STROKOVNO SREČANJE – OTROK V OTORINOLARINGOLOGIJI

20 Sep 2019 AUDIO BM

Sekcija medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v otorinolaringologiji je v UKC Maribor organizirala strokovno srečanje z naslovom: OTROK V OTORINOLARINGOLOGIJI. Čez dan so se zvrstila številna predavanja, ki so bila zelo zanimiva, raznovrstna in strokovna.

Naglušnost pri otrocih lahko vodi do motenj govora in motenj osebnostnega razvoja. Zato se v vseh porodnišnicah v Sloveniji ob rojstvu izvaja presejalne teste za ugotavljanje naglušnosti. Če se prepozna težko stopnjo naglušnosti ali celo gluhost, lahko otroku že pri približno prvem letu starosti vstavijo polžkov vsadek.

Ob sprejemu v bolnišnico otrok doživlja velik strah, s strahom in stresom pa se soočajo tudi otrokovi starši. Zdravstveni delavci igrajo pri obravnavi otroka pomembno vlogo. S profesionalno komunikacijo in spodbujanjem partnerskega odnosa, v katerem otroci in starši dejavno sodelujejo v zdravstveni obravnavi, medicinske sestre zagotavljajo kakovostno zdravstveno nego.

Predavanja

Poslušali smo še predavanja, kakšna je vloga medicinskih sester pri operaciji nebnic, žrelnice, ušes, kakšne so specifike pri bolečini pri otroku, kako je s tujki, podrobno o laringitisu, treheotomiji, uporabi zdravil pri otroku in vnetju bezgavk.

Po strokovnih predavanjih so potekale tudi praktične delavnice: timpanometrija, inhalacije in aspiracije.

Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
5.0
Na podlagi 1641 ocen
×
js_loader