ZMANJŠAJTE DEJAVNIKE TVEGANJA ZA VNETJE UŠES

Zlasti v poletnih mesecih se zaradi aktivnosti v vodi pogosto pojavi vnetje ušes. Poleg vode k vnetjem prispevajo tudi drugi dejavniki. Najpogosteje se z vnetji ušes spopadajo otroci saj se veliko časa zadržujejo v vodi. Če ima oseba dlje časa vodo v ušesu se koža v sluhovodu vzdraži in zmehča, vdor mikroorganizmov iz vode pa je olajšan. Spremeni se tudi ph kože. Voda v ušesih zmanjša kislost (ph) kože v sluhovodu in tako se zmanjša lokalna zaščita pred okužbo. Normalno je, da imamo v sluhovodu ušesno maslo, ki nudi dodatno naravno zaščito sluhovodov. Ušesno maslo se ob daljši prisotnosti vode v ušesih raztopi in izplakne iz ušes. Tako je odstranjena še ena naravna zaščita pred okužbami. Če imamo kožo v sluhovodu poškodovano zaradi praskanja, grobega čiščenja, če imamo suho kožo, ekcem, če smo izpostavljeni visokim ali nizkim temperaturam smo zelo izpostavljeni tveganju, da dobimo vnetje.

Veliko za preprečitev vnetij ušes lahko storimo sami, če poskrbimo za primerno zaščito. Z uporabo ušesnih čepkov zmanjšajmo dejavnike tveganja. Če imamo poškodbo bobniča ali vstavljene timpanalne cevke voda nikakor ne sme v ušesa. Po kopanju si nežno osušimo ušesa, ali pa že med kopanjem uporabljajmo ušesne čepke, da se prepreči vdor vode v sluhovode.

Ušesni čepki so preprosta in najugodnejša rešitev, saj preprečujejo vstop vode v uho in ščitijo pred hrupom. Če pogosto obiskujete glasne koncerte ste v nevarnosti, da poškodujete vaš sluh ali da se vam razvije tinitus (nenehno zvonjenje oz. piskanje v ušesih).

Veste kateri čepki so primerni za vas? Univerzalni ali izdelani po meri? S filtri ali brez? Kako se obnesejo trakovi iz neoprena EAR-BAND IT? Univerzalni čepki iz zaloge so na razpolago takoj, koliko časa pa je potrebno počakati, da se izdelajo čepki po meri?
Kontaktirajte nas in pridobite odgovore na vaša vprašanja.

Univerzalni ušesni čepki proti močenju ušes

Preglejte ponudbo v spletni trgovini in naročite svoje >>

Čepki izdelani po meri ušes

Obiščite nas v najbližjem slušnem centru. Kontaktni podatki za vseh 14 lokacij >>

Radi vam bomo strokovno svetovali pri izbiri najprimernejše rešitve za zaščito ušes.

Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
4.9
Na podlagi 1689 ocen
×
js_loader