Nasvet-stranke-ki-ze-uporabljajo-slusne-aparate-svetujejo-audio-bm-slusni-centri-slovenija-14x

KAJ SVETUJEJO UPORABNIKI SLUŠNIH APARATOV BODOČIM UPORABNIKOM?

Nekega dne nas je poklicala gospa, ki je med procesom pridobivanja informacij prek spleta prebrala skoraj vse izjave o zadovoljstvu, ki smo jih objavili na naši spletni strani www.audiobm.si.

Zastavila nam je vprašanje, ki je bilo povsem na mestu in katerega bi že skoraj v podjetju morali predvideti in ga ne imeti za samoumevnega: »Ali so uporabniki po pretečenem letu ali dveh, od kar uporabljajo slušne aparate, še vedno tako zadovoljni kot ob nakupu slušnih aparatov?«

S tem namenom smo pripravili vprašalnik o zadovoljstvu ob letnih kontrolnih pregledih. Le-ti so tako pravica, kot tudi dolžnost uporabnika slušnih aparatov. Na letnem kontrolnem pregledu slušne aparate temeljito pregledamo, očistimo in po potrebi zamenjamo kakšen že iztrošen material slušnega aparata. Preverimo čas nošenja ter po potrebi opravimo še kakšno korekcijo zvoka.

Kar mi je kot slušnemu akustiku vse bolj začelo izstopati ob branju vseh teh izjav, so nasveti izkušenih uporabnikov slušnih aparatov tistim, ki se o tem šele odločajo. V službi se nemalokrat znajdem v nelagodni poziciji, kadar je pred mano oseba, ki koleba ali je že čas za slušne aparate ali ne. Po nekaj letih dela z naglušnimi ljudmi sem že spoznal nepisano pravilo pri tej zadevi: Če se sprašujete ali je že nastopil čas za slušne aparate, ste verjetno že vsaj malce pozni.

Nelagodje, ki sem ga prej omenil, znam začutiti kadar imam z bodočim uporabnikom pogovor o tem vprašanju: Ali je že čas za slušni aparat ali ne? Včasih dobim občutek, da me ljudje bolj dojemajo kot prodajalca namesto slušnega akustika. Takrat nič ne forsiram, saj bi prej dosegel kontra efekt kot želeni učinek. Vseeno sem pa dolžan podati strokovno mnenje, čeprav si takrat nemalokrat zaželim, da bi se oseba pred mano lahko pogovorila s kakšnim uporabnikom slušnih aparatov, v katerem ne bi prvotno videla prodajalca.

Kar je skupno praktično vsem nasvetom izkušenih uporabnikov, je pravočasna odločitev naslavljanja težav povezanih s sluhom. Spomnimo, uho le prenaša signale možganom. Z ušesi poslušamo, z možgani pa slišano interpretiramo in razumemo. Dlje časa kot odlašamo, težje se bo privaditi na slušne aparate. Drevo se zvija, dokler je mlado, pravijo. Vse bolj pogosto prepričanje, s katerim se kot starš sicer ne morem ravno poistovetiti, je: »S športom se je potrebno začeti ukvarjati v zgodnjem otroštvu.« Seveda, otrok bo imel z zgodnjim pričetkom treniranja več možnosti napram ostalim in bo v prednosti kar se športa tiče, a bo na račun tega opeharjen svojega otroštva. Je pa tukaj pogosto tako, da starši svoje neizpolnjene sanje in potenciale prepogosto forsiramo svojim otrokom. Prehitro!

Dejstvo je, da prej kot se nekaj začnemo učiti, prej bomo to osvojili. Bolj kot so naši možgani mladi in bolj kot so plastični, lažje in hitreje se bomo naučili novih stvari. Tukaj kar vrešči ven rek: »Starega osla je težko naučiti novih trikov.« In včasih je res tako. Prav tako je dejstvo, da ogromno slušnih aparatov konča v predalu. Delež mi ni znan, je pa zagotovo v tem primeru v vodstvu skupina, ki so se odločili za slušne aparate šele takrat, ko je postalo že res hudo in praktično nemogoče komunicirati.

Kako dolgo bomo čakali s plevelom in ga pustili rasti v našem vrtu? Kako dolgo bomo v hladilniku gledali jabolka med katerimi je eno jabolko že gnilo? Kako dolgo se bomo še vozili ob neznanem izvoru ropota v avtomobilu? Kako dolgo bomo prenašali skelenje zoba preden bomo obiskali zobozdravnika? Dokler gre?

Se zavedate koliko manj plevela bo potrebno populiti, če se ga lotite pravočasno? Koliko manj jabolk lahko roma v smeti? Koliko večji bo strošek avtomehanika, če ne gremo k njemu pravočasno? Koliko hujša bo bolečina zob, če ne greste takoj k zobarju?

Kako to, da sluh, ki je tako pomemben čut, pristane na zadnjem mestu prioritet in potreb? Ob zastavljanju tega vprašanja me ne preseneča statistika, saj 42% ljudi, ki trdijo, da nimajo nobenih težav s sluhom, imajo ob merjenju sluha vsaj blago ali zmerno stopnjo naglušnosti. Testiranje sluha in testiranje slušnih aparatov je v AUDIO BM slušnih centrih brezplačno. Izgubiti ne morete nič, pridobite pa lahko ogromno ter tako pravočasno naslovite vaš sluh.

v-piric-slusni-akustik-audio-bm-slusni-aparati-velenje-slusni-center

Vlado Pirić
Slušni akustik
AUDIO BM slušni center Velenje

Pristne izjave naših strank >>

Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
4.9
Na podlagi 1689 ocen
×
js_loader