MIT: SLUŠNI APARATI SO SAMO ZA TISTE, KI “RES” NE SLIŠIJO

Ljudje smo zanimiva bitja, včasih si iz takšnih ali drugačnih razlogov ne bomo pomagali tako dolgo, dokler ne bo prehudo.

Vsi smo radi močni in neodvisni. Vsakdo ima seveda svoje razloge, včasih so ti razlogi precej neutemeljeni in nimajo trdne podlage ter razumnih argumentov s katerimi prepričujemo sebe in druge, kot ko na primer trdimo: 

“Če bom takoj ob prvih znakih naglušnosti odšel po slušni aparat, bom še prej izgubil sluh, uho se mora truditi in tako bo še dolgo ostalo aktivno.” 

Bolj zmotno od zgornjega stavka skoraj ne gre.

Slišati in razumeti sta dve različni stvari. Naše razumevanje je zelo odvisno od slišnosti, le-to pa lahko izboljšamo s slušnimi aparati in tako ohranjamo razumevanje, saj bomo slušnim centrom v možganih stalno dovajali zvočne informacije – in jih s tem vzdrževali v odlični kondiciji.

Če ignoriramo težave pri komunikaciji in razloge zanje pripisujemo sogovornikom, bo poleg slabše slišnosti sčasoma dodatno upadlo tudi razumevanje.

Upadanju sluha se težko izognemo – s slušnimi aparati ali brez njih, upadanju razumevanja pa se še kako lahko izognemo s slušnimi aparati, a ukrepati je potrebno pravi čas.

Že ob prvih znakih pešanja sluha smo lahko v zamudi, saj izgubo sluha različni ljudje različno kompenziramo s preostalimi štirimi čuti in izkušnjami, zato nikar ne odlašajmo in se naročimo na test sluha, brezplačen je.

Sploh v današnjih časih, ko je sluh možno brezplačno preveriti praktično v vsakem malce večjem mestu, bi morali to brezplačno možnost bolj izkoriščati. Sam test sluha ne vzame veliko časa in tudi čakalne dobe v AUDIO BM slušnih centrih so zelo kratke – ponekod lahko še v istem dnevu pridete do termina.

Na podlagi rezultatov lahko drastično spremenite kvaliteto življenja na bolje. Sodobni pametni slušni aparati nudijo več kot si predstavljate. V AUDIO BM jih lahko testirate brezplačno. Mnogi modeli so tudi brez doplačila, saj njihova cena ne presega cenovnega standarda ZZZS.

Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
5.0
Na podlagi 1598 ocen
×
js_loader