Slusni_aparati_aparat_AUDIO_BM-vusesni_zausesni_nevidni_digitalni_ponudba_oblika_oliva_baterije_ORL-recept

KATERI SLUŠNI APARAT JE PRAVI ZAME?

Ko se pogovarjamo o slušnih aparatih od nekaterih ljudi lahko slišimo: “slušni aparat ne pomaga, piska, bobni, šumi …

Od drugih pa lahko slišimo, da si življenja brez slušnega aparata ne morejo predstavljati, ker jim le ta tako zelo pomaga. Zakaj je tako?

Osebe z izgubo sluha nimajo identičnih izgub sluha niti enakih slušnih aparatov. Izgube sluha so si različne po vrsti in stopnji naglušnosti, ki kasneje tudi vpliva na samo izbiro in nastavitev slušnih aparatov. Osebe, ki uporabljajo slušne aparate imajo tudi različen življenjski slog in se gibljejo v različnih okoljih, kar tudi vpliva na izbor slušnih aparatov.

KATERI SLUŠNI APARAT JE PRAVI ZAME?

Odgovor na to vprašanje ni enostaven, saj na zadovoljstvo s slušnimi aparati vplivajo različni dejavniki. Pa poglejmo, kaj vse je pomembno pri izbiranju slušnih aparatov:

Slušni akustik vas mora najprej spoznati, pregledati izvide, ki vam jih izda ORL specialist in narediti subjektivno ter objektivno oceno s katerim slušnim aparatom boste najlažje rokovali. Tukaj mislimo predvsem na vaš vid, gibljivost in spretnost prstov na roki in tudi kognitivne sposobnosti.

Vrsta (zaznavna, prevodna in kombinirana) in stopnja (majhna, srednja, velika in težka) izgube sluha sta naslednja zelo pomembna dejavnika, ki vplivata na izbor slušnega aparata.

Ko smo pregledali najpomembnejše dejavnike za izbiro slušnega aparata z vidika akustike, sledi izbira oblike slušnega aparata, ki je lahko v ušesna ali zaušesna, na kar vplivajo vsi našteti dejavniki v prejšnjih dveh točkah. Morda bomo izbrali slušni aparat, ki ga čez noč preprosto napolnimo, ali bomo po potrebi menjali baterije za enkratno uporabo …

Ko imamo izbrano obliko slušnega aparata sledi izbira nivoja in funkcij, ki so različne v različnih rangih slušnih aparatov. Na razpolago so številni modeli, ki sodijo v osnovni, razširjeni osnovni, srednji, odlični in vrhunski izbor slušnih aparatov. Izbira je zelo velika.

Ko smo enkrat izbrali nivo slušnega aparata in njegovo obliko sledi brezplačen test slušnih aparatov, saj boste le tako lahko ugotovili kateri slušni aparat bi bil lahko pravi za vas. Zakaj govorimo bi lahko bil, ker pri slušnih aparatih je zelo pomembno, da so slušni aparati pravilno nastavljeni in prilagojeni glede na vašo izgubo sluha.

Kateri nivo slušnega aparata izbrati? To je dogovor med vami in slušnim akustikom, saj je potrebno pregledati vaše potrebe, ki pa so si od osebe do osebe različne. Kaj pa če sem v precepu med nivoji? V slušnih centrih AUDIO BM vam je omogočeno brezplačno testiranje slušnih aparatov različnih nivojev, kar pomeni, da se pred dokončno odločitvijo glede modela sami prepričate v njihovo kakovost. V praksi je tako, da enostavno najprej testirate npr. 14 dni glede na avdiogram in življenjski slog primeren razred slušnih aparatov in nato 14 dni še kakšnega drugega. Na lastna ušesa se tako lahko prepričate kateri slušni aparati vam je v določenem okolju zagotavljajo največje udobje in najboljšo razumljivost govora.

Podporne naprave DA ali NE? Poleg slušnih aparatov je za boljšo slušno rešitev mogoče poskrbeti tudi tako, da na primer poskrbimo za brezžično poslušanje televizije, prostoročno telefoniranje, dodatno uporabo oddaljenega mikrofona … Predlagamo, da se o primernosti uporabe dodatnih naprav posvetujete s slušnim akustikom, ki vam bo z veseljem razložil vse podrobnosti in vam omogočil tudi brezplačni preizkus.

Kot lahko vidite na izbiro vpliva kar nekaj dejavnikov, ki na koncu vplivajo tudi na zadovoljstvo uporabnikov. Zelo pomembna je vaša povratna informacija, saj morate vse stvari, ki vas morebiti motijo, zaupati slušnemu akustiku. Le tako vam slušni akustik lahko pomaga z ustrezno korekcijo nastavitve slušnega aparata ali nasvetom.

NAŠ NASVET

Bodite zahtevni, testirajte in se na koncu odločite tako, da bo to pravi slušni aparat za vas!

slusni-akustik-akustik-za-slusne-aparate-albin-k-audio-bm-kranj-ljubljana-slusni-aparati
Bine Kotnik
Slušni akustik
AUDIO BM slušni center Kranj
Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
5.0
Na podlagi 1642 ocen
×
js_loader