Poletna-pokrivala-zascita-uses-sluh-svetovanje-audio-bm-slunsi-aparati

POLETNA POKRIVALA IN ZAŠČITA UŠES

Za nami je že nekaj nadpovprečno toplih dni za ta letni čas. Posledično je tudi UV indeks v zraku zelo visok in potrebno se je pripraviti na novo sezono ”vročine”.

Zgornji del telesa, natančneje glava, je najbolj izpostavljen del telesa, katerega je potrebno zaščititi.

Kape, slamniki, rute, klobuki – izbira poletnih pokrival je izjemno pestra, vendar pa je dobro vedeti, katera pokrivala nudijo najboljšo zaščito pred soncem. Ne nazadnje je to njihov osnovni namen.

Katero pokrivalo najslabše zaščiti naša ušesa?

Pred sončnimi žarki se bomo najbolje zaščitili, če:

  • bomo nosili oblačila, ki ščitijo pred UV-žarki
  • se bomo izogibali soncu med 10. in 16. uro
  • uporabljali zaščitne kreme z zaščitim faktorjem 40 in več

Večina strokovnjakov priporoča nošenje pokrival, ki dodatno ščitijo pred sončnimi žarki in nudijo kakovostno zaščito naši glavi, vratu, ušesom in obrazu. A previdno. Vsa pokrivala ne nudijo enake zaščite, poleg tega pa nas ščitijo le, ko smo izpostavljeni direktnim žarkom in ne, ko je vreme oblačno in je svetloba bolj razpršena. Katera pokrivala so torej najprimernejša?

Slamnik

Slamniki so v spomladanskih in poletnih mesecih izjemno priljubljeni, saj so narejeni iz lahkih materialov in so poleg tega zračni. Če slamnik na notranji strani nima tanke bombažne obloge, žal ne nudi potrebne zaščite pred vplivom sončnih žarkov.

Kapa s ščitom (šiltom)

Čeprav so udobne in estetske, kape s ščitom ne nudijo zaščite ušesom in zadnjemu delu vratu.

Seveda pa niso povsem neuporabne, saj ščitijo tako lasišče kakor tudi obraz.

Kapa z zaščito za obraz

Te kape imajo poleg ščita tudi dodatno blago, ki nudi zaščito za vrat in so izjemno koristne. Nekatere imajo tudi posebno zaščitno ‘zavesico’, ki si jo lahko potegnete čez nos in lica ter tako zaščitite celotno glavo.

Klobuki

Klobuki postajajo vedno bolj priljubljeni, še posebno med mladimi. Ti nudijo dokaj solidno zaščito, saj robovi klobuka ščitijo ušesa, čelo in vrat.

Klobuček

Klobuček nudi podobno zaščito kakor kape z zaščito za obraz, a v manjši meri. Najbolj primeren je za otroke, saj nekateri modeli z vrvico na spodnji strani poskrbijo, da le ta ostane na svojem mestu.

ČE ŽELITE UŠESA ZAŠČITITI PRED VODO, PREBERITE ŠE >>

Primož Stare
Slušni akustik
AUDIO BM slušni center Murska Sobota
Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
5.0
Na podlagi 1639 ocen
×
js_loader