Ne-unicite-si-sluha-s-petardo-audio-bm-slusni-aparati-zascita-sluha-cepki-univerzalni-po-meri-trgovina

ŽE ENA PETARDA LAHKO UNIČI DOBER SLUH

Bliža se čas, ko se poveča uporaba različnih pirotehničnih sredstev. Policisti so letos zasegli že več kot 5.000 prepovedanih petard, tudi pri mladoletnikih. Črni trg s pirotehniko žal še vedno cveti. V Celju se je zaradi petarde že poškodoval komaj 13 letni deček, samo v Ljubljani pa letos že kar sedem oseb.

Uporaba pirotehnike lahko posameznika zaznamuje za celo življenje. Najpogosteje gre za poškodbe udov, opekline in tudi za poškodbe vida ter sluha. Že ena petarda je dovolj za trajno poškodbo.

V AUDIO BM slušnih centrih se dnevno srečujemo z ljudmi, ki imajo slabši sluh in jim pomagamo do boljšega sluha s slušnimi aparati, tistim, ki pa zaradi npr. dela v hrupu želijo poskrbeti za ohranitev sluha, pa pomagamo z veliko izbiro čepkov za zaščito sluha. Ugotavljamo, da bi se marsikateri naglušnosti lahko izognili. Poleg starosti je drugi najpogostejši razlog za naglušnost prav hrup. Vsem poškodbam sluha, ki nastanejo zaradi uporabe pirotehničnih sredstev, bi se lahko izognili. Preprosto: izognimo se uporabi pirotehnike, če pa se nahajamo v področju, kjer smo izpostavljeni nevarnosti učinkom pirotehnike, ker jo uporabljajo druge osebe, pravočasno poskrbimo za zaščito sluha s čepki za ušesa.

Upoštevajmo opozorila medijev, ki nas opozarjajo na nevarnost uporabe pirotehničnih sredstev za ljudi, živali in naravo. Žal smo kljub temu, da smo seznanjeni o številnih poškodbah povezanih z uporabo pirotehnike, še vedno pogosto neodgovorni do sebe in drugih.

Uporaba pirotehničnih izdelkov je nekaterim še vedno v zabavo, medtem ko je mnogim takšno početje neprijetno, vzbuja strah in občutek ogroženosti. Dejstvo je, da pri uporabi pirotehničnih izdelkov poleg telesnih poškodb pogosto prihaja tudi do kršitev javnega reda in miru, ter do materialne škode in pritožb občanov nad pretirano, nehumano ali objestno uporabo petard.

Ostanimo zdravi in prispevajmo, da zdravnikom letos ne bo potrebno obravnavati novih poškodb zaradi uporabe pirotehnike.

Z odgovornim obnašanjem do sebe in drugih lahko preprečimo, da visokoimpulzni hrup, kamor sodi pok petarde, komurkoli poškoduje sluh. NE UPORABLJAJMO PETARD.

Se zavedamo, da je pok petarde lahko enakovreden poku pištole ali celo glasnejši? Na razdalji metra ali dveh povzroči raven hrupa, ki daleč presega še dovoljene mejne vrednosti.

V trenutku lahko pride do trajne poškodbe sluha. Lahko pride do naglušnosti in/ali tinitusa, to pa pogosto vodi tudi do razvoja čustvenih in socialnih težav.

Če boste v prazničnem času v okoljih, kjer se ne boste mogli izogniti izpostavljenosti prekomernemu hrupu pirotehnike, za preventivna sredstva poskrbite že sedaj. Pravočasno si priskrbite zaščito za vaša ušesa.

Naročite čepke za ušesa preko spletne trgovine >>

Obiščite najbližji AUDIO BM slušni center >>

Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
5.0
Na podlagi 1615 ocen
×
js_loader