Pri izbiranju primernih slušnih aparatov se osredotočite na svoje potrebe in želje.

Ne spreglejte tudi dolžine garancije, servisa, brezplačnega vzdrževanja, osebnega odnosa, dostopnosti slušnih centrov in seveda konkurenčne ponudbe – vse to je zelo pomembno za dolgoročno zadovoljstvo.

Poleg zgoraj omenjenih reči, izpostavljamo še 3 nasvete, ki jih upoštevajte pri izbiranju slušnih aparatov.

 


1. NASVET
IZBERITE PRAVO OBLIKO

Če je le mogoče zaradi sluha in anatomskih razmer priporočamo, da izberete obliko, ki sluhovoda med uporabo slušnih aparatov ne zapira. Takšnim izvedbam rečemo, da imajo “odprto prilagoditev”, oziroma s tujko “Open Fitting”. Oblike slušnih aparatov, pri katerih je mogoče imeti odprto prilagoditev so zaušesne: BTE, RIC in RITE.

 

Slikovni in video pregled oblik slušnih aparatov >>

 

Z obliko je povezana tudi vrsta in velikost baterije. Manjša baterija je lahko bolj nerodna za vstavljanje. Zaradi majhnosti je tudi njihova kapaciteta manjša.

 

Namesto baterij, ki se po izrabi zamenjajo z novo, so na voljo tudi izvedbe slušnih aparatov, ki imajo akumulatorske baterije, zato menjavanje baterij ni več potrebno.

 


2. NASVET
IZBERITE PRAVE FUNKCIJE

Če ne želite, da vam slušni aparati piskajo, naj imajo vgrajen kvaliteten sistem, ki piskanje preprečuje.

Se nahajate v okolju, kjer so poleg govora prisotni tudi drugi zvoki in zato sogovornika težko razumete? Preverite, da slušni aparati znajo zmanjševati hrup in poudarjati govor.

Ali je sogovornik ves čas pred vami, ali se v prostoru giba? Morda je sogovornikov več? Bodite pozorni, da imajo slušni aparati prilagodljive mikrofone, ki zmorejo zajemati zvok iz različnih smeri in ob tem poudarjeno zajemajo glas sogovornikov.

Se želite prepustiti avtomatiki in da slušni aparat vse postori sam, ne glede na to v kakšnem okolju ste? Izberite izvedbe, kjer se nastavitve za različna slušna okolja (programi) samodejno prilagajajo.

Želite imeti ročni nadzor nad glasnostjo in programi? Pri večini slušnih aparatov je možno reguliranje, vendar pri izbiri pazite, da način reguliranja ustreza vam (da so dovolj velike tipke, da se nastavitev iz enega slušnega aparata istočasno prenese še v drug slušni aparat …). Morda vam je namesto tipk na slušnih aparatih ljubša uporaba brezplačne aplikacije za vaš mobilni telefon ali reguliranje s posebnimi namenskimi daljinskimi upravljalniki.

Pomislite tudi na telefoniranje in poslušanje televizije. Ste vedeli, da so tudi za te namene ustrezne rešitve, ki povsem premagajo negativni vpliv razdalje, hrupa in odmeva? Za prostoročno telefoniranje s slušnimi aparati in brezžično poslušanje televizije ni več nobenih tehničnih preprek.

 


3. NASVET
UPORABLJAJTE SLUŠNE APARATE

Od slušnih aparatov je odvisno veliko, ne pa vse. Če uho zaradi dlje trajajoče naglušnosti ni več navajeno zvokov, se prepoznavanje glasov in razumevanje govora zmanjšajo.

Kot za fizično aktivnost potrebujemo kondicijo, jo morajo za dobro prepoznavanje glasov imeti tudi naša ušesa. Kako do dobre kondicije v ušesih? Tako, da ušesa uporabljajmo – moramo jim zagotoviti manjkajoče zvoke.


V primeru naglušnosti primanjkljaj zvokov nadomestijo slušni aparati.
Z redno uporabo odličen rezultat ne bo izostal!
Če se med uporabo pojavijo težave, vam bomo z veseljem priskočili na pomoč.

 

 

Za pravilno odločanje glede izbire slušnih aparatov in slušnih centrov je ključnega pomena odlično sodelovanje s slušnim akustikom.

Primernega slušnega aparata se ne da izbrati samo na podlagi pražnega tonskega avdiograma. Prav tako v AUDIO BM zagovarjamo stališče, da je potrebno slušne aparate pred nakupom praktično preizkusiti.

V slušnih centrih AUDIO BM delamo visoko usposobljeni slušni akustiki, ki zagotavljamo strokovno svetovanje pri izbiri in odlično izkušnjo na poti do boljšega sluha.

Preverite, zakaj nam zaupa že toliko zadovoljnih strank!

 

 

Preberite še:

5 nasvetov, ki jih pri izbiri dobavitelja ne smete spregledati >>

7 najpogostejših napak pri nabavi slušnih aparatov >>

Opis postopkov za pridobitev slušnih aparatov >>

Cene slušnih aparatov >>

Razumljiva razlaga različnih funkcij v slušnih aparatih in njihovega namena >>

Izjave strank >>

CENE SLUŠNIH APARATOV

Za podrobno predstavitev in brezplačni preizkus rešitev za vašo naglušnost in vaše želje, se oglasite najbližjem AUDIO BM slušnem centru.