Mednarodni-teden-gluhih-2021-audio-bm-slusni-aparati

MEDNARODNI TEDEN GLUHIH 2021

Mednarodni teden gluhih je pobuda Svetovne zveze gluhih, ki je bila prvič uvedena leta 1958 v Rimu v Italiji. Vsako leto zadnji polni teden v septembru praznuje okrog 70 milijonov gluhih po vsem svetu v spomin na prvi svetovni kongres Svetovne zveze gluhih, ki je potekal septembra leta 1951. 

Gluhi in naglušni so v Sloveniji organizirani od leta 1931 in veljajo za eno od najstarejših invalidskih organizacij v Sloveniji. V Zvezo je vključenih 13 medobčinskih društev gluhih in naglušnih.

V tednu gluhih želimo opozoriti javnost na nevidno invalidnost – gluhoto in na težave, s katerimi se gluhi in naglušni srečujejo v vsakodnevnem življenju. Invalidi sluha in govora so pogosto ovirani pri zadovoljevanju svojih vitalnih potreb in interesov.

Gluhota je med najtežjimi invalidnostmi zaradi doživljenjske ovire govorno-socialne komunikacije, ki se kaže pri gluhih osebah v trajni izoliranosti od slišečega okolja. Društva gluhih in naglušnih delujejo na temelju solidarnosti, samopomoči, istih izkušenj s slišečim okoljem in ob pomoči posameznikov z znanjem materinega jezika gluhih – znakovnega jezika. Zagotavljajo neprecenljivo pomoč pri uveljavljanju specifičnih potreb in krepijo pripadnost svojemu socialnemu okolju.

Okvara sluha in komunikacijska oviranost gluhe, naglušne, gluhoslepe in osebe s polževim vsadkom omejujeta v številnih življenjskih situacijah, še zlasti pri dostopu do informacij, kar močno vpliva na njihov položaj v družbi. Na Zvezi društev gluhih in naglušnih pripravljajo izobraževanja, ki jih prilagajajo potrebam članov. V tehnikah, prilagojenih gluhim in naglušnim, izvajajo seminarje, konference, delavnice in okrogle mize, posredujejo jim ključne informacije in usmeritve za njihovo vključevanje v družbeno okolje. Spremljajo tudi zakonodajo, ki vpliva na življenje gluhih in naglušnih.

Osebe z okvaro sluha na prilagojen način s tolmačem, indukcijsko zanko, sprotnim pretvarjanjem govora v besedilo in kompetentnimi osebami, ki jim predstavijo vsebine, prejmejo informacije iz prve roke ter z aktivnim sodelovanjem zagovarjajo svoje potrebe in stališča.

Lokacije društev gluhih in naglušnih v Sloveniji: http://zveza-gns.si/drustva/

V AUDIO BM slušnih centrih članom Društva gluhih in naglušnih nudimo posebne ugodnosti.

Kot član društva gluhih in naglušnih ste v AUDIO BM slušnih centrih deležni številnih ekskluzivnih ugodnosti in popustov. Ob uveljavljanju je s seboj potrebno imeti veljavno člansko izkaznico društva in AUDIO BM klub kartico ugodnosti, ki jo pridobite brezplačno v kateremkoli AUDIO BM slušnem centru.

 • 1x letno brezplačna meritev sluha ob kateri podarimo 2 zavitka (12 kos) baterij za slušne aparate (model 10, 13, 312 ali 675). Potrebna je predhodna rezervacija termina v AUDIO BM slušnem centru, ki ga želite obiskati.
 • Popusti na slušne aparate:
  • 10% na osnovni izbor v primeru samoplačniške nabave (ob predložitvi naročilnice so slušni aparati iz tega izbora v vsakem primeru brez doplačila).
  • 5% na razširjeni osnovni izbor ob predložitvi naročilnice.
  • 10% na srednji izbor ob predložitvi naročilnice.
  • 15% na odličen izbor ob predložitvi naročilnice.
  • 20% na vrhunski izbor ob predložitvi naročilnice.
 • 20% popusta za brezžične dodatke k slušnim aparatom (TV oddajniki, dodatni brezžični mikrofoni, namenski daljinski upravljalniki, …).
 • 30% popust na baterije za slušne aparate (velja tudi za nakup enega zavitka (6 kos). Cena za zavitek z upoštevanim popustom je le 3,5€.
 • 10% popusta na tehnične pripomočke, kot so: telefoni za naglušne in vibracijske budilke.
 • 20% popusta na izdelke za nego in vzdrževanje, kot so različne rešitve za razvlaževanje slušnih aparatov, čistila za čiščenje oliv (ušesnih vložkov), …
 • 20% popusta za individualno izdelano zaščito ušes pred vodo.

Več o ugodnostih, ki jih zagotavljamo v AUDIO BM: https://www.audiobm.si/audio-bm-akcije-in-ugodnosti/

Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
5.0
Na podlagi 1615 ocen
×
js_loader