Kako-pravilno-skrbimo-za-usesa-pri-umivanju-glave-da-se-izogibamo-vnetju-audio-bm-slusni-aparati

KAKO PRAVILNO SKRBETI ZA UŠESA PRI UMIVANJU GLAVE

V današnjem hitrem tempu življenja pogosto pozabljamo na pomembne vidike našega zdravja, med njimi tudi na skrb za ušesa. Pogosta težava, s katero se sooča veliko ljudi, predvsem otrok, so vnetja ušes, ki lahko nastanejo zaradi različnih dejavnikov, vključno z nepravilno uporabo slušalk (vnetja zaradi pomanjkljivega čiščenja slušalk), izpostavljenostjo vodi (voda v kopališčih je lahko oporečna) in umivanjem las (voda s šamponom zateka v sluhovode).

V AUDIO BM slušnih centrih smo zavezani osveščanju, kako skrbeti za sluh in dobro počutje. Zato želimo deliti koristne nasvete, kako pravilno skrbeti za svoja ušesa med umivanjem glave in preprečiti vnetja.

PRAVILNO UMIVANJE GLAVE

Mnogi ljudje spregledajo povezavo med umivanjem glave in zdravjem ušes. Voda, ki priteče po obrazu med umivanjem las, lahko v sluhovod prenese bakterije in šampon, kar lahko vodi do vnetja.

Uporabite nežen šampon in pazljivo umijte lasišče. Nežno umijte predel okoli ušesa, sluhovode pa izpustite. Kot ščit uporabite roko.

Med umivanjem glave pazite, da voda ne teče neposredno v sluhovode (pazite na nagib glave). Da fizično učinkovito preprečite vdor vode v sluhovode, lahko uporabite zaščitne čepke. Uporaba čepkov je še posebej priporočljiva pri otrokih, ki so nagnjeni k vnetjem ušes.

Pri izpiranju šampona ali balzama z las, počnite to nežno, brez velikega pritiska vode. Močan curek vode hitro zaide v sluhovode.

Po umivanju glave poskrbite, da bodo ušesa in sluhovodi popolnoma suhi. Nežno obrišite območje okoli ušes z mehko brisačo, da odstranite morebitno vodo, ki bi lahko zašla v sluhovod. Pazite, da ne vstavljate brisače ali drugih predmetov neposredno v sluhovod. Tudi sicer vedno bodite previdni, da ne vstavljate nobenih predmetov v sluhovod (tudi vatirane palčke niso priporočljive), saj lahko povzročite poškodbe tanke kože v sluhovodu. Ranjena koža v sluhovodu je znatno bolj dovzetna za okužbe.

ZAŠČITA S ČEPKI IZDELANIMI PO MERI ALI UNIVERZALNIMI ČEPKI

Čepki izdelani po meri nudijo optimalno prileganje, stabilnost in tesnenje. Najbolj učinkovito preprečujejo možnost vdora vode v sluhovod. Strokovnjaki v AUDIO BM slušnih centrih vam radi pomagamo pri izbiri optimalnih čepkov po meri, da bodo popolnoma ustrezali vašim ušesom in zagotavljali učinkovito zaščito. Če potrebujete takojšnjo rešitev, lahko izbirate med številnimi univerzalnimi čepki iz zaloge. Zagotavljamo ponudbo kvalitetnih čepkov proti močenju ušes – za odrasle in za otroke.

ŠE NEKAJ KORISTNIH NASVETOV POVEZANIH S SKRBJO ZA SLUH

Izogibajte se prekomernemu čiščenju sluhovodov

Uho je samoočiščevalni organ, ki v sluhovodu proizvaja ušesno maslo prav zaradi zaščite pred bakterijami in umazanijo. Prekomerno čiščenje lahko odstrani naravno zaščito. Če imate težave z zastajanjem ušesnega masla se posvetujte z zdravnikom. Otoskopsko lahko stanje v sluhovodih preverimo tudi v naših slušnih centrih, vendar ga ne odstranjujemo. V primeru, da vam je ušesno maslo zamašilo sluhovod, vas bomo napotili k osebnemu zdravniku ali specialistu za ušesa nos in grlo (ORL), da ga odstrani (izpiranje ali sesanje).

Izogibajte se potapljanju v vodo

Pri potapljanju v vodo, na primer pri kopanju ali potapljanju, poskrbite za ustrezno zaščito ušes. Uporabljajte posebne čepke za ušesa po meri, da preprečite vdor vode v uho.

Spremljanje stanja sluha

Če imate težave z ušesi, se posvetujte z zdravnikom. Redni pregledi lahko pomagajo odkriti morebitne težave v zgodnji fazi.

Ne pozabite, da so majhni koraki za zaščito vašega sluha lahko ključni za vaše dobro počutje v prihodnosti.

Kako poskrbeti za slušne aparate v deževnem vremenu >>

Klemen-Rant-slusni-akustik-AUDIO-BM-slusni-centri-Ljubljana-BTC-portret
Klemen Rant
Slušni akustik
AUDIO BM slušni center Ljubljana BTC
Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
5.0
Na podlagi 1639 ocen
×
js_loader