Masaza-uses-uhljev-blog-clanek-audiobm-slusni-aparati-svetovanje

MASAŽA UŠES OZ. UHLJEV

Morda so ušesa zadnji del telesa, na katerega bi pomislili, ko je govora o masaži, vendar pa masiranje le-teh bojda naše telo razbremenjuje stresa, tesnobe in celo utrujenosti. Masaža je enostavna za izvedbo, saj jo lahko ‘prakticiramo’ kjer koli in kadar koli.


Portal miss 7zdrava piše o izvedenem poskusu, pri katerem so želeli ugotoviti, ali lahko masaža ušes pomaga pri zmanjševanju bolečin pri ljudeh, ki imajo kronične bolečine v križu. Rezultati so pokazali, da je ‘masaža’ ušes učinkovit način za zmanjšanje nelagodja.

Nežno drgnjenje različnih področij ušesnih mešičkov stimulira veliko živčnih končičev in pomaga možganom sprostiti endorfine. Znano je, da ta hormon pomaga pri lajšanju bolečin. Nekatere študije so celo pokazale, da so ljudje s temi preprostimi masažami lažje in bolje obvladovali tudi nekatere druge telesne bolečine.

Ker ima stimulacija ušes sproščujoč učinek, lahko to storite pred spanjem, da se umirite in sprostite. Čeprav vam ta postopek ne bo pomagal, da se popolnoma znebite nespečnosti, vam lahko pomaga, da se sprostite, kar je potrebno za dober spanec. To metodo lahko kombinirate tudi z drugimi, ki jih že uporabljate.

Prav tako lahko namesto jutranje kave poskusite malo bolj intenzivno masirati ušesa. Stimulacija živčnih končičev ušes lahko aktivira določena možganska središča in zmanjšuje utrujenost. To lahko počnete tudi podnevi, ko se počutite utrujeni in vam raven energije pade.

Povzeto po vizita.si

Primož Stare
Slušni akustik
AUDIO BM slušni center Murska Sobota
Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
5.0
Na podlagi 1615 ocen
×
js_loader