UHO AUDIO BM slusni aparati - Zgradba usesa - zunanje srednje in notranje uho - uhelj sluhovod bobnic kladivce nakovalce stremence polz ravnotezni organ

Pomen sluha

SLUH JE EDEN OD NAJPOMEMBNEJŠIH ČUTIL

Prvo razvito človeško čutilo je sluh. In ker nam ta omogoča, da že v materinem trebuhu slišimo na primer mamin utrip srca in pomirjujoč glas, je sluh obenem tudi eden najpomembnejših kanalov do drugih ljudi. Tako ostane vse življenje.

Informacije, ki nas dosežejo v obliki zvoka, se nas na čustveni ravni običajno zelo dotaknejo.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je na svetu več kot 500 milijonov ljudi z okvaro sluha. V Evropi se blaga okvara, torej izguba sluha na ravni 25 dB, pojavlja že pri 16 odstotkih odraslih v starosti od 18 do 85 let. V Sloveniji je 10 odstotkov oseb z okvaro sluha, od katerih jih ima samo malo več kot tretjina prepoznano okvaro sluha.

Za uspešno komunikacijo in razumevanje potrebujemo sluh. V povezavi s tehnološkim napredkom je sluh omogočen skoraj vsem, ki imajo okvaro tega čutila, saj so na voljo ustrezni slušni pripomočki.

Brošura o SLUHU:  prvi del / drugi del 

Ko izgubite vid, izgubite stik s stvarmi. Ko izgubite sluh, izgubite stik z ljudmi.

Helen Keller

Helen Keller je bila gluhoslepa ameriška pisateljica in borka za pravice gluhoslepih. Zaradi njenega poguma, moči in izjemne osebnosti je veliko gluhih, naglušnih in gluhoslepih spremenilo in izboljšalo svoje življenje. Več o Helen Keller >>

Sluh je sposobnost zaznavanja zvoka.

KAKO DELUJE SLUH

Zunanje uho, ki ga sestavljata uhelj in sluhovod, usmeri zvok do bobniča in srednjega ušesa, srednje uho pa v nadaljevanju poskrbi za to, da se valovanje zraka prenese na valovanje tekočine. Ker je tekočino težje vzbuditi k valovanju kot zrak, se mora valovanje okrepiti; za to poskrbijo bobnič in slušne koščice, ki so sestavni deli srednjega ušesa. Okrepljeno valovanje se nato prenese v notranje uho, ki ga tvorita ravnotežnostni del in polž, ki je najpomembnejši del ušesa, saj spremeni valovanje tekočine v električne impulze. Ti impulzi se nato po slušnem živcu prek nevronskih povezav prevedejo do možganske skorje, kjer nastane zaznava zvoka.

Poznavanje delovanja sluha je zelo koristno

Sluh-uho-tinitus-naglusnost-vnetje-svetovanje-test-adg-avdiogram-audio-bm-slusni-aparati-Marija

ČLOVEK JE DRUŽBENO IN DRUŽABNO BITJE. Zanj je značilno življenje v družbeni skupnosti, kjer je KOMUNIKACIJA zelo pomembna.

Zmožnost deliti z drugimi misli, želje, ideje in čustva … neprecenljivo, kaj nam omogoča SLUH!

  • Sluh omogoča komunikacijo in prepoznavanje glasov, ki sestavljajo bistven del našega vsakdana.
  • Izguba sluha velja za težjo prizadetost kot izguba vida, kajti slušni kanal je glavni vir pridobivanja informacij. Izguba sluha človeka tudi bolj osami.
  • Uho, ki nam omogoča sluh, nenehno uporabljamo. Njegovo delovanje se nam zdi samoumevno in o njem sploh ne razmišljamo.
  • Svet, v katerem živimo, je svet slišečih. Prilagojen je ljudem, ki dobro verbalno komunicirajo. V primeru težav s sluhom nastopi vrsta težav, če si naglušna oseba to prizna, ali ne.

Sluh povezuje in osrečuje generacije

Sluh-povezuje-ljudi-naglusnost-locuje-audio-bm-slusni-aparati-svetovanje-meritev-test-sluha-adg

Poslušanje je osnova za razvoj govorjenega jezika.

SLUH IN OTROCI

Za razvoj poslušanja je pomembno kritično obdobje, predvsem obdobje do 6 meseca starosti, do katerega dojenčki razvijejo sposobnost diskriminacije lingvistično pomembnih značilnosti govora. Poslušanje je osnova za razvoj govorjenega jezika.

Razvoj gluhega in naglušnega otroka poteka po enakih zakonitostih kot razvoj slišečega otroka. Izguba sluha prinaša posebnosti v razvoju, saj vpliva na razvoj jezika, govora in komunikacije.

Razvoj govora poteka spontano. Posnemamo to, kar slišimo.

Sluh je pri otrokih še posebej pomemben

Otrok-sluh-naglusnost-vnetje-prehlad-govor-audio-bm-svetovanje-slusni-aparati

Video o delovanju sluha

KAKO SLIŠIMO

Stanje sluha največkrat ocenjujemo preko pražnega tonskega avdiograma.

Avdiogram-ADG-sluh-prazni-tonski-prikaz-stanja-sluha-stopnje-naglusnosti-avdiometer-audio-bm-slusni-aparati

 

 

Preberite več:

 

 

zzzs-pogodbeni-dobavitelj_slusni_aparati_AUDIO_BM_center_naslov_lokacija_standard_recept_narocilnica-ORL

AUDIO BM smo za slušne aparate pogodbeni dobavitelj Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Sprejemamo naročilnice iz vseh ORL ambulant. Prosta izbira dobavitelja je vaša pravica. Priporočamo, da pred odločitvijo za slušni aparat dobro preverite ponudbo. Če obiščete nas, se bomo osebno in strokovno zavzeli za vaš boljši sluh. Ko se odločate za slušne aparate, naj bodo vodila: kakovost, naraven zvok, možnost izbire večih blagovnih znamk, strokovna ter prijazna pomoč, servis in tudi cena. Postopek pridobitve.

Slusni-aparati-Unitron_Sonic_Philips-AUDIO_BM-centri_Slovenija-servis_oskrba_vzdrzevanje_svetovanje-ZZZS

Zavedamo se pomena sluha v vsakdanjem življenju, zato se vsak dan trudimo za vaše zadovoljstvo. Vaše izkušnje potrjujejo, da smo na pravi poti.

V AUDIO BM svoje delo opravljamo odgovorno, strokovno in s srcem. Zagotavljamo odlične storitve in najnovejše modele slušnih aparatov, za vse potrebe in za vse generacije - tudi v cenovnem standardu (brez doplačil). Vaše zadovoljstvo poplača naš trud. Preberite izjave naših strank ter tudi vi napišite svoje mnenje in ga delite z vsemi. Hvala.

ZASTOPAMO LE PRIZNANE IN PREVERJENE BLAGOVNE ZNAMKE

Blagovne-znamke-Unitron-Philips-Sonic-Varta-Duracell-Rayovac-Alpine-in-druge-AUDIO-BM-slusni-aparati-centri-Slovenija