SLUŠNI APARATI – KAKO JIH IZKORISTITI V NAJVEČJI MOŽNI MERI?

Slušne aparate redno uporabljajte, naučite se jih uporabljati in razmišljajte pozitivno. Največjo korist boste imeli vi.

UVOD

Kaj je slušni aparat?

Slušni aparat je majhna naprava, ki jo namestite za ali v vaše uho. S pomočjo le-teh ljudje z različnimi vrstami izgube sluha slišijo glasneje in jasneje. Predstavlja odlično pomoč, če se želite bolj vključiti v številne družabne situacije.

Danes so slušni aparati zelo napredni. Predstavljajte si, da imate majhen računalnik, ki nenehno obdeluje vse vrste zvokov okrog vas, tako da vam pomaga slišati kar najbolje! V svoji najenostavnejši obliki vsebuje mikrofon, ki sprejema zvok, ojačevalnik, ki zvok ojača posebej za vas, in zvočnik, ki zvoke v vaše uho posreduje v le nekaj milisekundah.

NASVETI

Določite si pričakovanja

Pomembno je razumeti, česa so slušni aparati zmožni in česa ne, če si želite ustvariti realistično mnenje o tem, kaj lahko od njih pričakujete.

Nekateri se na uporabo slušnih aparatov ne privadijo takoj. Sistem lahko primerjate z mišico, ki jo je treba znova okrepiti, da bi lahko delovala kar najboljše.

Slušni aparati vam ne bodo povrnili normalnega sluha in nekatere zvoke boste morda še vedno težko slišali.

Slušni akustik vam bo pomagal razrešiti vse težave, ki jih boste delili z njim.

S slušnimi aparati lahko slišite govor jasneje in lažje kot s številnimi drugimi rešitvami za boljši sluh.

Najtežje je slišati govor s hrupom v ozadju. Sčasoma in s pravilno prilagoditvijo vaših slušnih aparatov, pa bi tudi to moralo postati vse lažje.

Slušni aparati vašega sluha ne bodo dodatno poslabšali in neprijetno glasnost nekaterih zvokov je mogoče odpraviti. Ne pozabite, da so nekateri zvoki moteči tudi za osebe, ki dobro slišijo.

Poiščite motivacijo

Slušne aparate si boste morda priskrbeli iz različnih razlogov, a ne pozabite, da je glavni razlog za njihovo uporabo ta, da se boste z vašimi najdražjimi lahko boljše sporazumevali.

Slušni aparati vam bodo spremenili življenje. Velike in pozitivne spremembe resnično spremlja nekaj ovir, a če jih boste sprejeli in postopoma odpravili, bo vaš sluh sčasoma zagotovo boljši.

Slušni aparati na začetku zahtevajo trud in načrtovanje. Vključite jih v vašo dnevno rutino in kmalu boste opazili, kako bo boljši sluh vplival na vaše življenje – boljše boste slišali vašega partnerja, petje ptic in zvoke na televiziji.

Pomislite na dejavnosti, s katerimi se boste lahko spet začeli ukvarjati, zdaj ko boste bolje slišali. Ohranite pozitiven odnos in začnite načrtovati!

In nenazadnje: tisti, ki se ne spopadejo s svojo težavo izgube sluha, so videti, kot da nekaj zamujajo, in so prepočasni, da bi lahko slišali in razumeli. Slušni aparati vam omogočajo večjo vključenost in več vpliva na lastno življenje!

Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
5.0
Na podlagi 1615 ocen
×
js_loader