NASVET

Pred nabavo slušnih aparatov preverite, da izberete ponudnika, ki ima slušne centre, kjer vam bodo usposobljeni strokovnjaki vedno na razpolago.

Po pridobitvi slušnih aparatov morate imeti brezplačno zagotovljeno tudi vso podporo, kadarkoli jo potrebujete.

 

V AUDIO BM smo usposobljeni in izkušeni slušni akustiki na razpolago v 14 slušnih centrih po vsej Sloveniji.

 

Več o nas >>

VEČ SLUHA = VEČ ŽIVLJENJA IN VEČ POVEZANOSTI

S pametnimi slušnimi aparati iz naše ponudbe boste slišali več in spet boste povezani z vašimi najdražjimi.

PROSTA IZBIRA DOBAVITELJA JE VAŠA OSEBNA PRAVICA

Sprejemamo naročilnice
iz vseh ORL ambulant.

Imate vprašanje?

Kontaktirajte nas.

Radi vam bomo pomagali.

Kaj je slušni aparat?

Slušni aparat je izjemno majhna elektronska naprava, ki naglušnim ponovno omogoča poslušanje. V slušnih aparatih iz naše ponudbe so vgrajeni vrhunski računalniški procesorji, ki glede na slušno okolje in glede na naglušnost sproti in samodejno poskrbijo za najprimernejše prilagoditve v vseh okoljih. Zaradi samodejnega pametnega uravnavanja slušnih aparatov so to pametni slušni aparati.

Osnovna sestava slušnega aparata: sestavljen je iz mikrofona, procesorja in slušalke. Mikrofon sprejema zvoke iz vašega akustičnega okolja in jih pretvori v elektronske signale. Vsa obdelava signalov v slušnem aparatu poteka digitalno. Procesor obdela in okrepi zvoke na način, da so najprimernejši za določeno naglušnost in okolje, kjer se oseba nahaja. Slušalka obdelane signale ponovno pretvori v zvok, ki se nato prenese v uho.

Tehnologija v slušnih aparatih je v zadnjih letih postala zelo prefinjena. Današnji pametni digitalni slušni aparati zagotavljajo, da so tihi zvoki slišni, vendar istočasno tudi skrbijo, da glasni zvoki niso preglasni in neudobni. Mnoge prefinjene izboljšave na primer vključujejo funkcije, ki ščitijo vaš sluh pred nenadnimi močnimi zvoki in povečajo možnost razumevanja govora tudi v težjih akustičnih razmerah, saj se v vseh akustičnih razmerah samodejno prilagajajo. Pravi razcvet dodatnih možnosti za poslušanje in povezovanje zagotavljajo brezžične tehnologije, ki so dandanes vgrajene že v večino naših slušnih aparatov. Prostoročno telefoniranje s slušnimi aparati ne glede na vrsto telefona (Android ali iOS), brezžično poslušanje televizije, ne da bi nas motili negativni vplivi razdalje, hrupa in odmeva, upravljanje slušnih aparatov preko mobilnih telefonov, … vse to je realnost.

Približno desetina svetovnega prebivalstva je zaradi naglušnosti vsak dan izpostavljena raznim frustracijam in neprijetnostim. Med pomembnimi razgovori odgovarjajo napačno, sledita razočaranje in umik iz družbenega okolja. Žalostno dejstvo pa je, da je veliko teh težav mogoče preprečiti, saj k njim največkrat pripomore poplava napačnih informacij o slušni prizadetosti in slušnih aparatih.

Pametni slušni aparati premnogim vrnejo voljo do življenja, to pomeni, da so občutki sramu pri slušno prizadetih osebah popolnoma neutemeljeni. Prav nasprotno – slušna pomagala bi pravzaprav morali nositi enako kot nosimo očala. To nam je vrsta uglednih oseb, ki nosijo slušni aparat, med njimi Bill Clinton, Britanska kraljica Elizabeta II, Bono, Sting, Eric Clapton … že pokazala.

Več znanih osebnosti s slušnimi aparati >>

Novi slušni sistemi izpolnjujejo najvišje zahteve glede oblike in udobja.

Konvencionalne slušne aparate spreminjajo v majcen visokotehnološki sistem, ki je v zadnjih letih postal celo še manjši, hkrati pa vse močnejši. V naši ponudbi zagotavljamo izključno pametne slušne aparate. Z vsako novo generacijo postajajo operacije prijaznejše uporabniku in prilagoditev posamezniku natančnejša. Neprijetni stranski učinki, kot je na primer nadležno odmevanje, so zdaj že preteklost. Nova tehnologija slušnih aparatov omogoča zmanjševanje šumov in poudarjanje govora, kar omogoča pogovor celo v hrupnem okolju.

Slušni aparat ne more nikoli nadomestiti normalnega sluha, lahko pa bistveno izboljša slušne zmožnosti in omogoči razločevanje glasov v različnih slušnih okoljih. Vsem pa slušni aparat ne pomaga enako. Pomoč je odvisna od narave in stopnje izgube sluha, ali mogoče še pomembneje, od motivacije uporabnika, da bi nosil slušni aparat in se navadil nanj.

Za boljši sluh svetujemo, da čim prej obiščete specialista ORL in slušnega akustika. Pomagali vam bodo!

Postopek za pridobitev slušnega aparata >>

Slušni aparati so prefinjeni tehnični pripomočki, ki lahko spremenijo vaš svet. Na bolje!

Kaj pa, če slušni aparat ni dovolj?

Predvsem: zaupajte stroki! Zdravniki specialisti ORL vam bodo znali svetovati in vam predlagali najboljše rešitve. Morda je zaradi hude izgube sluha potrebno uporabiti drugačno vrsto pripomočka. Gotovo ste že slišali za polževe vsadke. V Sloveniji so prvo operacijo izvedli v Univerzitetnem Kliničnem centru Ljubljana marca 1996 ter prvo v Univerzitetnem Kliničnem centru Maribor leta 2007. Uspehi so izjemni. Izbira je možna med tremi priznanimi proizvajalci polževih vsadkov in sicer: Cochlear, MED-EL in Advanced Bionics.

Več o polževih vsadkih >>

Za boljše premoščanje določenih težav, ki jih imate, kljub uspešni uporabi slušnih aparatov, se posvetujte z AUDIO BM slušnim akustikom. Pregledali boste ponudbo drugih tehničnih pripomočkov, kot so na primer: FM sistemi, posebni telefoni za naglušne, indukcijske zanke in podobno.

Več o drugih tehničnih pripomočkih >>

Ponudba slušnih aparatov v AUDIO BM slušnih centrih

Naša ponudba obsega pametne slušne aparate kar treh svetovno priznanih proizvajalcev slušnih aparatov: UNITRON, PHILIPS in SONIC.

Na voljo vam je izbor slušnih aparatov, ki so v cenovnem standardu (brez doplačil), ali pa izberete izvedbe, ki nudijo številne dodatne izboljšave za boljše razumevanje govora, zmanjševanje hrupa, različne možnosti brezžičnega povezovanja, …

Slušni akustik v AUDIO BM slušnem centru vam bo strokovno svetoval pri izbiri najprimernejše izvedbe. Izbira primernega slušnega aparata, servis, vzdrževanje, osebna in natančna prilagoditev, konkurenčna ponudba – vse to je zelo pomembno za dolgoročno zadovoljstvo. Preverite, zakaj nam zaupa že toliko zadovoljnih strank!

Slušni aparati in dodatki priznanih blagovnih znamk

Slusni-aparati-zausesni-vusesni-sluhovodni-free-aplikacije-dajinski-TV-oddajnik-dodatki-brezplacno-testiranje-avdio-bm-slusni-centri

 

 

 

 

V nadaljevanju izvedite več o možnih oblikah, barvah, olivah, rešitvah za otroke, cenah …

Oblike, izvedbe

Ker je izbira slušnega aparata dolgoročna odločitev, je veliko pozornost potrebno nameniti pravilni izbiri. 

Skupaj z zdravnikom specialistom ORL in s slušnim akustikom v AUDIO BM boste našli najprimernejšo izvedbo z vidika:

 • oblike
 • funkcionalnosti
 • vrste ušesnega vložka
 • vrste baterij
 • barvne uskladitve
 • brezžične povezljivosti
 • zahtevnosti ravnanja …

Pregled različnih oblik slušnih aparatov

 

ZAUŠESNI SLUŠNI APARATI:

Zaušesni slušni aparat s slušalko v sluhovodu (RIC, RITE) UNITRON: Moxi2 Kiss, Moxi Fit, Moxi All; SONIC: Enchant

Moxi2 Kiss je prejel dve prestižni nagradi za oblikovanje. Izjemna diskretnost! Praktično nevidno! Prilagoditev v ušesu je lahko odprta (open fitting) ali zaprta.

Zaušesni slušni aparat

Zaušesni slušni aparat z odprto prilagoditvijo (open fitting)

UNITRON: Moxi, Quantum2, Shine Rev3 in Shine Rev4, Stride
SONIC: Pep in Bliss, Cheer.

Odprta prilagoditev je v AUDIO BM na voljo tudi pri slušnih aparatih, ki so v cenovnem standardu (brez doplačila). Če je takšna izvedba za vaš sluh primerna, vam jo toplo priporočamo, saj je zagotovljeno najbolj naravno poslušanje.

Zaušesni slušni aparat z odprto prilagoditvijo

Zaušesni slušni aparat s klasično cevko in ušesnim vložkom (olivo)

UNITRON: Quantum2, Max, Shine Rev3, Shine Rev4, Stride;
SONIC: Pep in Bliss, Cheer, Enchant.

Namesto klasične cevke je mogoče tudi pri klasični olivi uporabiti tanko cevko. Diskretnost bo tako še večja!

Zaušesni slušni aparat

VUŠESNI SLUŠNI APARATI:

Vušesni slušni aparat ITE

UNITRON: Insera, Quantum2, Shine Rev3 in Shine Rev4.
SONIC: Pep in Bliss.

Pri Unitron vušesnih slušnih aparatih ITE so na voljo številne dodatne možnosti reguliranja, ki so povsem individualno razporejene. Vsako uho je unikat, zato je tudi razporeditev na primer tipke za preklop programov ali regulatorja glasnosti na tistih mestih, kjer je za vas najbolj primerno. Seveda slušni aparati delujejo samodejno, lahko pa jih diskretno in natančno dodatno uravnavate z daljinskim upravljalnikom ali mobilnim telefonom.

Vušesni slušni aparat

Sluhovodni slušni aparat CIC

UNITRON: Insera, Quantum2 in Shine Rev4.

CIC slušni aparati so praktično nevidni.

Opomba: omenjene serije: Insera, Moxi, Quantum2, Max, Pep, Cheer in Bliss so na voljo v več različnih tehnoloških izvedbah. Več podrobnosti za se nahaja pri opisu funkcij slušnih aparatov. Primerno izvedbo boste izbrali glede na vaše želje in potrebe skupaj s slušnim akustikom, ki vam nudi tudi brezplačno možnost preizkusa.

sluhovodni slušni aparat

 

 

Kaj glede oblik slušnih aparatov pravi statistika?

Vir: Hearing Industries Association, Washington DC, 2016

Delež RIC izvedb se v zadnjih letih še povečuje.

Katera oblika je najboljša izbira?

Na to vprašanje bomo odgovor poiskali skupaj, saj je poleg upoštevanja vaših želja potrebno upoštevati tudi stanje sluha, spretnost prstov in rok, vid …

 

Obiščite nas v najbližjem AUDIO BM slušnem centru.

BARVE slušnih aparatov

V AUDIO BM slušnih centrih barvo slušnih aparatov uskladimo z vašo celostno podobo!

Ne zadovoljite se s prvo ponujeno barvo! Običajna barva slušnih aparatov (tudi zaušesnih) je bež barva. AMPAK, ALI JE BEŽ BARVA RES NAJPRIMERNEJŠA ZA VAS? Preverite, če dobavitelj za izbrani model slušnega aparata nudi tudi izbiro barve, ki se sklada s vašimi lasmi in na primer očali? Mi razumemo, da je slušni aparat več, kot le pripomoček za boljše poslušanje in da ni vseeno, kako slušni aparat izgleda! Uporabljali ga boste najmanj 6 let. Naj bo poleg kakovostnega zvoka in zanesljivega delovanja, slušni aparat tudi lep, diskreten in skladen z vašim videzom.

BARVA zaušesnih slušnih aparatov je v AUDIO BM slušnih centrih izbrana v dialogu z vami.

Bodite zahtevni tudi do izgleda slušnega aparata!

Na zgornji sliki so zaušesni slušni aparati prikazani v različnih barvah. Ko jih gledamo na zaslonu se nam morda zdijo zelo opazni. V resnici je lahko povsem drugače, ko se slušni aparat nadene na svoje mesto. Večinoma se sploh ne opazijo! Vabljeni v AUDIO BM slušne centre in preverite na lastna ušesa (in oči), kako izgledajo različne barve slušnih aparatov v praksi.

Rešitve za otroke

Poslušanje je osnova za razvoj govorjenega jezika. Za razvoj dobrih lingvističnih sposobnosti je pomembno kritično obdobje v razvoju poslušanja, to je do šestega meseca starosti. Vsakršna, tudi najmanjša izguba sluha v zgodnjem otroštvu, se lahko odraža na govorno-jezikovnem razvoju. Percepcija govora je zahtevna, ker ta ni sestavljen iz posameznih in nespremenljivih enot. Zanjo je pomembno pravilno delovanje slušnega sistema.

V AUDIO BM za otroke poskrbimo s posebnim občutkom. Za majhna ušeska izberemo ušesne kljukice, ki so prilagojene otrokom. Iz mehkega materiala izdelamo ušesne vložke (olive), ki so udobni in stabilni.

Za odlično poslušanje nudimo odlične rešitve. Otroci si to še posebej zaslužijo! Slušni aparati Unitron iz AUDIO BM ponudbe so najnovejših generacij. Že tisti, ki so v cenovnem standardu imajo lastnosti, ki jih običajno v cenovnem standardu ne gre niti pričakovati. Preverite našo ponudbo za otroke in o podrobnostih vprašajte naše slušne akustike.

Ušesni vložki (olive, kupole, školjke ...)

Za vsako uho skrbno poiščemo najprimernejšo izvedbo ušesnega vložka, ki je individualno izdelan, oz. izbran.

Uporabljamo najsodobnejše postopke izdelave, vključno s 3D skenerjem. Skenirani odtisi se digitalno obdelajo in z zmogljivo programsko opremo se natančno določi vse podrobnosti (oblika, optimalne akustične lastnosti, prezračevanje …).

3D skener - ušesne olive

3D skener, ki ga uporabljamo v AUDIO BM.

izdelava oliv

Postopek skeniranja odtisov.

Fizični odtis sluhovoda se najprej skenira in tako v računalnik shranimo 3D podatke o odtisu. Nato sledi računalniška obdelava v postopku imenovanem “3D modeliranje”. Zadnja faza je 3D tisk.

To je najbolj natančna tehnologija izdelave ušesnih vložkov. Ponosni smo, da jo v AUDIO BM slušnih centrih uporabljamo že od leta 2014.

 

PRIMERI UŠESNIH VLOŽKOV (OLIVE, KUPOLE, ŠKOLJKE …)

Individualno izdelani mehki ali trdi ušesni vložki (olive):

Individualno izdelane mehke ali trde ušesne olive

Za večje udobje, naravnejši zvok in zmanjšanje občutka zaprtosti,
če le dopušča sluh, izdelamo dodatni prehod za ventilacijo (intellivent).

 

Individualno izbrani ušesni vložki – kupole:

Na voljo so različne velikosti kupol za odprto ali zaprto prilagoditev.
Zagotavljajo veliko udobje in diskretnost (popolnoma se skrijejo v sluhovodu).

Najbolj popularne so kupole temnejših barv, saj so najbolj neopazne, ker je v sluhovodu “tema”.

 

Ušesni vložki za slušne aparate, ki imajo slušalko v ušesu (RIC) in za izvedbe s tankimi cevkami:

 

Za enostavno nego
in vzdrževanje čistoče
ušesnih vložkov
lahko izbirate
med številnimi
uporabnimi izdelki.

Nakup je možen tudi preko
AUDIO BM spletne trgovine.

Koristni nasveti za poslušanje ob začetku uporabe slušnih aparatov

Nasveti za prvo uporabo slušnih aparatov:

 • Doma poiščite tih prostor in si namestite slušni aparat, da se navadite na novo kakovost zvoka. Zvoki, kot je tiktakanje ure, šumenje računalnika, piskanje mikrovalovne pečice ali šumenje oblačil oziroma papirja, se vam lahko na začetku zazdijo preglasni, ker jih dlje časa niste pravilno slišali.
 • Pogovarjajte se z različnimi ljudmi in se znova naučite, kako razlikovati med različnimi zvočnimi vzorci.
 • Slušne aparate nosite čim več ur dnevno in vsak dan nekoliko dlje.
 • Naj bodo slušni aparati del vašega vsakdanjika, poleg tega pa bodite potrpežljivi, medtem ko se učite pravilno slišati.

Obširno o prvi uporabi slušnih aparatov >>

Vzdrževanje

Slušni aparat vas spremlja na vseh poteh. Dnevno je izpostavljen spremembam temperature, potenju, ušesnemu maslu in drugim vplivom, ki lahko povzročajo težave z delovanjem.

Slušni akustiki v AUDIO BM želimo, da boste nemoteno uživali v svetu zvokov in s slušnimi aparati slišali tudi veliko lepega. Če naletite na težave pri delovanju slušnih aparatov ne oklevajte z obiskom, saj vam bomo z veseljem pomagali!

Za čistočo slušnega aparata poskrbite vsak dan in ga vzdržujte v skladu z Navodili za uporabo, ki ste jih prejeli skupaj s slušnim aparatom. Preglejte našo ponudbo izdelkov za nego in vzdrževanje, s katerimi si olajšate vzdrževanje in podaljšate življenjsko dobo slušnega aparata.

V primeru težav se obrnite na AUDIO BM slušnega akustika, ki vam bo rad pomagal.

Na strani z nasveti smo za vas na enem mestu zbrali tudi Navodila o uporabi v pdf obliki.

Več o AUDIO BM servisu slušnih aparatov >>

Cena

Smo pogodbeni dobavitelj Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V cenovnem standardu zagotavljamo kvalitetne osnovne slušne aparate brez doplačila UNITRON in prav tako izvrstne SONIC osnovne slušne aparate.

Poleg slušnih aparatov, ki sodijo v cenovni standard, zagotavljamo tudi razširjeni izbor UNITRON in razširjeni izbor SONIC, da bo poslušanje s slušnimi aparati nenaporno, govor čim bolj razumljiv in zvok še bolj naraven.

 

V AUDIO BM slušnih centrih so vrhunski slušni aparati dostopnejši, kot si mislite!

 

Stran z več informacijami o cenah slušnih aparatov >>

 

Plačilo na 24 obrokov z DINERS CLUB kartico

V kolikor še nimate Diners Club kartice, je postopek pridobitve zelo enostaven.

Zahtevo za izdajo Diners kartice lahko oddate tudi tukaj. Želim imeti svojo Diners Club kartico >>

Za nakup na do 12 mesečnih obrokov nimate prav nobenih dodatnih stroškov.

 

Več informacij o Diners Club klasični kartici

 • Klasična kartica Diners Club je kartica z odloženim plačilom, ki gradi na bogati tradiciji prve plačilne kartice na svetu. Z njo lahko plačujete storitve in blago na več kot 30 milijonih prodajnih mest v Sloveniji in po vsem svetu. Nudi vam tudi plačilo na obroke ter vrsto prihrankov in ugodnosti. Izdaja se fizičnim osebam, izključno na njihovo ime.
 •  Ugodnosti:
  • Plačevanje na do 36 obrokov doma in na do 12 v tujini. Seznam prodajnih mest najdete v rubriki Za prodajna mesta.
  • Bogat nagradni program (z vsakim nakupom prejmete nagradne točke, ki jih unovčite za bogate in uporabne nagrade iz Nagradnega programa)
  • Brezplačen vstop* v več kot 750 letaliških salonov po svetu
  • Brezplačne on-line storitve (pregled stanja, računov, naročanje storitev itn.)
  • SMS-storitve (SMS-obveščanje, SMS-varnostno sporočilo)
  • Sprejemanje na prodajnih mestih Discover po svetu
plačilo na 24 obrokov

 

 

Nakup na obroke z NLB plačilnimi karticami

Na obroke lahko plačate tudi s plačilnimi karticami, ki jih izdaja NLB. Več informacij >>

 

Ostale plačilne kartice, ki jih sprejemamo so: Eurocard, Mastercard in Visa.

Znesek nakupa se v primeru plačila s katerokoli kartico seveda ne zviša in je enak, kot bi plačevali z gotovino. Tudi če plačate na obroke, ostane znesek enak, kot bi bil ob gotovinskem plačilu.

Preverite našo ponudbo baterij in izdelkov za nego ter vzdrževanje v AUDIO BM spletni trgovini >>

Izdelke vam pošljemo po povzetju BREZ kakršnihkoli poštnih stroškov! Plačate ceno, ki velja za izdelek in ničesar dodatnega.

STROKOVNO SVETOVANJE

Osebno strokovno svetovanje za slušne aparate.
zzzs-pogodbeni-dobavitelj_slusni_aparati_AUDIO_BM_center_naslov_lokacija_standard_recept_narocilnica-ORL

AUDIO BM smo za slušne aparate pogodbeni dobavitelj Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Sprejemamo naročilnice iz vseh ORL ambulant. Prosta izbira dobavitelja je vaša pravica. Priporočamo, da pred odločitvijo za slušni aparat dobro preverite ponudbo. Če obiščete nas, se bomo osebno in strokovno zavzeli za vaš boljši sluh. Ko se odločate za slušne aparate, naj bodo vodila: kakovost, naraven zvok, možnost izbire večih blagovnih znamk, strokovna ter prijazna pomoč, servis in tudi cena. Postopek pridobitve.

Slusni-aparati-Unitron_Sonic_Philips-AUDIO_BM-centri_Slovenija-servis_oskrba_vzdrzevanje_svetovanje-ZZZS

Zavedamo se pomena sluha v vsakdanjem življenju, zato se vsak dan trudimo za vaše zadovoljstvo. Vaše izkušnje potrjujejo, da smo na pravi poti.

V AUDIO BM svoje delo opravljamo odgovorno, strokovno in s srcem. Zagotavljamo odlične storitve in najnovejše modele slušnih aparatov, za vse potrebe in za vse generacije - tudi v cenovnem standardu (brez doplačil). Vaše zadovoljstvo poplača naš trud. Preberite izjave naših strank ter tudi vi napišite svoje mnenje in ga delite z vsemi. Hvala.

ZASTOPAMO PRIZNANE IN PREVERJENE BLAGOVNE ZNAMKE

Blagovne-znamke-Unitron-Philips-Sonic-Varta-Duracell-RAyovac-Alpine-in-druge-AUDIO-BM-slusni-aparati-centri