DELOVNA AKCIJA IN AUDIO BM POMAGAMO LJUDEM DO BOLJŠEGA ŽIVLJENJA

Ko smo v AUDIO BM slušnih centrih slišali za zgodbo gospe Mikice in da ima težave s sluhom, nismo oklevali in se odločili pomagati. Podarili smo dva najnovejša polnilna slušna aparata, ki za delovanje ne potrebujeta baterij. Tako ji ne bo potrebno skrbeti za kupovanje baterij. Odlično bo lahko poslušala v vseh slušnih okoljih, saj se slušni aparati samodejno prilagajajo.

Gospa Mikica je bolečino ob izgubi hčerke preusmerila v pisanje poezije, tako je vsaj malo preusmerila bolečino neizprosnega življenja. Vse, kar si zdaj želi, je to, da bi znova zaživela z drugo hčerko in vnukinjo pod isto streho.

Mikica je tako kot veliko drugih žensk želela le lepo in varno življenje, s partnerjem, ki ga ljubi, in z zdravimi otroki. A življenje še prehitro pokaže zobe: “Dejansko si nisem mislila, da lahko gre človeku tako navzdol.” Namesto varnega družinskega pristana je živela v strahu, partner je bil alkoholik, nasilnež, edina svetla točka so bili njeni hčerki in sin. Nato je v njeno življenje posegla še bolezen, zbolela je za rakom na maternici in mehurju, ki ga je na srečo premagala. Velike težave ima tudi zaradi slabšega sluha. Njeni stari slušni aparati so tehnološko zastareli in ne delujejo več dobro.

Življenje matere samohranilke ni bilo lahko. Večkrat so bili lačni kot siti. Nato pa je v njeno življenje usekala nova tragedija, saj ji je zaradi prirojene srčne napake je umrla ena od hčerk. “Vse bi dala, samo da jo objamem in stisnem k sebi … a tega ne bo …” je skrušena Mikica.

Pred tremi leti je mama postala tudi Alja … Takrat si je obljubila, da mame ne pustita same. “Vem, da se moram počasi pripravljati, da bo tudi ona počasi šla, vendar nočem da zadnja leta svojega življenje živi v tako slabih razmerah.”

Mikica ima majhno pokojnino, ki ji ne omogoča, da bi uredila hišo. Zaradi poplave kuhinja ni bila več uporabna, zato ima zasilno kuhinjo v drugi sobi. Ker pa tam ni tekoče vode, vso posodo pomiva v banji. Hiša ima staro kopalnico in slabo električno napeljavo. Pozimi je zelo mrzlo, kajti Mikica ima le majhno peč na drva, centralnega sistema pa ni.

Več: https://www.dominvrt.si/oddaje/delovna-akcija/delovna-akcija-vse-bi-dala-samo-da-jo-objamem-in-stisnem-k-sebi.html

Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
5.0
Na podlagi 1615 ocen
×
js_loader