SLUŠNI CENTRI IN UPORABNIKI ZALJUBLJENI V UNITRON, obisk slušnega centra

7 Feb 2017 Članki

Obisk v slušnem centru »Hörhaus« (Hiša sluha) potrjuje, da je partnerstvo s Sonovinim članom, proizvajalcem slušnih aparatov in slušnih pripomočkov Unitron, prava odločitev za zmagovalno strategijo uspešnih slušnih centrov, ki nudi prednosti tudi uporabnikom slušnih aparatov.

Obisk v slušnem centru Hörhaus

Na sliki sta vodja avdiologov Eberhard Schimdt in njegov sodelavec Thomas Wittmann, ki stojita v recepciji poslovalnice Hörhaus v mestu Regensburg. Barve v prenovljenem slušnem centru so svetle in tople, preproga utiša vse zvoke korakov in notranji vodnjak ni moteče glasen. Moderna tiha soba za avdiometrijo, je opremljena z Dolby surround sistemom. Podjetje Das Hörhaus GmbH in Co. KG, ima v lasti 17 slušnih centrov, polega tega pa tudi šest poslovalnic pod imenom »Hörgergäte Reichel«. Avdiološka obravnava otrok v enem izmed Hörhaus slušnih centrov velja za najboljšo v vzhodnem delu Bavarije.

Glavni steber uspehov podjetja Hörhaus je sodelovanje s Sonovinim članom, proizvajalcem Unitron: »So popolnoma brez pomanjkljivosti«, razlaga Whitmann. »Vedno smo v tesnem stiku in lahko rečem, da smo se zaljubili v Unitronvo ponudbo«, doda Schmidt. »Obstaja veliko prednosti kot so preizkusni slušni aparati, osebni pristop in nepotrebno skladiščenje. Vse to je zasluga Unitronovih Flex:Trial slušnih aparatov, ki so izredno prilagodljivi. Programske posodobitve lahko prenesemo v slušni aparat, ga nadgradimo in izboljšamo delovanje«. Hörhaus je del partnerskega programa, ki ga Unitron izvaja le z izbranimi nemškimi slušnimi centri.

Unitronovo dolgoročno utrjevanje odnosov s slušnimi centri se je izredno obrestovalo za vse vpletene člane, Unitron, slušne centre in uporabnike Unitronovih slušnih aparatov. Napredek se je v Nemčiji početveril, prav tako pa tudi število prodanih slušnih aparatov. »Predanost našega kolektiva je bil ključ do našega uspeha«, pove Jochen Meuser, Unitronov direktor za upravljanje.

Avdiologa Eberhard Schimidt in Thomas Wittmann

Avdiologa Eberhard Schimidt in Thomas Wittmann v recepciji
prenovljene poslovalnice slušnega centra Hörhaus v Regensburgu.

Slušni akustik opisuje postopek Flex:trial

Slušni akustik opisuje postopek Flex:trial nadgradnje slušnih aparatov gospe
Brunhilde Faross, ki je navdušena nad slušnimi aparati, ki se ga lahko vedno prilagodi
ali nadgradi njenim potrebam in pravi: »Nesmiselno je, da oseba z izgubo sluha
ne izkoristi prednosti, ki jih nudi moderna tehnologija.«

V slušne aparate lahko prenesemo posodobitve in programske nadgradnje

Slušni akustik in gospod Christoph ugotavljata, da pri Unitronovem Flex:trial sistemu
ni pomankljivosti: naprave je možno preprosto prilagajati in nadgrajevati.
V slušne aparate lahko prenesemo posodobitve in programske nadgradnje,
zaradi česar skladiščenje zaloge ni več potrebno.

Gospod Gunther Cristoph po dveh mesecih uporabe Flex:trial

Gospod Gunther Cristoph po dveh mesecih uporabe Flex:trial slušnih aparatov.
Slušni akustik s pomočjo Unitronove Log It All razširitve, pridobi vse ustrezne podatke,
ki omogočijo boljšo prilagoditev slušnih aparatov potrebam gospoda Christopha:
– Kako gospod uporablja slušne aparate?
– Koliko časa jih je nosil?
-V katerih zvočnih okolij se običajno nahaja?

Uspešen odnos z Unitronom je v veselje tudi 84 letni uporabnici slušnih aparatov Brunhilde Faross, ki je danes prvič obiskala slušni center. Ima možnost brezplačne izposoje Unitronovih Flex:trial preizkusnih slušnih aparatov, katere Hörhaus nudi v vseh slušnih centrih. Gospa Faross je nekaj dni kasneje ponovno obiskala slušni center. Slušni akustik je s pomočjo Unitronovega progama »Log It All« lahko pridobil podatke, s katerimi je še bolj natančno prilagodil nastavitve slušnih aparatov, ki najbolj ustrezajo potrebam življenjskemu stilu gospe Faross. Slušni aparati beležijo kako upokojena poslovna prevajalka uporablja slušne aparate, koliko časa jih nosi in v kakšnih zvočnih okoljih se nahaja največ. Slušni akustik ji pove: »Vsak ima drugačne potrebe. Želimo vam predstaviti tehnološki nivo, ki najbolj ustreza vašim potrebam.« Gospa Faross pove: »Naprava, ki se lahko prilagaja mojim potrebam je natančno to, kar potrebujem. Preizkušanje več različnih slušnih aparatov je kot preizkušanje različnih vin; na koncu se več ne spomniš kaj vse si probal.«

Gunther Christoph, 78 letni, upokojen avtoklepar, je prav tako obiskal slušni center. Pred dvema mesema je dobil na preizkus Flex:trial slušne aparate, katere je lahko odnesel domov že ob prvem obisku in to brezplačno. »To je zame idealno«, pravi Christopher, ko razmišlja o začetkih s slušnimi aparati. »Na začetku sem bil nemiren. Doživel sem akutno, nenadno izgubo sluha, slušnih aparatov pa pred tem nisem nikoli potreboval.« Že drugi dan preizkušanja Flex:trial slušnih aparatov, je bil gospod Christoph že navdušen, saj se je lahko zopet pogovarjal s prijatelji v bližnjem lokalu. Samodejno prilagajanje, ki ga nudi Unitronova North platforma, predstavljena leta 2015, je gospodu omogočila razumevanje govora v družbi številnih prijateljev – North platforma je sposobna natančnega razlikovanja med 7 različnimi akustičnimi okolji v sklopu programov, od katerih so kar štirje namenjeni izboljševanju pogovorov.

Gospod Christoph, ki sedaj zapušča Hörhaus slušni center, seže v roke avdiologu Eberhardu Schmidtu in odide domov. Vendar je resnično zadovoljen? »Kar me je takoj pritegnilo, je njihova kvalitetna obravnava in napredna tehnologija, ob vsem tem pa tudi ugodna cena,« pravi gospod Christoph. V smehu doda še: »S svojo izkušnjo sem več kot zadovoljen.«

V Sloveniji so rešitve Unitron na voljo ekskluzivno v AUDIO BM slušnih centrih, ki smo tudi pogodbeni dobavitelj Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Vabljeni!

Kontaktni podatki: AUDIO BM slušni centri >

Izkušnje naših strank: pristne izjave >

Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
4.9
Na podlagi 1689 ocen
×
js_loader