Izberi-slusni-aparat-Vodnik-kako-do-prave-slusne-resitve-AUDIO-BM-svetovanje-brezplacno-testiranje-adg-orl-slovenija

IZBIRANJE PRAVE SLUŠNE REŠITVE – VODNIK

POSLANSTVO VODNIKA

Z vodnikom vam želimo pomagati pri iskanju pravih rešitev za boljši sluh.

Z izbiro prave slušne rešitve boste naredili pomemben korak k sreči in povezanosti z najdražjimi.

“Uživajte življenje, uživajte z najdražjimi, uživajte z dobrim sluhom!”

To vam želimo AUDIO BM slušni akustiki

PRAVI ZAČETEK, VAŠ USPEH

Razmislite, testirajte, uživajte

RAZMISLITE

Izbira prave slušne rešitve je pomembna odločitev, saj je za odrasle osebe minimalna predpisana trajnostna doba slušnih aparatov kar 6 let. 

Razmislite o vašem življenjskem slogu, navadah in slušnih okoljih. Razmislite tudi o tem: ali vam je slušni center dostopen, kakšne ima reference, kakšna so mnenja obstoječih strank, koliko blagovnih znamk zagotavlja, kako usposobljen kader ima, ali zagotavlja lasten servis in kako dolgo garancijo nudi.

TESTIRAJTE

Ali mi bodo slušni aparati ustrezali? Ali bodo udobni? Ali bodo zelo opazni? 

Normalno je, da imate veliko takšnih in podobnih vprašanj. Vsega vnaprej ni mogoče predvideti. Le testiranje slušnih aparatov v resničnih okoliščinah vam zagotavlja, da še pred nakupom izkusite poslušanje s slušnimi aparati doma, na delovnem mestu in povsod drugje. Zato vam v AUDIO BM z veseljem omogočamo, da slušne aparate brezplačno* testirate v vašem okolju, preden se odločite za nakup.

Ob privajanju na slušne aparate in kasneje bomo z vami. Veseli bomo, da nam že med testiranjem zaupate vaše izkušnje, saj z vami delimo iste cilje. Tudi mi želimo, da slušne aparate uspešno uporabljate in da v vseh slušnih okoljih čim bolje slišite.

* V primeru testiranja nadstandardnih vušesnih ali sluhovodnih slušnih aparatov lahko nastanejo stroški, ki jih skladno s Pravili ZZZS krije uporabnik. V primeru uspešnega testiranja se znesek všteva v kupnino.

UŽIVAJTE

Sluh osrečuje in povezuje. Kaj je lepšega, kot biti srečen in povezan!?

Mnogim je žal, da so z odločitvijo za slušne aparate dolgo čakali, saj so občutili kako jih je ta nevidna prepreka, naglušnost, počasi a vztrajno oddaljevala od najbližjih in ovirala uživanje v dejavnostih, ki so jim bile ljube.

SPOZNAJTE SVOJ SLUH

Osnovne informacije o tem, kako slišite

Delovanje sluha ni tako samoumevno, kot se zdi na prvi pogled. Ste vedeli, da z ušesi »le« slišimo, poslušamo pa z možgani? 

Če so naši možgani prikrajšani za slušne informacije se polenijo, zato je pomembno, da sluh vzdržujemo v dobri kondiciji, brez daljših prekinitev.

Avdiogram-ADG-sluh-prazni-tonski-prikaz-stanja-sluha-stopnje-naglusnosti-avdiometer-audio-bm-slusni-aparati-izberi-slusni-aparat-si

Z zdravnikom specialistom ORL ali slušnim akustikom se pogovorite o vašem sluhu.

OVREDNOTITE SVOJ ŽIVLJENJSKI SLOG

Vaša slušna okolja, navade in situacije

Pomembno je, da ovrednotite vsa slušna okolja, navade in situacije, ki predstavljajo vaš življenjski slog.

Nekatera okolja so za poslušanje enostavna, druga zahtevna, ali nekje vmes. V nekaterih okoljih preživljate veliko svojega časa, v drugih malo.

Prenesite in natisnite stran za samooceno življenjskega sloga v PDF obliki >>

SLUŠNI APARATI

Izvedbe, vrsta napajanja, ušesni vložki

Ob razmišljanju o primerni obliki in velikosti slušnih aparatov imejte v mislih spretnost vaših prstov in rok, ter tudi to, kako dobro vidite na blizu. 

Pri vsaki obliki obstajajo izvedbe, ki so diskretne in usklajene z vašim videzom. Razmislite tudi o stroških potrošnih materialov (baterije, filtri).

IZVEDBE

Oblike-slusnih-aparatov-Zausesni-BTE-RIC-Vusesni-ITE-Sluhovodni-CIC-IIC-polnilni-slusni-aparati-audiobm-slusni-centri

Sodobni slušni aparati so lepo oblikovani in zelo diskretni.
Izberite izvedbo, ki bo primerna akustično in tudi z vidika načina uporabe ter zahtevnosti ravnanja.

NAPAJANJE

Energijo za delovanje slušnih aparatov lahko zagotavljajo baterije za enkratno uporabo ali litij-ionski akumulatorji, ki so vgrajeni v polnilne slušne aparate.

Baterije za enkratno uporabo ali polnilni slušni aparati?

Polnilne slušne aparate po uporabi preprosto postavite v polnilnik, kjer se samodejno izklopijo in pričnejo polniti. Ko jih vzamete iz polnilnika se samodejno vključijo in že so pripravljeni za uporabo. Preprosteje ne gre.

Stroški uporabe so s polnilnimi slušnimi aparati veliko nižji, saj ni potrebno kupovati baterij za enkratno uporabo. Zaradi enostavne uporabe so polnilni slušni aparati idealna rešitev za starejše in za ljudi s slabšim vidom ali zmanjšanimi ročnimi spretnostmi.

UŠESNI VLOŽKI

Usesni-vlozki-olive-ohisja-skoljke-cepki-po-meri-kupole-za-audiobm-slusne-aparate

Ušesni vložki so pomemben akustični in mehanski element.

Vsaka izvedba ima svoje prednosti in slabosti. S slušnim akustikom skrbno pretehtajte katera vrsta in oblika ušesnega vložka je primerna za vaš sluh in motorične spretnosti.

PODPORNE NAPRAVE

Za izboljšanje poslušanja in uporabniške izkušnje

S podpornimi napravami za slušne aparate izboljšate in olajšate poslušanje tudi v najzahtevnejših slušnih situacijah. 

Uporaba je zelo preprosta. Slušni akustik vam bo z veseljem predstavil podrobnosti.

ODDAJNIK

Oddajnik-za-TV-radio-glasbeni-stolp-audiobm-slusni-aparati

Uživajte v najčistejšem stereo zvoku.

Oddajnik omogoča brezžični prenos zvoka neposredno v slušne aparate. Povsem brez motenj iz okolja lahko poslušate TV in tudi zvok iz drugih zvočnih virov, kot je na primer glasbeni stolp.

UPRAVLJALNIK

Upravljalnik-daljinski-za-slusne-aparate-audiobm-slusni-centri

Diskretno prilagajajte glasnost in preklapljajte med programi.

MIKROFON

Mikrofon-dodatni-za-partnerja-slusni-aparati-audiobm-slusni-centri

Dodatni mikrofon za sogovornika, da ga boste slišali tako dobro, kot bi se ves čas nahajal le 20 cm od vaših ušes.

Sogovornikov glas se brezžično prenese neposredno v oba slušna aparata. Idealna in preprosta rešitev za zelo zahtevna zvočna okolja ali v primeru slabšega razumevanja nasploh.

TELEFON

Telefonirajte prostoročno*, poslušajte glasbo in vse ostale zvočne vsebine, nadzorujte delovanje slušnih aparatov.

* V AUDIO BM zagotavljamo slušne aparate, ki omogočajo prostoročno telefoniranje brez dodatnih vmesnikov z najnovejšimi modeli pametnih telefonov, kot tudi s starejšimi modeli mobilnih telefonov, ki nimajo zaslona na dotik.

Pametni telefon v celoti nadomešča daljinski upravljalnik in omogoča še veliko več. Z brezplačno aplikacijo nudi dodaten nadzor nad delovanjem slušnih aparatov in celo možnost prilagajanja na daljavo s strani slušnega akustika, brez obiska slušnega centra. V primeru izgube slušnih aparatov jih lahko s pomočjo aplikacije tudi poiščete.

TEHNOLOGIJA PO RAZREDIH

Izbor naj se ujema z vašim življenjskim slogom

Tehnične rešitve v posameznih razredih so različno izpopolnjene, zato je pomembno, da se izbira razreda sklada z vašimi potrebami. 

Z izbiro primernega razreda bo vaše poslušanje skladno z vašim življenjskim slogom.

Osnovni izbor

Osnovni-izbor-slusnih-aparatov-audio-bm-slusni-aparati

Zagotovljena primerna ojačitev zvokov, osnovno poudarjanje govora in zmanjševanje hrupa. Za napajanje slušni aparati potrebujejo baterije za enkratno uporabo. Možni so dodatni programi za poslušanje, ki jih je potrebno ročno preklapljati. Osnovni izbor je zasnovan za poslušanje v pretežno tišjih okoljih.

Razširjeni osnovni izbor

★ ★

Slušni aparati bolje prepoznavajo govor in hrup, zato sta razumljivost govora in udobje poslušanja nekoliko povečana. Nekatere izvedbe že vsebujejo možnost brezžične povezave z na primer pametnim telefonom ali oddajnikom za TV.

Srednji izbor

★ ★ ★

Srednji-izbor-slusnih-aparatov-audio-bm-slusni-aparati

Na voljo velik izbor modelov, tudi polnilnih, ki predstavljajo najboljše razmerje med ceno in vgrajenimi funkcijami. Ob menjavi slušnih okolij slušni aparati že znajo samodejno zamenjati program v nekaj okoljih. Slušna aparata sta med seboj brezžično povezana, kar zagotavlja zelo usklajeno delovanje.

Odličen izbor

★ ★ ★ ★

Odlicen-izbor-slusnih-aparatov-audio-bm-slusni-aparati

Močno razširjeno samodejno prilagajanje še več slušnim okoljem. Funkcije za zmanjševanje hrupa in za dodatno poudarjanje govora so izboljšane. Nekateri modeli omogočajo tudi samodejno prepoznavo in vklop glasbenega programa.

Vrhunski izbor

★ ★ ★ ★ ★

Vrhunski-izbor-slusnih-aparatov-audio-bm-slusni-aparati

Najnaprednejša zmogljivost prepoznavanja praktično vseh zvočnih okolij s samodejnim prilagajanjem. Tudi v zahtevnejših slušnih okoljih je poudarjeno poslušanje govora, ki prihaja od spredaj in tudi tistega, ki prihaja s strani. Možno je odlično prostorsko poslušanje, kar pomeni tudi natančno zaznavanje smeri od koder prihaja zvok. Samodejno prilagajanje in učinkovito delovanje ostalih vrhunskih funkcij zagotavlja največje udobje tudi v okoljih, kjer je hrup v ozadju zelo močan.

FUNKCIJE IN KORISTI TEHNIČNIH REŠITEV

Za udoben, jasen in naraven zvok

Spodaj omenjene tehnične rešitve so predstavljene zgolj za ilustracijo. 

Tehničnih rešitev, ki jih vsebujejo sodobni slušni aparati je zelo veliko, njihova kompleksnost pa zahteva strokovno razlago slušnega akustika. AUDIO BM slušni akustiki vam bomo z veseljem predstavili podrobnosti in pojasnili katere rešitve so primerne za vaš sluh in življenjski slog.

Prilagodljivi usmerjeni mikrofoni

Osredotočanje na zvoke iz različnih smeri. Zadušitev hrupa na vhodu in poudarjen zajem govora izboljšuje razumevanje govora v hrupnih okoljih.

Upravljanje z mikrofonijo

V trenutku zaduši nadležno piskanje. Naprednejši sistemi ga zadušijo še pred nastankom. Zaradi naprednega upravljanja z mikrofonijo so možne rešitve z odprto prilagoditvijo.

Poudarjanje govora in zmanjševanje hrupa

Slušni aparati v realnem času analizirajo zvoke iz okolja. Če prepoznajo govor ga poudarijo, hrup pa zadušijo. Tako je poskrbljeno za udobje pri poslušanju in lažje razumevanje govora.

Brezžična povezanost slušnih aparatov

Slušna aparata sta dve ločeni napravi, če nista brezžično povezana. Če sta povezana, je njuno delovanje povsem usklajeno. To prinaša številne prednosti in odlično poslušanje tudi v hrupnih okoljih.

Brezžično povezovanje z drugimi napravami

Z vgrajenimi brezžičnimi tehnologijami sta slušna aparata lahko brezžični slušalki za poslušanje TV ali za prostoročno telefoniranje in tudi za poslušanje vseh drugih zvočnih vsebin preko telefona, tablice, …

Program za poslušanje glasbe

Poslušanje glasbe preko slušnih aparatov lahko predstavlja izziv. Posebna obdelava signalov v programu „glasba“ poskrbi, da glasba ponovno zveni polno, dinamično in bogato.

Prilagajanje na daljavo

Slušni akustik vam lahko kar na daljavo, brez obiska slušnega centra, prilagaja slušne aparate. Dogovorjene premembe enostavno preko aplikacije prenesete v slušne aparate. Kjerkoli ste.

KORISTNI NASVETI

AUDIO BM slušni akustiki, vaši partnerji za boljši sluh

Z nasveti vam radi pomagamo, če ste začetnik ali izkušeni uporabnik slušnih aparatov. 

Na razpolago smo vam preko telefona, elektronske pošte, najbolje pa je, da nas obiščete osebno. Mnogo informacij s področja slušnih rešitev najdete tudi na naši spletni strani www.audiobm.si.

Odprta ali zaprta prilagoditev? Kaj je bolje?

Če naglušnost ni previsoka, za najbolj naravno poslušanje predlagamo odprto prilagoditev slušnih aparatov. Poslušanje lastnega glasu pri odprti prilagoditvi ni moteče, saj ni občutka zaprtosti ali odmevanja. Predlagamo izvedbo slušnih aparatov, ki imajo slušalko v sluhovodu (RIC), saj so te izvedbe najmanjše, zvok pa je dodatno izboljšan, saj v uho ne potuje preko cevke, ampak se ustvari v sluhovodu.

Kako najlažje telefonirati s slušnimi aparati?

Preprosto, izberite slušne aparate z vgrajeno Bluetooth tehnologijo. Telefonski poziv in glas sogovornika se brezžično preneseta v oba slušna aparata. Med telefoniranjem lahko telefon ostane kar v žepu, ali oddaljen več metrov, zato imate med telefoniranjem roke povsem proste. Kar je še posebej neprecenljivo za uporabnike slušnih aparatov je, da se glas sogovornika sliši v obeh ušesih, jasno in razločno.

Avtomatika ali ročno upravljanje?

Slušni aparati v realnem času analizirajo zvoke iz okolja. Če prepoznajo govor ga poudarijo, hrup pa zadušijo. Tako je poskrbljeno za udobje pri poslušanju in lažje razumevanje govora.

Brezžična povezanost slušnih aparatov

Slušno okolje je redko dlje časa nespremenjeno, tudi če smo doma. Za optimalno poslušanje se morata spremembam v okolju sproti prilagajati tudi slušna aparata. Za uporabnika je najlažje, če se spremembam v okolju slušna aparata prilagajata samodejno, zato se uporabnik lahko posveča poslušanju in ne ročnemu uravnavanju slušnih aparatov.

Kako podaljšati garancijo in znižati stroške?

Da bo uporaba slušnih aparatov brezskrbna in da boste v naslednjih letih lahko varno ter brez skrbi pred večjimi stroški uživali z vašimi slušnimi aparati, smo pripravili PAKETE VARNOST.

Kako začeti z uporabo slušnih aparatov?

Slušni aparati vam verjetno ne bodo prinesli takojšnjega zadovoljstva, če vaša naglušnost traja dlje časa ali še niste uporabljali slušnih aparatov. Da boste dosegli največ, upoštevaje korake v vodniku 5 KORAKOV DO BOLJŠEGA SLUHA S SLUŠNIMI APARATI.

VODNIKI V TISKANI OBLIKI

Vodnike v tiskani obliki:

  • IZBIRANJE PRAVE SLUŠNE REŠITVE
  • 5 KORAKOV DO BOLJŠEGA SLUHA S SLUŠNIMI APARATI in
  • KAKO UPORABLJATI SLUŠNE APARATE  

lahko brezplačno prejmete v vam najbližjem AUDIO BM slušnem centru. Lokacije >

Vodnik za izbiranje prave slušne rešitve je dostopen tudi tukaj: https://izberi-slusni-aparat.si/

Opis postopka za pridobitev slušnih aparatov preko naročilnice >>

Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
5.0
Na podlagi 1642 ocen
×
js_loader