Izboljšajte in olajšajte si poslušanje v najzahtevnejših slušnih situacijah.

Dodatki_za_slusne_aparate_UNITRON-prostorocno_telefoniranje_Polnilnik-TV_brezzicno_bluetooth_daljinski_mikrofon_Roger_aplikacija


Uporabite Unitron dodatno opremo za slušne aparate.

Dodatno opremo predstavljajo raznovrstne izbirne naprave, ki delujejo v povezavi z vašimi slušnimi aparati in na različne načine pomagajo še učinkovitejše slišati ter upravljati slušne aparate Unitron.

Brezplačno

Aplikacija Unitron Remote plus

Preko pametnega telefona lahko preprosto upravljate, nadzirate in optimizirate delovanje slušnih aparatov.

Brez dotikanja slušnih aparatov lahko zlahka nastavite glasnost, preoblikujete zvok po svoje, zmanjšate hrup ali povečate osredotočanje na govor, preklapljate med vnaprej pripravljenimi programi za poslušanje, ali celo ustvarite nove.

Dodatno lahko preverite stanje baterije in preberete statistične podatke o uporabi slušnih aparatov v različnih slušnih okoljih. Tudi navodila za uporabo imate na takšen način vedno pri roki, in to kar v video obliki.

Svoje izkušnje z uporabo slušnih aparatov v različnih slušnih okoljih lahko preko aplikacije sproti ocenjujete in jih delite z vašim slušnim akustikom, da vam bo lahko dodatno optimiziral nastavitve vaših slušnih aparatov. Slušni akustik vam lahko preko aplikacije pomaga tudi na daljavo, kjerkoli ste, brez vašega obiska slušnega centra.

V primeru izgube slušnih aparatov jih lahko s pomočjo aplikacije tudi poiščete.

Namenski daljinski upravljalnik

Unitron Remote Control – namenski daljinski upravljalnik     
Bistvene funkcije so vam takoj pri roki

Daljinski-upravljalnik-za-slusni-aparat-unitron-remote-audio-bm-slusni-aparati

Unitron daljinski upravljalnik omogoča preprost in enostaven nadzor glavnih funkcij* slušnih aparatov.

To je zelo koristno in uporabno pri slušnih aparatih, ki na samem slušnem aparatu nimajo tipk za ročno upravljanje ali za osebe z zmanjšano motoriko rok in prstov. Preko daljinskega upravljalnika lahko glede na svoje potrebe in želje spreminjate glasnost ali preklopite programe za poslušanje. Zelo pregledno, zelo preprosto.


* Funkcije, ki jih je mogoče nadzorovati, so odvisne tudi od tehnološke izpopolnjenosti slušnih aparatov in od individualnih nastavitev, ki ste jih izbrali s slušnim akustikom.

Oddajnik za zvok iz TV

TV Connector – miniaturen oddajnik za zvok iz TV
Televizija se sliši tako, kot je treba.
Brezžični prenos zvoka v stereo tehniki neposredno v slušne aparate.

Oddajnik-za-zvok-iz-TV-connector-oddajanje-neposredno-v-slusne-aparate-unitron-audio-bm-slusni-aparati

Če se vaša družina pritožuje, da naravnate televizijski sprejemnik preveč naglas, vi pa ga še vedno ne razumete dobro, je čas, da razmislite o rešitvah, ki so na razpolago, da rešite problem.

Oddajnik TV Connector brezžično pošilja izjemno kakovosten stereo zvok neposredno v slušne aparate. Tako ustvarite most med TV in slušnimi aparati.

Neodvisno lahko prilagajate glasnost zvoka v slušnih aparatih, ne da bi motili okolico, saj ni več pretirane nastavitve zvoka na televizorju.

  • TV Connector je povezan s televizijskimi sprejemnikom preko priloženega optičnega ali analognega kabla.
  • Napaja se lahko iz USB vtičnice, če jo TV ima, sicer pa iz priloženega napajalnika.

 

Naprava je izjemno majhna in tako preprosta za uporabo, da boste nanjo v hipu pozabili in le še uživali v najčistejšem zvoku iz vašega TV sprejemnika – kjerkoli v stanovanju se boste nahajali.

Dodatni brezžični mikrofoni Roger, Partner Mic, prenosne slušne zanke ...

Dodatni brezžični mikrofoni
Brezžični mikrofoni Roger, Partner Mic in uMic omogočajo izvrstno poslušanje zvoka govorca ali sogovornika. Brezžični mikrofoni Roger so lahko združljivi z vsemi blagovnimi znamkami slušnih aparatov – za podrobnosti kontaktirajte AUDIO BM slušni center.

To so osebni brezžični mikrofonski sistemi, ki omogočajo lažje poslušanje sogovornikov tudi v najbolj zahtevnih zvočnih okoljih (šola, predavanja, restavracije …).

VEČ O BREZŽIČNIH MIKROFONIH ROGER

Roger-logo-brezzicni-mikrofon-audio-bm-slusni-aparati

Izpopolnite delovanje vaših slušnih aparatov v zahtevnih zvočnih okoljih

Današnja tehnologija omogoča, da so slušni aparati pri izboljševanju razumevanja govora učinkoviti v večini zvočnih okolij, vendar tudi le-ti včasih preprosto niso dovolj, zlasti pri razumevanju sogovornikov v zahtevnejših zvočnih okoljih. Prav za tovrstne primere imamo na voljo širok izbor brezžičnih dodatkov za povečanje učinkovitosti uporabe slušnih aparatov in ohranjanje povezave z drugimi. Rešitve za sluh Roger so učinkovit pripomoček pri pogovorih v hrupu, na daljavo, gledanju televizije in za vse vaše vsakdanje potrebe.

Roger – dodatki za slušne aparate in polževe vsadke

Naš izbor mikrofonov Roger je namenjen vsem, ki imajo težave pri komunikaciji v skupinah ali ob prisotnosti hrupa iz ozadja. Serija dodatnih naprav Roger je združljiva skoraj z vsakim slušnim aparatom ali polževim vsadkom, ne glede na znamko ali stopnjo izgube sluha. Skupaj z omrežjem MultiTalker je mogoče uporabljati tudi več Roger mikrofonov hkrati, kar vam omogoča osredotočanje na pomembne pogovore v službi, razredu ali ob druženju s prijatelji.

 • skupinski pogovori s sodelavci, družino ali prijatelji
 • poslušanje učitelja in sošolcev v razredu
 • razumevanje govora ob prisotnosti hrupa, kot na primer v restavracijah ipd.
 • družbene aktivnosti kot so skupinske vadbe, obisk muzejev ali nakupovalnih središč
 • spletni klici ali sestanki

Roger ON je mikrofon primeren za vse pogovore s prisotnostjo hrupa v ozadju in v situacijah, ko je vaš sogovornik od vas nekoliko oddaljen.

Roger Table Mic II je zasnovan za skupinske pogovore, pri pokrivanju večjih skupin pa se preko omrežja MultiTalker poveže tudi več mikrofonov.

Roger Touchscreen Mic je preprost in intuitiven mikrofon namenjen učiteljem ali predavateljem, ki ga lahko nosijo okoli vratu ali  postavijo na mizo in tako zajamejo tudi glasove učencev.

Zakaj občasno potrebujete več kot le slušni aparat ali polžev vsadek?

Današnja tehnologija slušnih aparatov in polževih vsadkov odlično izboljšuje razumevanje govora, vendar 31% uporabnikov slušnih aparatov in polževih vsadkov še vedno poroča o težavah z razumevanjem v hrupnem okolju. Ravno v tovrstnih primerih se uporaba dodatnih naprav Roger resnično izkaže.

Rešitve Roger

Rešitve Roger so zasnovane za izboljšanje razumevanja govora v hrupnih okoljih ter premagovanje razdalje med vami in vašim sogovornikom. Mikrofoni zajemajo zvok vašega sogovornika in ga brezžično posredujejo v vaše slušne aparate.

Posredovanje govora

Izbor Roger mikrofonov in sprejemnikov omogoča razumevanje govora na razdaljo in v hrupnih okoljih. Izpopolnjena tehnologija zmanjša moteč hrup iz ozadja, hkrati pa prenese govor vašega sogovornika v vaše slušne aparate.

Ali imate težave pri poslušanju predavanj?

V razredu ali predavalnici  vam bodo dodatki Roger pomagali pri poslušanju vsebine predavanj, tudi ob večji razdalji od predavatelja, hkrati pa bodo odpravili tudi moteč hrup iz ozadja.

Ali imate težave pri razumevanju sodelavcev?

Na delovnem mestu in sestankih boste z uporabo enega ali več mikrofonov lahko hkrati poslušali govor predavatelja, kot tudi vaših sodelavcev.

Ali imate težave pri vključevanju v družabne pogovore?

Ob družabnih srečanjih in pogovorih kjer je vpletenih več glasov, hkrati pa je prisoten tudi hrup iz ozadja, lahko Roger mikrofon za boljše razumevanje usmerite proti osebi, ki govori z vami.

Dodatki Roger so primerni za vse starosti, vse stopnje izgube sluha in združljivi z vsemi slušnimi pripomočki.

Znanstveno dokazano je, da vam dodatki Roger lahko pomagajo:

 • Izboljšano razumevanje govora
  Študije kažejo, da uporabniki slušnih aparatov z uporabo dodatkov Roger v hrupu in ob večji razdalji razumejo kar 62% več besed kot zdravo slišeče osebe.

 

 • Skupinski pogovori
  Študija Dr. Linde Thibodeau kaže, da se pri uporabi slušnih aparatov skupaj z dodatki Roger Select in MultiBeam razumevanje govora v skupini s prisotnostjo hrupa pri 75 dBA izboljša kar za 61%, v primerjavi, ko se uporabljajo le slušni aparati.

Prilagajanje zvoka

V primerih, ko se količina hrupa iz okolice poveča, dodatki Roger poskrbijo, da glas sogovornika ostane razumljiv in nad nivojem motečega hrupa.

Skupinski pogovori

Tehnologija MultiBeam omogoča boljše razumevanje govora pri skupinskih pogovorih v hrupu.

Dostop do več sogovornikov

Tehnologija MultiBeam omogoča boljše razumevanje govora pri skupinskih pogovorih v hrupu.

ROGER REŠITVE

Roger Select

Roger iN mikrofon

Roger-Select-iN-brezzicni-mikrofon-AUDIO-BM-slusni-aparati

Roger Select iN je najnovejši izdelek serije Roger Select, ki ima možnost neposredne povezave z vašimi slušnimi aparati – brez dodatnih vmesnikov.

Postanite del pogovora

Roger Select iN postavite na sredino mize in uživajte v skupinskem pogovoru. Mikrofoni se samodejno osredotočijo na govorca in neopazno preklopijo iz enega govorca na drugega.

Izboljšano razumevanje govora

Z uporabo več mikrofonov, ki so usmerjeni v vse smeri (360 stopinj) je razumevanje govora v skupinskem pogovoru s prisotnostjo hrupa izboljšano kar do 61%, za razliko od primerov, ko so v uporabi samo slušni aparati.

Ostanite povezani

V okoliščinah kjer se odvija več pogovorov, s stiskom tipke izberite osebo ali pogovor, na katerega se želite osredotočiti.

Doživite vsak nepozabni trenutek

Roger Select iN pripnite na obleko ali ga obesite okoli vratu sogovornika in doživite nepozabne trenutke.

Uživajte v telefonskih pogovorih, gledanju televizije ali poslušanju glasbe

Unikatna funkcija Roger Select je tehnologija MultiBeam, ki je zasnovana za izboljšanje razumevanje in poslušanje govora iz vseh smeri.

Roger Table Mic II

Roger-Table-Mic-II-brezzicni-mikrofon-AUDIO-BM-slusni-aparati

Roger Table Mic II je najnovejša različica naprave Roger Table Mic z možnostjo neposrednega povezovanja vaših slušnih aparatov z Roger sprejemniki, brez potrebe po dodatnih vmesnikih.

Do 61% boljše razumevanje govora v hrupu

Roger Table Mic II vsebuje Inovativno tehnologijo MultiBeam, ki analizira govor iz vseh smeri (360 stopinj) in samodejno izbere smer ter izostri zvok in tako omogoča kar 61% izboljšanje razumevanja govora v hrupnem okolju.

Sodelujte pri večjih sestankih

Za pokrivanje večji sestankov lahko uporabite in povežete več Roger Table Mic II naprav, ter tako sledite vsem udeležencem.

Zasnovan za preprosto uporabo

Roger Table Mic II deluje popolnoma samodejno, kar omogoča preprosto uporabo. Baterija, ki omogoča 16 urno uporabo, vam bo služila pri vseh pomembnih opravkih.

Roger Table Mic II je mikrofon zasnovan za osebe, ki se udeležujejo večjih sestankov in pri le-teh aktivno sodelujejo. Naprava samodejno izbere osebo, ki govori in preklaplja med različnimi udeleženci sestanka. V mrežo se lahko poveže tudi več Roger Table Mic II naprav, kar je idealna rešitev za večje sestanke. Prav tako lahko predvaja zvok večpredstavnostnih naprav, kot je npr. računalnik itd.

Roger On

Brezžični mikrofon Roger On je naslednik legendarnega Roger Pen. Primeren je za uporabo v službi ali doma. Roger On ponuja rešitev za pogovore v hrupu in pri večji razdalji.

Roger On mikrofon

Roger-On-brezzicni-mikrofon-AUDIO-BM-slusni-aparati

Roger On je najnovejši izdelek v seriji Roger Pen in omogoča neposredno povezavo Roger oddajnikov z vašimi slušnimi aparati.

Neverjetna zmogljivost

Uporabniki slušnih aparatov skupaj s pripomočki Roger v hrupu razumejo kar 10x bolje, kot zdravo slišeče osebe.

Praktična uporaba

Nastavitve mikrofona se samodejno prilagajajo glede na nivo hrupa in sogovornikov v vaši okolici.

Diskreten izgled

Združen z idejo o diskretnem izgledu in fantastični zmogljivosti je Roger On prejemnik nagrad: German Innovation award 21 winner, iF design award 2021, RedDot winner 2021.

Roger On je priročen mikrofon za različne situacije poslušanja. Zahvaljujoč prenosni zasnovi ga je mogoče priročno uporabljati tam, kjer je potrebna dodatna podpora na daljavo in ob močnem hrupu. Prenaša lahko tudi zvok večpredstavnostnih naprav, TV in telefonske klice.

Roger Pass-around

Roger Pass-arround je prenosni mikrofon, primeren za uporabo v šolah, na predavanjih, seminarjih …

Roger-prenosni-rocni-brezzicni-mikrofon-AUDIO-BM-slusni-aparati

Roger NeckLoop

Roger NeckLoop je univerzalni sprejemnik in istočasno mobilna indukcijska zanka, ki se enostavno obesi okoli vratu poslušalca. Roger NeckLoop je kompatibilen z vsemi blagovnimi znamkami slušnih aparatov in polževih vsadkov. Pogoj je le, da imajo telefonsko tuljavico (T – program).

Če ima slušni aparat že vgrajeno tehnologijo za sprejem signala Roger, potem Roger Neckloop ni potrebna. Novejši slušni aparati blagovnih znamk Unitron in Phonak imajo sprejemno tehnologijo že vgrajeno.

Roger-Mobilna-prenosna-indukcijska-zanka-brezzicni-mikrofon-AUDIO-BM-slusni-aparati

Multifunkcijski povezovalni vmesniki uStream in uDirect3

uStream in uDirect3 – za slušne aparate, ki še nimajo neposredne povezave z drugimi brezžičnimi napravami
Povežite. Upravljajte. Uživajte.

Bluetooth povezava z vašim mobilnim telefonom omogoča prostoročno telefoniranje, upravljanje slušnih aparatov in brezžično poslušanje TV. To tehnologijo vsebujejo naprave uStream in uDirect. Takšna povezava zagotavlja kristalno čist zvok, ki bo posredovan v slušne aparate. Svoj mobilni telefon lahko uporabljate tudi za poslušanje glasbe. Kakovost zvoka vas bo navdušila.

Napravo uDirect se nosi okoli vratu, uStream pa s sponko le pripnete na oblačilo. Lahko jih skrijete tudi pod obleko, če želite.

Uporabljata akumulatorsko baterijo, ki se polni preko priloženega polnilnika ali preko USB priključka.

 

OPOMBA: novejše izvedbe slušnih aparatov Unitron se zmorejo brezžično povezati s telefonom in televizijo brez uporabe omenjenih naprav, zato je telefoniranje in poslušanje televizije še preprostejše. 

Slušni akustik vam bo z veseljem pomagal pri izbiri dodatkov (če so potrebni), ki so primerni za vaše slušne aparate.

 

Več o funkcijah v slušnih aparatih >>

Polnilnik

Unitron Charger
Za polnjenje akumulatorskih baterij v slušnih aparatih, ki podpirajo ponovno polnjenje.

Polnilnik-za-slusne-aparate-na-ponovno-polnjenje-Unitron-slusni-aparati-AUDIO-BM

Prikazani polnilniki so namenjeni polnjenju Unitron slušnih aparatov.

Polnjenje baterije čez noč zadostuje za ves dan neprekinjene in intenzivne uporabe (npr. tudi z veliko brezžičnega prostoročnega telefoniranja ali brezžičnega poslušanja televizije ali na primer glasbe iz pametnega telefona).

Druga dodatna oprema za boljše poslušanje

V AUDIO BM slušnih centrih nudimo rešitve za boljši sluh tudi tistim, ki slušnega aparata ne uporabljajo. Preverite in preizkusite možnosti, ki so predstavljene na posebni strani z dodatno opremo – tehničnimi pripomočki za boljši sluh. Nekateri so na voljo tudi v naši spletni trgovini.

Priporočamo osebni obisk, da vam bo AUDIO BM slušni akustik strokovno svetoval, katere rešitve so primerne za vas ali vaše svojce.

Ne pozabimo na nego in vzdrževanje

Raznovrstne izdelke s katerimi si boste olajšali nego in vzdrževanje slušnih aparatov si lahko ogledate na straneh, kjer predstavljamo našo ponudbo baterij in izdelkov za nego in vzdrževanje slušnih aparatov.

Brezplačno v AUDIO BM slušnih centrih

zzzs-pogodbeni-dobavitelj_slusni_aparati_AUDIO_BM_center_naslov_lokacija_standard_recept_narocilnica-ORL

AUDIO BM smo za slušne aparate pogodbeni dobavitelj Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Sprejemamo naročilnice iz vseh ORL ambulant. Prosta izbira dobavitelja je vaša pravica. Priporočamo, da pred odločitvijo za slušni aparat dobro preverite ponudbo. Če obiščete nas, se bomo osebno in strokovno zavzeli za vaš boljši sluh. Ko se odločate za slušne aparate, naj bodo vodila: kakovost, naraven zvok, možnost izbire večih blagovnih znamk, strokovna ter prijazna pomoč, servis in tudi cena. Postopek pridobitve.

Slusni-aparati-Unitron_Sonic_Philips-AUDIO_BM-centri_Slovenija-servis_oskrba_vzdrzevanje_svetovanje-ZZZS

Zavedamo se pomena sluha v vsakdanjem življenju, zato se vsak dan trudimo za vaše zadovoljstvo. Vaše izkušnje potrjujejo, da smo na pravi poti.

V AUDIO BM svoje delo opravljamo odgovorno, strokovno in s srcem. Zagotavljamo odlične storitve in najnovejše modele slušnih aparatov, za vse potrebe in za vse generacije - tudi v cenovnem standardu (brez doplačil). Vaše zadovoljstvo poplača naš trud. Preberite izjave naših strank ter tudi vi napišite svoje mnenje in ga delite z vsemi. Hvala.

ZASTOPAMO LE PRIZNANE IN PREVERJENE BLAGOVNE ZNAMKE

Blagovne-znamke-Unitron-Philips-Sonic-Varta-Duracell-Rayovac-Alpine-in-druge-AUDIO-BM-slusni-aparati-centri-Slovenija