Mesec-preverjanja-sluha-AUDIO-BM-slusni-centri-batrije-slusni-aparati-svetovanje

SVETOVNI DAN SLUHA 2022 (3. MAREC) IN AUDIO BM MESEC PREVERJANJA SLUHA

Na pobudo Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) svetovni dan sluha obeležujemo od leta 2007, njegov namen pa je ozaveščanje o pomenu skrbi za sluh. Letos je poudarek na skrbi za sluh in njegovo ohranjanje tekom celotnega življenja.

Leta 2021 je Svetovna zdravstvena organizacija izdala poročilo o sluhu, kjer so izpostavili, da narašča število ljudi, ki zaradi izpostavljenosti hrupu tvegajo nastanek naglušnosti. Hrup je poleg starosti drugi najpogostejši razlog za nastanek naglušnosti.

Svetovni dan sluha 2022 ima temo »Slišati za življenje, poslušati previdno«. Če za sluh skrbimo doma in na delovnem mestu, pripomoremo k njegovemu ohranjanju skozi celotno življenje. Veliko vzrokov za naglušnost je mogoče preprečiti, vključno z izpostavljanjem glasnim zvokom (preprosta uporaba čepkov proti hrupu). »Varno poslušanje« zanesljivo zmanjša tveganje za nastanek naglušnosti povezane s hrupom.

SPREMLJAJMO SVOJ SLUH

Kot hodimo na redne kontrolne preglede k na primer zobozdravniku, tako bi bilo prav, da spremljamo tudi stanje našega sluha. Marsikdaj naglušnosti ne prepoznamo sami, oz. nas na slabši sluh pričnejo opozarjati naši najbližji. Običajno imamo občutek, da še odlično slišimo, le drugi ne govorijo več dovolj jasno in televizijo poslušajo na prenizki jakosti. Pa je naš sluh res v redu?

Naredite konec dilemam ter prepirom in preverite sluh.

V AUDIO BM slušnih centrih imamo slogan  »VEČ ZA VAŠ SLUH«, tudi ko gre za preverjanje sluha. V kateremkoli od 15 AUDIO BM slušnih centrov lahko preverite kako dobro slišite in sicer:

  • brezplačno
  • profesionalno
  • brez napotnice
  • brez obveznosti
  • brez čakalnih vrst

ČE VI ALI VAŠI SVOJCI OPAŽATE ZNAKE ZA NAGLUŠNOST JE V MESECU MARCU ŠE POSEBEJ PRAVI ČAS, DA V NAJBLIŽJEM AUDIO BM SLUŠNEM CENTRU PREVERITE SLUH.

Marca v AUDIO BM obeležujemo MESEC PREVERJANJA SLUHA, zato lahko prejmete lepo in uporabno darilo* (veliko brisačo za na plažo – dimenzije 70×140 cm).

*
KAKO DO DARILA OB BREZPLAČNI MERITVI SLUHA?

  • Na meritev sluha se morate prijaviti preko brezplačnega telefona 080 80 58.
  • Upoštevamo prijave narejene med 3. in 31. marcem 2022, tudi če bo termin za izvedbo meritve dogovorjen za mesec april.
  • Dopolnjenih morate imeti vsaj 60 let.
  • Meritev sluha v AUDIO BM boste opravili prvič.

Pohitite s prijavami, količine brisač so omejene.

Uživajte z dobrim sluhom in uživajte življenje!

Delite s tistimi, ki bi jih vsebina utegnila zanimati. Hvaležni vam bodo. Kliknite na ikono spodaj.

Iskanje

+
Google ocena
4.9
Na podlagi 1689 ocen
×
js_loader