljo vsem. Marsikomu bo olajšala delo, ali pa dala vpogled v stanje sluha iz drugega zornega kota. Pogosto sploh nimamo občutka, kolikšno izgubo sluha v % bi imeli, če na primer na eno uho slišimo odlično, na drugo pa smo gluhi. Ali je rezultat 50%? Preverite v aplikaciji.

 

Za namestitev obiščite Google Play ali App Store.