Fitnes-telovadnice-zascita-sluha-cepki-audio-bm-slusni-aparati

FITNES CENTRI / TELOVADNICE IN ZAŠČITA SLUHA

Smo v času, ko je veliko ljudi aktivnih pri izpolnjevanju novoletnih zaobljub. Da bi se boljše počutili in mogoče izgubili kakšen kilogram odvečne telesne teže ljudje najpogosteje obiskujejo fitnes centre (skupinske vadbe). Medtem, ko se med telovadbo sprošča veliko različnih hormonov kot so adrenalin, noradrenalin in endorfin (hormon sreče), ki povzročajo, da se med telovadbo počutimo dobro, po drugi strani zanemarjamo oziroma se ne zavedamo, da so v teh prostorih vrednosti decibelov prevelike in lahko poškodujejo vaš sluh.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) trdi, da izpostavljenost hrupu na ravneh nad 85 decibelov (dB) v daljših časovnih obdobjih lahko povzroči okvaro sluha. Kljub temu mnoge vadbe v fitnesu povprečne ravni hrupa presegajo 90 dB, pri čemer so nekatere celo med 100 in 110 decibeli. To je približno enako ravni hrupa verižne žage ali koncerta, kar lahko povzroči trajno poškodbo sluha, če smo temu izpostavljeni predolgo.

Naslednjič, ko boste v telovadnici, lahko storite dve preprosti stvari, če se želite zaščititi pred hrupom:

  • Če obiskujete fitnes vadbo, lahko uporabite čepke za ušesa. Nihče ne bo vedel, da so čepki za ušesa, saj izgledajo enako kot slušalke. 
  • Če vadite sami in uporabljate slušalke za poslušanje lastne glasbe, lahko v nastavitvah telefona ali naprave za glasbo preverite, ali je raven decibelov pod 85.

Želimo vam, da telovadite brez skrbi in brez posledic in naj bo vaš sluh zdrav tudi v letu 2024.


Izvedite več o rešitvah za zaščito vašega sluha >>

Naročite svoje čepke kar v spletni trgovini >>

slusni-akustik-akustik-za-slusne-aparate-albin-k-audio-bm-kranj-ljubljana-slusni-aparati
Bine Kotnik
Slušni akustik
AUDIO BM slušni center Kranj
Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
5.0
Na podlagi 1642 ocen
×
js_loader