Zivljenje-s-slusnimi-aparati-AUDIO-BM-slusni-centri

ŽIVLJENJE S SLUŠNIMI APARATI

POSLUŠAJTE PRISPEVEK

Biti uporabnik novega slušnega aparata je sprememba in izziv. Z uporabo slušnih aparatov imate dostop do novih zvokov, hkrati pa se privajate tudi na druge novosti, ki so povezane z uporabo slušnih aparatov. Na samem začetku uporabe slušnih aparatov greste izven vašega območja udobja, od tega, da veste kako svet zveni brez uporabe slušnih aparatov, do tega, da ima z uporabo slušnih aparatov svet več zvoka kot so ga vaši možgani navajeni. Pri tem prehodu vam pomaga slušni akustik, s katerim kreirate načrt o rehabilitaciji sluha s slušnimi aparati.

Zaupanje in sodelovanje med vami in slušnim akustikom je najpomembnejši vidik uspešne oskrbe s slušnimi aparati! Naloga slušnega akustika je, da vas posluša, si vzame čas, da razume vaše težave in jih tudi obravnava temu primerno. Slušni akustiki v podjetju AUDIO BM se stalno izobražujemo, izpopolnjujemo in sledimo najboljšim praksam.

KJE ZAČETI?

Najprej je potrebno opraviti avdiološke meritve oz. teste s katerimi pridemo do ocene vaših slušnih sposobnosti. Meritve običajno obsegajo pregled ušes z otoskopom, meritev sluha v tihi kabini, govorni test v tihi kabini, timpanometrija. Vse klinične preglede se opravlja v ORL ambulantah po celotni Sloveniji, informativno pa vam sluh z avdiometrom izmerimo tudi v vseh AUDIO BM slušnih centrih – brezplačno. Če doktor otorinolaringolog ugotovi, da je potreben slušni pripomoček, takrat je potrebno obiskati slušni center.

KAKO NAPREJj?

Ko ste pridobili izvide ORL doktorja skupaj s slušnim akustikom izdelate načrt izboljšave sluha s slušnimi aparati. Najprej je potrebno pogledati vaše potrebe, oceniti možnosti rokovanja z določenimi tipi slušnih aparatov ter na podlagi zbranih podatkov izbrati primeren izbor slušnih aparatov, ki ga prevzamete na brezplačni test. Med samim testiranjem s slušnim akustikom urejate nastavitve slušnih aparatov, da so pravilno prilagojeni na vašo izgubo sluha in da vam slušni aparati pri doseganju razumljivosti v različnih okoljih čim bolje pomagajo.

Vaš sluhovod in bobnič sta kot prstni odtis, razlikujeta se po velikosti, dolžini, obliki in elastičnosti. Prav tako je z zaznavanjem zvoka v notranjem ušesu. Vse to vpliva na količino prenosa zvoka, ki se končno prenese v vaše možgane. Slušni aparati se programirajo z uporabo računalnika pri čemer se kot glavni vnos uporabi vaša izguba sluha. Tako kot zdravnik predpiše pravilen odmerek določenih zdravil, vam slušni akustik izmeri in nastavil pravilen odmerek tihega, glasnega, nizkega in visokega zvoka. Iskanje pravega ravnovesja za vas in izbor primernih rešitev (oblikovnih, izbor funkcij …) je glavna naloga nas slušnih akustikov pri zagotavljanju visokokakovostne in prilagojene rehabilitacije sluha.

NE ODLAŠAJTE Z VPRAŠANJI!

Slušne akustike v AUDIO BM motivira pomoč ljudem. Imamo specializirano znanje na področju sluha in slušnih aparatov, ki ga stalno izpopolnjujemo. Ne oklevajte in se obrnite na akustika za slušne aparate in mu postavite vprašanja.

Naši kontaktni podatki: https://www.audiobm.si/kontakt-slusni-centri-audio-bm/

slusni-akustik-akustik-za-slusne-aparate-albin-k-audio-bm-kranj-ljubljana-slusni-aparati
Bine Kotnik
Slušni akustik
AUDIO BM slušni center Kranj
Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
5.0
Na podlagi 1615 ocen
×
js_loader