NE NAPREZAJTE VEČ UŠES! Zaslišite in si izboljšajte kakovost življenja.

AUDIO BM smo pogodbeni dobavitelj Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

DVE BLAGOVNI ZNAMKI, VEČ IZBIRE!

Kaj je slušni aparat?

Slušni aparat je izjemno majhna elektronska naprava, ki naglušnim ponovno omogoča poslušanje.

Sestavljen je iz mikrofona, ojačevalca in slušalke. Mikrofon sprejema zvoke iz vašega akustičnega okolja in jih pretvori v elektronske signale. Ojačevalec selektivno ojači zvoke na način, da so najprimernejši za določeno naglušnost. Slušalka ojačane signale ponovno pretvori v zvok, ki se nato prenese v uho.

Tehnologija v slušnih aparatih je v zadnjih letih postala zelo prefinjena. Današnji digitalni slušni aparati zagotavljajo, da so tihi zvoki slišni, vendar istočasno tudi skrbijo, da glasni zvoki niso preglasni in neudobni. Mnoge prefinjene izboljšave na primer vključujejo funkcije, ki ščitijo vaš sluh pred nenadnimi močnimi zvoki in povečajo možnost razumevanja govora tudi v težjih akustičnih razmerah, saj se v vseh akustičnih razmerah samodejno prilagajajo.

Približno desetina svetovnega prebivalstva je zaradi slušne prizadetosti vsak dan izpostavljena raznim frustracijam in neprijetnostim. Med pomembnimi razgovori odgovarjajo napačno, sledita razočaranje in umik iz družbenega okolja. Žalostno dejstvo pa je, da je veliko teh težav mogoče preprečiti, saj k njim največkrat pripomore poplava napačnih informacij o slušni prizadetosti in slušnih aparatih.

Slušni aparati premnogim vrnejo voljo do življenja, to pomeni, da so občutki sramu pri slušno prizadetih osebah popolnoma neutemeljeni. Prav nasprotno – slušna pomagala bi pravzaprav morali nositi enako kot nosimo očala. To nam je vrsta uglednih oseb, ki nosijo slušni aparat, med njimi Rudi Carrell in Bill Clinton, že pokazala. Več znanih osebnosti s slušnimi aparati >>

Novi slušni sistemi izpolnjujejo najvišje zahteve glede oblike in udobja. Konvencionalne slušne aparate spreminjajo v majcen visokotehnološki sistem, ki je v zadnjih letih postal celo še manjši, hkrati pa vse močnejši. Z vsako novo generacijo postajajo operacije prijaznejše uporabniku in prilagoditev posamezniku natančnejša. Neprijetni stranski učinki, kot je na primer nadležno odmevanje, so zdaj že preteklost. Nova tehnologija slušnih aparatov omogoča zmanjševanje šumov in poudarjanje govora, kar omogoča pogovor celo v hrupnem okolju.

Slušni aparat ne more nikoli nadomestiti normalnega sluha, lahko pa bistveno izboljša slušne zmožnosti in omogoči razločevanje glasov v različnih slušnih okoljih. Vsem pa slušni aparat ne pomaga enako. Pomoč je odvisna od narave in stopnje izgube sluha, ali mogoče še pomembneje, od motivacije uporabnika, da bi nosil slušni aparat in se navadil nanj.

Za boljši sluh svetujemo, da čim prej obiščete specialista ORL in slušnega akustika. Pomagali vam bodo!

Postopek za pridobitev slušnega aparata >>

Slušni aparati so prefinjeni tehnični pripomočki, ki lahko spremenijo vaš svet. Na bolje!

Kaj pa, če slušni aparat ni dovolj?

Predvsem: zaupajte stroki! Zdravniki specialisti ORL vam bodo znali svetovati in vam predlagali najboljše rešitve. Morda je zaradi hude izgube sluha potrebno uporabiti drugačno vrsto pripomočka. Gotovo ste že slišali za polževe vsadke. V Sloveniji so prvo operacijo izvedli v Univerzitetnem Kliničnem centru Ljubljana marca 1996 ter prvo v Univerzitetnem Kliničnem centru Maribor leta 2007. Uspehi so izjemni. Izbira je možna med tremi priznanimi proizvajalci polževih vsadkov in sicer: Cochlear, MED-EL in Advanced Bionics.

Več o polževih vsadkih >>

Za boljše premoščanje določenih težav, ki jih imate, kljub uspešni uporabi slušnih aparatov, se posvetujte z AUDIO BM slušnim akustikom. Pregledali boste ponudbo drugih tehničnih pripomočkov, kot so na primer: FM sistemi, posebni telefoni za naglušne, indukcijske zanke in podobno.

Več o drugih tehničnih pripomočkih >>

Slušni aparati

Naša ponudba obsega slušne aparate dveh priznanih proizvajalcev:  UNITRON in SONIC.
Na voljo vam je izbor slušnih aparatov, ki so v cenovnem standardu (brez doplačil), ali pa izberete izvedbe, ki nudijo številne dodatne izboljšave za boljše razumevanje govora, zmanjševanje hrupa, različne možnosti brezžičnega povezovanja, …

Slušni akustik v AUDIO BM slušnem centru vam bo strokovno svetoval pri izbiri najprimernejše izvedbe. Izbira primernega slušnega aparata, servis, vzdrževanje, osebna in natančna prilagoditev, konkurenčna ponudba – vse to je zelo pomembno za dolgoročno zadovoljstvo. Preverite, zakaj nam zaupa že toliko zadovoljnih strank!

Oblike, izvedbe

Za vaš boljši sluh nudimo pestro izbiro različnih izvedb. Skupaj z zdravnikom specialistom ORL in s slušnim akustikom v AUDIO BM boste našli najprimernejšo izvedbo z vidika:

  • funkcionalnosti,
  • barvne uskladitve,
  • zahtevnosti ravnanja, …

Oblike slušnih aparatov

ZAUŠESNI SLUŠNI APARATI:

Zaušesni slušni aparat s slušalko v sluhovodu (RIC) UNITRON: Moxi2 Kiss, Moxi Fit, Moxi All; SONIC: Enchant

Moxi2 Kiss je prejel dve prestižni nagradi za oblikovanje. Izjemna diskretnost! Praktično nevidno! Prilagoditev v ušesu je lahko odprta (open fitting) ali zaprta.

Zaušesni slušni aparat

Zaušesni slušni aparat z odprto prilagoditvijo (open fitting)

UNITRON: Moxi2 Kiss, Quantum2, Shine Rev3 in Shine Rev4, Stride
SONIC: Pep in Bliss, Cheer.

Odprta prilagoditev je v AUDIO BM na voljo tudi pri slušnih aparatih, ki so v cenovnem standardu (brez doplačila). Če je takšna izvedba za vaš sluh primerna, vam jo toplo priporočamo, saj je zagotovljeno najbolj naravno poslušanje.

Zaušesni slušni aparat z odprto prilagoditvijo

Zaušesni slušni aparat s klasično cevko in ušesnim vložkom (olivo)

UNITRON: Quantum2, Max, Shine Rev3, Shine Rev4, Stride;
SONIC: Pep in Bliss, Cheer, Enchant.

Namesto klasične cevke je mogoče tudi pri klasični olivi uporabiti tanko cevko. Diskretnost bo tako še večja!

Zaušesni slušni aparat

BARVA zaušesnih slušnih aparatov je v AUDIO BM slušnih centrih izbrana v dialogu z vami.

Bodite zahtevni tudi do izgleda slušnega aparata!

VUŠESNI SLUŠNI APARATI:

Vušesni slušni aparat ITE

UNITRON: Quantum2, Shine Rev3 in Shine Rev4.
SONIC: Pep in Bliss.

Pri Unitron vušesnih slušnih aparatih ITE so na voljo številne dodatne možnosti reguliranja, ki so povsem individualno razporejene. Vsako uho je unikat, zato je tudi razporeditev na primer tipke za preklop programov ali regulatorja glasnosti na tistih mestih, kjer je za vas najbolj primerno. Seveda slušni aparati delujejo samodejno, lahko pa jih diskretno in natančno dodatno uravnavate z daljinskim upravljalnikom.

Vušesni slušni aparat

Sluhovodni slušni aparat CIC

UNITRON: Quantum2 in Shine Rev4.
SONIC: Pep in Bliss.

CIC slušni aparati so praktično nevidni.

Opomba: Omenjene serije Moxi2 Kiss, Quantum2, Max, Pep in Bliss so na voljo v več različnih tehnoloških izvedbah. Več podrobnosti za UNITRON se nahaja pri opisu funkcij UNITRON slušnih aparatov. Primerno izvedbo boste izbrali glede na vaše želje in potrebe skupaj s slušnim akustikom, ki vam nudi tudi brezplačno možnost preizkusa.

sluhovodni slušni aparat

Sprejemamo naročilnice za slušne aparate iz vseh ORL ambulant.

BARVE slušnih aparatov

V AUDIO BM slušnih centrih barvo slušnih aparatov uskladimo z vašo celostno podobo!

Ne zadovoljite se s prvo ponujeno barvo! Običajna barva slušnih aparatov (tudi zaušesnih) je bež barva. AMPAK, ALI JE BEŽ BARVA RES NAJPRIMERNEJŠA ZA VAS? Preverite, če dobavitelj za izbrani model slušnega aparata nudi tudi izbiro barve, ki se sklada s vašimi lasmi in na primer očali? Mi razumemo, da je slušni aparat več, kot le pripomoček za boljše poslušanje in da ni vseeno, kako slušni aparat izgleda! Uporabljali ga boste najmanj 6 let. Naj bo poleg kakovostnega zvoka in zanesljivega delovanja, slušni aparat tudi lep, diskreten in skladen z vašim videzom.

Unitron barve slušnih aparatov
Barve slušnih aparatov
Različne barve slušnih aparatov

Na zgornji sliki so zaušesni slušni aparati prikazani v različnih barvah. Ko jih gledamo na zaslonu se nam morda zdijo zelo opazni. V resnici je lahko povsem drugače, ko se slušni aparat nadene na svoje mesto. Večinoma se sploh ne opazijo! Vabljeni v AUDIO BM slušne centre in preverite na lastna ušesa (in oči), kako izgledajo različne barve slušnih aparatov v praksi.

Rešitve za otroke

Poslušanje je osnova za razvoj govorjenega jezika. Za razvoj dobrih lingvističnih sposobnosti je pomembno kritično obdobje v razvoju poslušanja, to je do šestega meseca starosti. Vsakršna, tudi najmanjša izguba sluha v zgodnjem otroštvu, se lahko odraža na govorno-jezikovnem razvoju. Percepcija govora je zahtevna, ker ta ni sestavljen iz posameznih in nespremenljivih enot. Zanjo je pomembno pravilno delovanje slušnega sistema.

V AUDIO BM za otroke poskrbimo s posebnim občutkom. Za majhna ušeska izberemo ušesne kljukice, ki so prilagojene otrokom. Iz mehkega materiala izdelamo ušesne vložke (olive), ki so udobni in stabilni.

Za odlično poslušanje nudimo odlične rešitve. Otroci si to še posebej zaslužijo! Slušni aparati Unitron iz AUDIO BM ponudbe so najnovejših generacij. Že tisti, ki so v cenovnem standardu imajo lastnosti, ki jih običajno v cenovnem standardu ne gre niti pričakovati. Preverite našo ponudbo za otroke in o podrobnostih vprašajte naše slušne akustike.

Slušni aparati za otroke

Ušesne olive

Za vsako uho skrbno poiščemo najprimernejšo izvedbo ušesne olive, ki je individualno izdelana, oz. izbrana. Uporabljamo najsodobnejše postopke izdelave, vključno s 3D skenerjem. Skenirani odtisi se digitalno obdelajo in z zmogljivo programsko opremo se natančno določi vse podrobnosti (oblika, optimalne akustične lastnosti, prezračevanje, …).

3D skener - ušesne olive

3D skener, ki ga uporabljamo v AUDIO BM.

izdelava oliv

PRIMERI OLIV:

Individualno izdelane mehke ali trde ušesne olive:

Individualno izdelane mehke ali trde ušesne olive

Za večje udobje, naravnejši zvok in zmanjšanje občutka zaprtosti,
če le dopušča sluh, izdelamo dodatni prehod za ventilacijo (intellivent).

Individualno izbrane kupole:

Individualno izbrane kupole

Na voljo so različne velikosti kupol za odprto ali zaprto prilagoditev.
Zagotavljajo največje udobje in diskretnost (popolnoma se skrijejo v sluhovodu).
Ker so temne barve, so še toliko bolj neopazne, saj je v sluhovodu “tema”.

Za nego in vzdrževanje čistoče oliv lahko izbirate med številnimi izdelki. Nakup je možen tudi preko AUDIO BM spletne trgovine.

Svetovanje

Nasveti za prvo uporabo slušnih aparatov:

• Doma poiščite tih prostor in si namestite slušni aparat, da se navadite na novo kakovost zvoka. Zvoki, kot je tiktakanje ure, šumenje računalnika, piskanje mikrovalovne pečice ali šumenje oblačil oziroma papirja, se vam lahko na začetku zazdijo preglasni, ker jih dlje časa niste pravilno slišali.

• Pogovarjajte se z različnimi ljudmi in se znova naučite, kako razlikovati med različnimi zvočnimi vzorci.

• Slušne aparate nosite čim več ur dnevno in vsak dan nekoliko dlje.

• Naj bodo slušni aparati del vašega vsakdanjika, poleg tega pa bodite potrpežljivi, medtem ko se učite pravilno slišati.

Obširno o prvi uporabi slušnih aparatov >>

Vzdrževanje

Slušni aparat vas spremlja na vseh poteh. Dnevno je izpostavljen spremembam temperature, potenju, ušesnemu maslu in drugim vplivom, ki lahko povzročajo težave z delovanjem.

Slušni akustiki v AUDIO BM želimo, da boste nemoteno uživali v svetu zvokov in s slušnimi aparati slišali tudi veliko lepega. Če naletite na težave pri delovanju slušnih aparatov ne oklevajte z obiskom, saj vam bomo z veseljem pomagali!

Za čistočo slušnega aparata poskrbite vsak dan in ga vzdržujte v skladu z Navodili za uporabo, ki ste jih prejeli skupaj s slušnim aparatom. Preglejte našo ponudbo izdelkov za nego in vzdrževanje, s katerimi si olajšate vzdrževanje in podaljšate življenjsko dobo slušnega aparata.

V primeru težav se obrnite na AUDIO BM slušnega akustika, ki vam bo rad pomagal.

Na strani z nasveti smo za vas na enem mestu zbrali tudi Navodila o uporabi v pdf obliki.

Več o AUDIO BM servisu slušnih aparatov >>

Cena

Smo pogodbeni dobavitelj Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V cenovnem standardu zagotavljamo kvalitetne osnovne slušne aparate brez doplačila UNITRON in prav tako izvrstne SONIC osnovne slušne aparate.

Poleg osnovnih slušnih aparatov nudimo razširjeni izbor UNITRON in razširjeni izbor SONIC, da bo poslušanje s slušnimi aparati nenaporno, govor čim bolj razumljiv in zvok še bolj naraven.

Slušni aparati se ločijo po številnih kriterijih, kot so na primer:
oblika:
– zaušesni; s slušalko v slušnem aparatu ali s slušalko v sluhovodu
– vušesni, praktično nevidnim rečemo: sluhovodni
tehnološka izpopolnjenost:
– različni sistemi za preprečevanje piskanja
– različni sistemi za zmanjševanje hrupa in poudarjanje govora
– različne izvedbe mikrofonov (usmerjeni/neusmerjeni, …)
– število kanalov za obdelavo signalov (npr. 3, 6, 10, 20),
ali pa sploh ne govorimo o obdelavi signalov v kanalih
moč
prilagodljivost (na primer avdiogramu, ali slušnemu okolju, …)
• zaprta ali odprta prilagoditev (ni občutka zaprtosti sluhovoda)
• zmožnost brezžičnega povezovanja (z drugim slušnim aparatom ali drugimi napravami)
• možnost uporabe daljinskega upravljanja (diskretno lahko prevzamete nadzor nad delovanjem)
• samodejno ali ročno uravnavanje (ali kombinacija obojega)
• zmožnost samodejnega učenja (slušni aparat se sčasoma nauči, kaj je za vas najprimernejše)
• barve
• …

Primernega slušnega aparata se ne da izbrati samo na podlagi pražnega tonskega avdiograma. Le v dialogu z uporabnikom se lahko ugotovi, kakšne so individualne slušne potrebe in tudi želje. Če se uporabnik odloči za izvedbo slušnega aparata, ki presega znesek cenovnega standarda, razliko do polne cene slušnega aparata doplača.

Cena slušnega aparata je odvisna od skupka lastnosti, ki jih posamezen model slušnega aparata ima. Za podrobne informacije o slušnih aparatih, (tudi o cenah za posamezne izvedbe slušnih aparatov), prosimo, obiščite najbližji AUDIO BM center za slušne aparate >>

Slušni aparati so dostopnejši, kot si mislite!

Plačilo na 24 obrokov

V kolikor še nimate Diners kartice, je postopek pridobitve zelo enostaven. Pristopne izjave se nahajajo v naših slušnih centrih. Za nakup na obroke do 12 mesecev nimate prav nobenih dodatnih stroškov. Znesek nakupa se v primeru plačila s kartico seveda ne zviša!

plačilo na 24 obrokov

Sprejemamo tudi druge plačilne kartice, kot so na primer: Eurocard, Mastercard in Visa.

Preverite našo ponudbo baterij in izdelkov za nego ter vzdrževanje v AUDIO BM spletni trgovini >>

Izdelke vam pošljemo po povzetju BREZ kakršnihkoli poštnih stroškov! Plačate ceno, ki velja za izdelek in ničesar dodatnega.

AUDIO BM slušni centri smo pogodbeni dobavitelj ZZZS - Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Za slušne aparate sprejemamo naročilnice iz vseh ORL ambulant. Izbira dobavitelja je vaša prosta izbira. Pred odločitvijo za slušni aparat, preverite in preizkusite tudi našo ponudbo.

Ekskluzivno_v_Sloveniji-Unitron_in_Sonic_slusni_aparati-AUDIO_BM-centri_servis_oskrba_vzdrzevanje_svetovanje_naglusnost

Številne stranke potrjujejo našo predanost pri nudenju pomoči, da boste spet bolje slišali - in živeli.

V AUDIO BM svoje delo opravljamo strokovno in s srcem. Zagotavljamo odlične storitve in najnovejše modele slušnih aparatov za vse potrebe in za vse generacije - tudi v cenovnem standardu (brez doplačil).

ZASTOPAMO PRIZNANE IN PREVERJENE BLAGOVNE ZNAMKE

V SKRBI ZA VAŠ SLUH NUDIMO TUDI: