Slusni-aparati-AUDIO-BM-Diamant-BTC-Ljubljana-Soncna-elektrarna-Ikea-Kristalna-palaca

AUDIO BM BTC DIAMANT ZAGNAL SONČNO ELEKTRARNO

V Sloveniji se vse bolj zavedamo pomena obnovljivih virov energije in zato pospešeno iščemo načine za zmanjšanje naše odvisnosti od fosilnih goriv. Ena od poti do tega je vsekakor tudi vgradnja sončnih elektrarn, ki so vse bolj priljubljene tako med posamezniki kot tudi med podjetji.

Eno takšnih podjetij, ki se zaveda pomena trajnostnega razvoja in podpira obnovljive vire energije, je tudi naše podjetje AUDIO BM. Konec marca je na poslovni stavbi Diamant v Ljubljani, pričela z delovanjem sončna elektrarna, ki je bila nameščena z investicijo slušnih centrov AUDIO BM in ostalimi solastniki poslovnih prostorov v stavbi.

Elektrarna ima moč več kot 100 kW in bo pokrila večino potreb po električni energiji za našo stavbo. Zgrajena je zelo diskretno, na strehi stavbe in s tal niti ni vidna očem. Paneli so narejeni iz silicija, ki pretvarja sončno energijo v električno energijo. Električna energija, ki jo proizvajajo paneli, se nato preko posebnega pretvornika pretvori v uporabno električno energijo, ki se uporablja za napajanje stavbe.

Slusni-aparati-AUDIO-BM-Diamant-BTC-Ljubljana-Soncna-elektrarna-Franci-Urankar-direktor-AUDIO-BM-centri
Franci Urankar, direktor AUDIO BM slušnih centrov: “Ponosen sem na sodelovanje vseh lastnikov v stavbi DIAMANT, da smo uspeli izpeljati projekt izgradnje lastne sončne elektrarne.
Sončna elektrarna se s tal ne opazi.
V ozadju Kristalna palača. Ste vedeli, da je tudi na njej nameščena sončna elektrarna? Kje? Stranici od pritličja do najvišjega nadstropja so pravzaprav sončni paneli.

S sončno elektrarno na Diamantu občutno zmanjšujemo našo odvisnost od fosilnih goriv, kar pomeni manjše emisije toplogrednih plinov in manjši vpliv na okolje. Poleg tega pa nam omogoča, da pridobivamo električno energijo iz obnovljivih virov kar na lastnem objektu. Ker sončna elektrarna proizvaja električno energijo na kraju samem, zmanjšuje potrebo po transportu energije iz oddaljenih elektrarn. To zmanjšuje stroške in poveča zanesljivost.

Sončna elektrarna na Diamantu ni samo okolju prijazna, ampak tudi gospodarno učinkovita. Prej smo morali za energijo, ki smo jo porabili za našo stavbo, plačevati visoke račune za električno energijo, zdaj pa je ta strošek znatno zmanjšan. Tudi zaradi racionalnosti v našem poslovanju lahko našim strankam omogočamo najvišje standarde oskrbe za dostopno ceno.

Z namestitvijo sončne elektrarne dokazujemo, da lahko podjetja, ki delujemo v različnih panogah sodelujemo na področju varovanja okolja in podpremo trajnostno usmerjen pristop k poslovanju.

Franci Urankar
Direktor AUDIO BM
Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
5.0
Na podlagi 1598 ocen
×
js_loader