Oddajnik-za-tv-polnilnik-slusni-aparati-na-ponovno-polnjenje-audio-bm-slusni-centri

HIT LETA 2020 IN PRIPOROČILA ZA 2021

Tehnologija v slušnih aparatih stalno napreduje. V AUDIO BM slušnih centrih aktivno spremljamo in uvajamo svetovne novosti. Prvi smo že pred leti uvedli številne novosti. Na primer slušne aparate, ki so se zmogli povezati z vsemi vrstami pametnih telefonov in to brez dodatnih vmesnikov. Prav tako smo že pred leti zagotavljali modele slušnih aparatov, ki so imeli možnost ponovnega polnjenja in seveda s samodejnim prilagajanjem v različnih zvočnih okoljih.

Kljub izjemnim možnostim, ki jih nove tehnologije zagotavljajo, je, kot pri vseh stvareh, potreben čas, da se pokaže, kaj je dolgoročno uspešno.

Če se vi ali vaši najdražji soočate z naglušnostjo in ste v poplavi različnih informacij zmedeni, kakšne slušne aparate izbrati, vam želimo pomagati z nasveti iz naših izkušenj. Na podlagi spremljanja zadovoljstva naših strank v letošnjem letu vam pri izbiri slušnih aparatov v prihodnosti dajemo 3 priporočila.

Izberite slušne aparate, ki imajo možnost ponovnega polnjenja

Slušni aparati z možnostjo ponovnega polnjenja so se zelo izpopolnili. Le nekaj urno polnjenje zadošča, da slušni aparat brezskrbno uporabljate najmanj naslednji dan, brez da bi vas skrbelo, da bo zmanjkalo energije. Slušni aparati brez baterij so silno enostavni tudi za starejše uporabnike, saj jih ni potrebno ročno izklapljati in vklapljati, niti menjati iztrošenih baterij, ki so povrh vsega še majhne in za marsikoga nerodne. Vse kar je potrebno storiti je, da se slušne aparate zvečer postavi v polnilnik. Odpade tudi strošek kupovanja baterij.

Izberite slušne aparate z možnostjo brezžične povezave s telefonom in televizijo

Mnogim starejšim telefoniranje s slušnimi aparati predstavlja težavo. Razlogov je veliko in naj naštejemo le najpogostejše: slušni aparat med telefoniranjem šumi ali piska, sogovornika se slišni nejasno in le v enem ušesu, pogosto je potrebno ročno spremeniti program za poslušanje (npr. vklop telefonske tuljavice ali akustičnega programa za telefoniranje), med telefoniranjem motijo zvoki iz okolja, telefon je potrebno držati na točno določeni legi ob ušesu …

Prav vse zgoraj naštete težave so povsem odpravljene, če slušni aparati omogočajo možnost prostoročnega telefoniranja. Ko oseba prejme telefonski klic, se telefona ni potrebno niti dotakniti, saj klic lahko sprejmete s preprostim dotikom tipke na samem slušnem aparatu. Zveza se vzpostavi in klicatelja slišite glasno in razločno kar v obeh ušesih. Poleg telefoniranja, lahko s takšnimi slušnimi aparati poslušate tudi na primer glasbo iz pametnega telefona, ali jih s pametnimi telefoni celo nadzorujete in upravljate, ali v primeru izgube, lažje nadete.

Dodatna prednost brezžično povezljivih slušnih aparatov je poslušanje televizije. Zaradi razdalje med poslušalcem in televizijo, zaradi hrupa in odmeva v okolju je poslušanje televizije tudi s slušnimi aparati lahko težavno. Nedolgo nazaj so obstajale rešitve v obliki dodatnih naprav, ki jih je uporabnik moral pripeti na oblačilo ali obesiti okoli vratu. Kljub uporabnosti, so bili ti dodatki nepraktični iz več razlogov: potrebno jih je bilo ločeno polniti, nošenje dodatnih naprav je marsikomu predstavljalo dodatno breme. V AUDIO BM slušnih centrih zagotavljamo najnovejše rešitve tudi iz tega področja. Slušne aparate lahko sedaj brezžično povežete s televizijo, brez da bi bilo potrebno imeti dodatni vmesnik pripet na oblačilu.

Izberite slušne aparate, ki delujejo samodejno

Že preko 25 let obstajajo slušni aparati, ki imajo programe. Kaj so programi? To so različne prilagoditve slušnih aparatov za različna zvočna okolja in za na primer telefoniranje. Kljub trudu proizvajalcev, da so slušni aparati lahko prilagojeni za različna okolja različno, je velika praktična slabost to, da je moral uporabnik sam preklapljati in izbirati okolju primeren program. Ročno. In tu se zatakne. To je nepraktično in le peščica uporabnikov slušnih aparatov je uspešno v polni meri osvojila veščine ročnega preklapljanja programov.

Najnovejše izvedbe slušnih aparatov imajo v sebi zelo izpopolnjene računalnike, ki temeljijo na umetni inteligenci (AI – artificial intelligence). Slušni aparati samodejno in sproti spremljajo zvočna okolja in samodejno tudi preklapljajo na najustreznejše nastavitve. Ker sta slušna aparata med seboj brezžično povezana, sta tudi pri samodejnemu preklapljanju in odzivanju na okolico povsem sinhronizirana. Tudi v zahtevnejših zvočnih okoljih se zelo izboljša razumevanje govora in lokalizacija zvokov (določanje smeri, od kod prihaja zvok).

Iz izkušenj naših strank priporočamo:

  • slušne aparate z možnostjo ponovnega polnjenja
  • slušne aparate, ki jih lahko brezžično povežete z drugimi napravami
  • slušne aparate s samodejnim delovanjem

Če ste pred izbiro slušnih aparatov zase ali za vaše svojce, vam svetujemo da pri izbiri sledite zgornjim priporočilom, saj so se takšne izvedbe pokazale kot pravi hit že v letu 2020.

V AUDIO BM slušnih centrih vse navedene rešitve pred nabavo brezplačno preizkusite, zato je strah pred neznanim povsem odveč. Naši usposobljeni slušni akustiki vam bodo z veseljem osebno pomagali.

Pravilna izbira in pravilna prilagoditev slušnih aparatov je pogoj za uspešno uporabo in veliko zadovoljstvo za najmanj 6 let, kolikor je predpisana minimalna trajnostna doba slušnih aparatov.

franci-urankar-direktor-audio-bm-slusni-aparati

Franci Urankar
Direktor
AUDIO BM slušni centri

Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
5.0
Na podlagi 1615 ocen
×
js_loader