PureSound-Pulse-slusni-ojacevalnik-Oglas-29.6.2024-Slovenske-novice-blog-audio-bm-slusni-aparati

PONUJAMO NOV SLUŠNI OJAČEVALNIK Z -65% POPUSTOM!

Tako se prične vabljivo besedilo oglasa v današnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Preberite, kaj vse v objavljenem oglasu piše in komentirajte.

POROČILO O ZDRAVJU SLUHA

Novo upanje za osebe z izgubo sluha

Izguba sluha je najbolj pogosta invalidnost starejših in zaradi načina življenja je vse bolj pogosta tudi pri mladih.

Žal so običajne metode za odpravljanje okvare sluha učinkovite le v redkih primerih, vstavitev vsadka pa je skrajna možnost, za katero se ne more odločiti vsak. Ljudje z okvaro sluha so za normalno delovanje prisiljeni nositi zastarele in nepraktične slušne aparate, ki se pogosto pokvarijo in so neprijetni. Stroški sodobnih pripomočkov pa so daleč od finančnih zmožnosti povprečnega upokojenca.

Zdaj ima vsaka oseba s slabim sluhom stara od 41 do 91 let možnost preizkusiti nov slušni ojačevalnik PureSound Pulse 65% CENEJE.

PONUJAMO NOV SLUŠNI OJAČEVALNIK Z -65% POPUSTOM!

PREVERITE, ALI IZPOLNJUJETE POGOJE BREZ OBISKA ORDINACIJE

SAMO ZA OSEBE, STARE OD 41 DO 91 LET
POKLIČITE IN PREVERITE, ALI STE UPRAVIČENI

SLABO SLIŠITE? TE INFORMACIJE SO ZA VAS!

ČE STE STARI MED 41 IN 91 LET
Ste upravičeni do sodelovanja v promocijski akciji Boja proti izgubi sluha in prejmete PROMOCIJSKO CENO za najnovejši zvočni slušni ojačevalec PureSound Pulse. Pokličite na spodnjo številko in potrdite svojo starost ter željo po sodelovanju v promociji in po posvetu s strokovnjakom boste prejeli 1 slušni ojačevalnik s  65% POPUSTOM.

Predstavljamo slušni ojačevalnik PureSound Pulse, edini na trgu z novo zvočno tehnologijo, ki se prilagaja okolju in stopnji izgube sluha. Inteligentni slušni nanoprocesor modela XV-500 uporablja poseben algoritem za lovljenje zvokov v vseh okoljih, v katerih deluje človeško uho. Zahvaljujoč temu:

• Takoj okrepi pomembne zvoke iz okolja za do 147%, hkrati pa duši neželene zvoke.
• Hitro in trajno obnovi slišnost človeškega govora.
• Omogoča, da slišite celoten razpon zvočnih frekvenc, od najnižjih do najvišjih tonov.

NE POZABITE

S to edinstveno ponudbo imate priložnost, da kot eden prvih v Sloveniji preizkusite zvočni ojačevalnik PureSound Pulse z velikim popustom. Preostanek stroškov v okviru promocijske kampanje krije proizvajalec.

To priložnost je vredno izkoristiti, saj vsi, ki nosijo PureSound Pulse, v trenutku začnejo vse slišati odlično

PREMIUM IZDELEK

KOLIKO OD TEH SIMPTOMOV VELJA ZA VAS ALI VAŠE BLIŽNJE?

 1. Težave s poslušanjem in razumevanjem drugih
 2. Šumenje, piskanje in zvonjenje v ušesih
 3. Občutek zamašenih ušes
 4. Srbenje

Če opazite vsaj 2 od teh simptomov, je treba takoj ukrepati. Pokličite nas in se posvetujte z našim strokovnjakom.

Zakaj ponujamo slušni ojačevalnik -65% CENEJE?

Skupaj s proizvajalcem in razvijalci ojačevalnika pričakujemo, da bi ta promocijska kampanja dobila veliko odmevnost po vsej državi in tako privabila veliko novih strank.

ROK ZA PRIJAVO > 03.07.2024

OMEJENA PONUDBA
Šteje se vrstni red prijav

Samo do 03.07.2024 lahko preizkusite pametni zvočni ojačevalnik PureSound Pulse s 65% POPUSTOM!

Če želite prejeti 1 ojačevalec namesto za 106€ samo za 37€, pokličite na telefon: 01 8285 558

Posebna ponudba velja le do konca promocijske ponudbe ali do porabe zalog.

ZNEBITE SE TEŽAV S SLUHOM ŠE DANES!

TWT GROUP SP. z.o.o. Marszałkowska 58, Varšava, Poljska

Dne 9.7.2024 na spletni strani RTVSLO DOSTOPNO lahko preberemo odzive:

 • predstavnika gluhih in naglušnih,
 • specialistke otorinolaringologije in
 • medijske hiše DELO, ki je objavila sporni oglas.

Povezava do objave:
https://www.rtvslo.si/dostopno/oglas-razburil-gluhe-in-naglusne/714317

(odprlo se bo novo okno)

Vsebina objave:

Oglas razburil gluhe in naglušne

“To je izkoriščanje invalidnosti v dobičkonosne namene”

Upanje za osebe z izgubo sluha je naslov, ki ga je bilo 29. junija 2024 mogoče zaslediti v časopisu Slovenske novice. Oglas ljudem z izgubo sluha obljublja: »…vsi, ki nosijo PureSoundPulse, v trenutku začnejo vse slišati odlično.«

Fotografija oglasa v časopisu Slovenske novice na dan 29.6.2024. Nad okvirčkom je napis Upanje za osebe z izgubo sluha. Na vrhu okvirčka z velikimi tiskanimi črkami piše: Ponujamo nov slušni ojačevalnik s 65 odstotnim popustom! Preverite ali izpolnjujete pogoje brez obiska ordinacije. Samo za osebe, stare od 41 do 91 let. Pokličite in preverite, ali ste upravičeni. Slabo slišite? Te informacije so za vas! Če ste stari med 41 in 91 let ste upravičeni do sodelovanja v promocijski akciji Boja proti izgubi sluha in prejmete promocijsko ceno za najnovejši zvočni slušni ojačevalec PureSound Pulse. Pokličite na spodnjo številko in potrdite svojo starost ter željo po sodelovanju v promociji in po posvetu s strokovnjakom boste prejeli en slušni ojačevalnik s 65 odstotnim popustom. Predstavljamo slušni ojačevalnik PureSound Pulse, edini na trgu z novo zvočno tehnologijo, ki se prilagaja okolju in stopnji izgube sluha. Inteligentni slušni nanoprocesor modela XV-500 uporablja poseben algoritem za lovljenje zvokov v vseh okoljih, v katerih deluje človeško uho. Zahvaljujoč temu takoj okrepi pomembne zvoke iz okolja za do 147 odstotkov, hkrati pa duši neželene zvoke. Hitro in trajno obnovi slišnost človeškega govora. Omogoča, da slišite celoten razpon zvočnih frekvenc, od najnižjih do najvišjih tonov. Koliko od teh simptomov velja za vas ali vaše bližnje? 1. Težave s poslušanjem in razumevanjem drugih, 2. Šumenje, piskanje in zvonjenje v ušesih, 3. Občutek zamašenih ušes, 4. Srbenje. Če opazite vsaj dva od teh simptomov, je treba takoj ukrepati. Pokličite nas in se posvetujte z našim strokovnjakom. Zakaj ponujamo slušni ojačevalnik 65 odstotkov ceneje? Skupaj s proizvajalcem in razvijalci ojačevalnika pričakujemo, da bo promocijska kampanja dobila veliko odmevnost po vsej državi in tako privabila veliko novih strank. Rok za prijavo : 03.07.2024. Samo do tega datuma lahko preizkusite pametni zvočni ojačevalnik PureSound Pulse s 65 odstotnim popustom. Če želite prejeti en ojačevalec namesto za 106 evrov samo 37 evrov, pokličite na 01 8285 558. Posebna ponudba velja le do konca promocijske ponudbe ali do prodaje zalog. Omejena ponudba. Šteje se vrstni red prijav. V posebnem okvirčku levo spodaj je narisana roka, ki med palcem in kazalcem drži ojačevalnik. Natisnjen je tudi krog v katerem piše premium izdelek. V okvirčku piše: Ne pozabite! S to edinstveno ponudbo imate priložnost, da kot eden prvih v Sloveniji preizkusite zvočni ojačevalnik PureSound Pulse z velikim popustom. Preostanek stroškov v okviru promocijske kampanje krije proizvajalec. To priložnost je vredno izkoristiti, saj vsi, ki nosijo PureSound Pulse v trenutku začnejo vse slišati odlično.

TWT Group sp. z.o.o., Marszałkowska 58, Varšava, Poljska.

Pod okvirčkom je še napis: Znebite se težav s sluhom še danes!

Podjetje TWT Group sp. z.o.o. s sedežem v glavnem mestu Poljske osebam starim med 41 in 91 let ponuja nov ojačevalnik sluha s 65 odstotnim popustom za 37 evrov namesto 106 evrov. Posebna akcija pa je veljala do 3. julija.

Na oglas nas je opozoril Boris Horvat Tihi, predsednik Medobčinskega društva gluhih in naglušnih za Gorenjsko AURIS Kranj in podpredsednik Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS), saj gre po njegovem mnenju za zavajanje in javno izkoriščanje invalidnosti v dobičkonosne namene. “Pri takšnem zavajajočem oglaševanju gre za popolno ignoranco in aroganco vseh nas, ki že leta in leta javno opozarjamo širšo javnost na škodljivost takšnega oglaševanja z neresničnimi in lažnimi trditvami, kar v praksi pomeni totalno ignoranco vseh nas od predstavnikov civilne družbe in neposrednih uporabnikov kot tudi do predstavnikov uradne medicine, zdravniške stroke, Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Tržnega inšpektorata, Zveze organizacij pacientov Slovenije, Oglaševalskega razsodišča in Slovenske oglaševalske zbornice ter Slovenskega oglaševalskega kodeksa,” je prepričan Horvat.

“Izguba sluha je simptom, ki potrebuje posvet in pregled pri zdravniku”

Na objavljeno telefonsko številko smo poklicali in oglasil se je moški, ki se je predstavil kot Vladimir Posega, specialist za izbiro tretmajev. Na vprašanje, za katero podjetje dela in kdo je odgovorna oseba v njem, nam ni želel odgovoriti. Prav tako se mu trditev, da “…vsi, ki nosijo PureSoundPulse, v trenutku začnejo vse slišati odlično,” ni zdela problematična. Za vsa vprašanja nas je preusmeril na elektronski naslov contactsi@globalreversed.com, od koder v sedmih dneh nismo dobili nobenega odgovora. Podobne oglase je kot zavajajoče že večkrat komentirala specialistka otorinolaringologinja prof. dr. Saba Battelino, ki smo jo tudi tokrat prosili za mnenje. “Tak oglas je lahko celo škodljiv za slaboslišne osebe, saj jih lahko zavede, da zaradi slabega sluha ne obiščejo zdravnika, si nabavijo pripomoček, ki se reklamira, in tako se lahko spregleda nevarna bolezen,” je povedala. “V naša prizadevanja o izločanju zavajajočih in za zdravje škodljivih oglasov smo že vključili tudi zdravstveni in tržni inšpektorat; vedno je bil zaključek, da: ‘podjetje, ki je oglas naročilo in plačalo ni registrirano v Sloveniji in da zanjo slovenski pravni predpisi ne veljajo’,” je razočarana dr. Battelino, ki je opozorila, da je izguba sluha simptom, ki potrebuje posvet in pregled pri zdravniku.

Medijska hiša Delo spornega oglasa ne bo več objavljala

“Neizpodbitno dejstvo je, da univerzalnih pripomočkov za sluh ni in zato tudi ta “slušni ojačevalec” ne rešuje nobenih resnih težav ob izgubi sluha ampak načrtno zavaja uporabnike z namenom ustvarjanja nepoštenega dobička. Zato je tudi takšno javno reklamiranje nepošteno, da ne rečem skrajno sramotno za resen slovenski časopis, ki je včasih sam opozarjal in ozaveščal javnost, da pri izgubi sluha ne pomagajo nobene čudežne kapljice in čudežni pripomočki,” je bil ogorčen Horvat, ki je medijsko hišo Delo pozval, naj oglas umakne. Z Dela so pojasnili, da so po prejemu in pred objavo spornega oglasa naročnika opozorili, da je v skladu s slovensko zakonodajo kot oglaševalec odgovoren za resničnost in točnost oglaševalskih trditev. “Pri tem smo kot problematično med drugimi izpostavili tudi navedbo, da vsi, ki nosijoPureSoundPulse, v trenutku začnejo vse slišati odlično,” so zapisali. Podjetje TPW Group sp z.o.o. so izrecno opozorili na določbe Zakona o medicinskih pripomočkih (ZmedPri) in predlagali črtanje določenih navedb v oglasu. “Ker je naročnik vztrajal, da so vse z naše strani izpostavljene navedbe v oglasu resnične in da držijo, ter da za vse oglaševane vsebine prevzema odgovornost, kar nam je v odgovoru na naše opozorilo tudi pisno potrdil, smo oglas na naročeni datum tudi objavili,” so pojasnili na Delu. Kljub temu, da so na ta način izkazali vso dolžno skrbnost, ki se od medija zahteva po zakonu, se je vodstvo medijske hiše Delo odločilo, “da tega oglasa v naših medijih ne bomo več objavljali.”

Primer obravnavata JAZPM in Slovenska oglaševalska zbornica

S Slovenske oglaševalske zbornice so nam sporočili, da je bil pred Oglaševalskim razsodiščem že sprožen postopek pritožbe zoper predmetno oglaševanje. “Po sprejemu razsodbe Oglaševalskega razsodišča v predmetni zadevi in poteku roka za ugovor zoper razsodbo, v primeru vložitve ugovora pa po sprejemu razsodbe o ugovoru zoper razsodbo razsodišča, bo razsodba postala javna.” Na Javni agenciji za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) pa so na podlagi 1. 7. 2024 prejete prijave v zvezi z oglaševanjem zadevnega “slušnega ojačevalnika” uvedli izredni inšpekcijski nadzor. “V času trajanja inšpekcijskega postopka vam konkretnejših informacij ne moremo podati. O izvedenih ukrepih vas bomo obvestili po zaključenem inšpekcijskem postopku.” O čemer bomo poročali tudi na Dostopno.si.

Ana Vojnović Zorman

Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

3 Comments

 1. Več o spletnih prevarah si lahko preberete tukaj:

  https://predlagam.vladi.si/predlog/12740

  V tem primeru gre zagotovo za ponovno prevaro. Tovrstno oglaševanje je potrebno nujno (takoj) ustaviti in prevarante odkriti ter jih sankcionirati.

 2. Nedopustno je, da je takšen oglas sploh objavljen v tiskanem mediju, ki ga nenazadnje financira tudi država ker ta oglas zagotovo krši vsa pravila poštenega oglaševanja brez zavajanja potrošnika in tisto kar mene še najbolj moti je pa to, da se kar tako pavšalno diskreditira in povsem razvrednoti obstoječi sistem v Sloveniji, vsekakor zrelo za prijavo na Oglaševalsko razsodišče in še kam

 3. Moj oče jim je nasedel. Ko je klical in naročil je plačal 89€ ne 37€. Slušni aparat je delujoč ampak to je popolni nateg. Sem podala prijavo na tržni inšpektorat.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Iskanje

+
Google ocena
4.9
Na podlagi 1689 ocen
×
js_loader